Initial D
#1
[Image: u04No.jpg]

Tip: TV
Epizoda: 24
Status: Završeno
Žanr: Seinen, Racing
Produkcija: OB Planning, FUNimation Entertainment, Fuji TV
MAL

Radnja prati život srednjoškolskog učenika Takumija Fujiware koji radi pola radnog vremena kao radnik na benzinskoj postaji, a navečer radi kao dostavljač tofua za svog oca. Iako Takumi uopće ne mari za automobile te ih smatra samo sredstvom kojim dolazi od točke a do točke b, njegova precizna vožnja i očev modificirani AE86 čine ga najbržim vozačem na planini Akina a da toga Takumi nije ni svjestan.

Inače, sezone se djele po stageovima. Prva sezone se zove Initial D fist stage, druga se zove secound stage, itd... 5 sezona još uvijek izlazi (za sad 2 epizode)

Baš sam pogledao prvu sezonu i anime mi je odličan. 10/10
Jedino što me smeta jest to što [spoiler]glavni lik nikad ne izgubi.[/spoiler]
Još nešto što mi je ovdje čudno jest to što uz trke autima uvijek idu: zgodne cure, nasilje, policija, itd... Ali, najviše me odbija činjenica da nema policije što je prečudno.
I ono što bi ovaj anime učinilo još boljim bi bilo to da su se koji put dogodile utrke sa više od 2 trkača. Uvijek je jedan na jedan, ali dobro, očekujem puno od sljedećih sezona.
Reply
#2
U drugoj sezoni [spoiler]ce izgubiti.[/spoiler]

I cek, smeta ti sto je anime unique? Sto nije generican i ne ispunjava sve tropeove koje ispunjava neki Fast and Furious flick? Ne razumem sta ti tu smeta. Ovo nisu ilegalne trke. A i nije poenta da se sto vise njih trkaju. Onda bi doslo do haosa jer se i onako jedva preticu zbog nezgodnog puta. Ne znam sta ocekujes od Initial D. Probaj onda onaj Wangan Nights. Mozda on ispunjava tvoje zelje.

Ja sam odgledao prva tri stagea i odlicna su bila.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#3
Ne smeta mi to, samo kažem da je čudno jer sam navikao uvijek na ovo drugo. Nebi mu dao 10/10 da mi nije dobar tj. odličan.
Kako msiliš da nisu ilegalne? Koliko sam ja shvatio, to jesu ilegalne trke?
Mislim da bi baš zbog tog haosa na tim uskim cestama bilo zanimljivije da se njih više utrkuje.
Reply
#4
iligalne jestu, ali se fazon trkaju noću jer tada nema saobraćaja (nikad ga i nema), ali ovo nisu klasične trke, već TOUGE i uvek je 1na1

mda eto u NFS Carbonu su uzeli malo slobode pa u kanjonima moglo je i četiri vozača, ali uvek je 1na1
Reply
#5
Svakako su ilegalne, em prekoracenje brzine, em voznja u suprotnoj traci, nasilnicka voznja itd. XD
Inace Initial D je super, steta jedino sto je manga ongoing pa ovako dobijamo anime malo po malo.
Reply
#6
Odlgedao sam i 3 stage (film) i najlošji je do sad, (ima više drugih stvari nego utrka) ali čuo sam da je zato 4. stage zakon.

Zna li se koliko će 5. stage imati epizoda?
Reply
#7
film više ide na romansu, ali zato 4th stage je samo trkanje
Reply
#8
Nikako da se naviknem na ovaj Project D. Nisam zamišljao Takumia pod takvim "svijetlom". Dolazi luksuzno u pratnji 3 kombija, analitiranje prije utrke, drugi ljudi mu prčkaju po autu. Skroz sve naprotiv prve 3 sezone. Tek sam odgledao 3 epizode tog 4. stagea i za sada nije loše. Nadam se da će biti bolje, jer sam barem tako čuo. Mislim da će prva sezona uvijek ostati najbolja.
Reply
#9
Trke iz prve sezone se nikad nece zaboraviti, pogotovu ona sa trakom. Ja se realno ni ne secam mnogo druge sezone i filma, dok se prve secam kao da sam je juce gledao. Uz to i odlicne pesme u prvoj sezoni, koje opet vise pamtim one iz narednih. Posto se manga blizi kraju, pa ako Fifth stage bude obuhvatio celu, verovatno cu reprizirati i odgledati i sve ispocetka.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#10
Vidiš, zaboravih da spomenem kako se muzika u 4. stageu jako promjenila i modernizirala. Cijelo vrijeme neka drugčija muzika od koje smo naviknuli, tek na kraju epizode ide ona dobra stara.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)