Sword Art Online
#1
[Image: 39717l.jpg]

Quote:In the near future, a Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game (VRMMORPG) called Sword Art Online has been released where players control their avatars with their bodies using a piece of technology called Nerve Gear. One day, players discover they cannot log out, as the game creator is holding them captive unless they reach the 100th floor of the game's tower and defeat the final boss. However, if they die in the game, they die in real life. Their struggle for survival starts now...

SAO je jedan od najkontroverznijih animea ikada. Big Grin Blate ga ili veličaju (obično bez nekog dobrog razloga) i uzrok je mnogim flame warovima na internetu (Da, da XD).
Meni je zanimljiv, ideja je dobra, vizuelno je odličan, muzika je ok, ali ne toliko upadljiva kao neka druga dela Juki Kađiure.
Priču su vrlo loše razradili, previše vremena je posvećeno nebitnim stvarima. Neke epizode deluju kao fileri, a ono što je najgore je što priča stalno skače iz jednog vremena u drugo (iliti time skip) i totalno se zanemaruje odnos između likova. On se menja, vidi se da su bliskiji, ali nismo videli zašto i kako. Big Grin
Reply
#2
Vidi, vidi, još uvijek nemamo temu.... heh, dali je potrebno da pišem dojmove? XD
Reply
#3
I ja sam se začudio kad sam video da je nema. :O

Quote:Nevjerujem da je nekome drugi arc čak bolji od prvog...
Šta fali drugom arcu? Toungue
Reply
#4
SAO, poznatiji kao Fanservice Anime.

I'd still nail Sugu. *nods*
[Image: 28b4rup.gif]
I'd kindly ask you to Shut The Fuck Up.
Reply
#5
(2012-12-23, 14:05)Sagara Souske Wrote:
Quote:Nevjerujem da je nekome drugi arc čak bolji od prvog...
Šta fali drugom arcu? Toungue

Zato što se radnja odvija u drugoj igri i igraju se vilenjaka. Prvi arc je barem imao super ideju, iako nije dobro provedena, između ostalog.

Reply
#6
Kako god bilo, dal su vilenjaci, hobiti ili tentacle monsteri, mislim da je priča okrenuta ka likovima, ne ka igri u kojoj se nalaze ?
[Image: 28b4rup.gif]
I'd kindly ask you to Shut The Fuck Up.
Reply
#7
Iskreno, ne znam što je bila namjera u ovom drugom arcu. Sve se svodi da Kirito hoće spasti Asunu, a uspust susreće par beskorisnih likova koji nisu razrađeni kao ni sama igra.
Reply
#8
^Pa da izbave Asunu. Toungue Imao je drugi arc poentu [spoiler]Sugou, eksperimenti nad ljudima itd.[/spoiler]
Reply
#9
Drugi arc ima poentu. Kirito je toliko cool da se cak i njegova sestra lozi na njega. Mislim, kakav bi bio anime da nema malo incesta. Ozbiljno.

Prica:
[spoiler]Prvi arc je bio prilicno los. Iako je cilj bio da osvoje 100. sprat, previse su se fokusirali na Kiritov harem, a devojke su se pojavile samo u toj jednoj epizodi, pa tek u poslednjoj, cime su te epizode prilicno pointless. Al' jbg, moraju da reklamiraju cure da bi prodali igracke haha. Romansa je bila prilicno lose odradjena. Cela romansa se odvila offscreen i odmah su presli na glavno jelo aka sex. Otkrivanje zadnjeg boss-a je bilo prilicno asspull i retardirano. Kirito je bio butthurt sto nije najjaci i odmah optuzio jaceg lika da vara haha.

Drugi arc je uspeo da bude jos gori od prvog. To je ono, tipicno shounen, kad forsira nastavak. Glavni negativac je bio dno dna i ne secam se kad sam video toliko loseg negativca. Okay, NTR je bio cool, i bilo je lepo gledati Asunu kako pati, ali na kraju 3 meseci silovanja i zlostavljanja nisu ostavili ni jedan trag na nju i potpuno je srecna. I naravno Yui, posto, kakav je anime bez loli maskote. Mislim, stvarno. Cela radnja drugog arc-a je bila toliko losa, da je za razliku od prvog dela vec bilo bolno gledati.[/spoiler]

Muzika:
Nisam prepoznao Yuki Kajiuru, i prilicno me je iznenadilo kad sam saznao da je ona. Ovaj OST je delovao kao da je namerno lose uradjen.

Vizuelno:
[Image: beingasunaissufferingzmqk5.jpg]

Overall, gore od Code Geass R2. Da nisam pratio kao ongoing, sigurno ne bih ni gledao. Lepo je ismejavati ga, ali sta je lose, lose je. Zadnja epizoda Symphogear je bolja od celog ovog animea. 1/10
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#10
(2012-12-23, 16:09)ZetaZaku Wrote: Vizuelno:

http://ignis.anime-sharing.com/vault/fil....624_1.png
http://stuffpoint.com/sword-art-online/i...ground.jpg
http://www.adventuretvanime.com/wp-conte...ot_001.jpg

Daj.

Sad preslušavam neke kompozicije, uopšte nisu loše, ali kao što rekoh, nisu mi bile upadljive.

http://www.youtube.com/watch?v=vZOiUrnT7-0
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)