Windows 8 ?
#1
Je li instalirao neko Windows 8 ? Probao sam ga preko VirtualBox i nisam oduševljen - ne znam kako se pokazuje na tabletima ali za PC je onaj novi GUI odvratan. Isto mi izgleda da će Windows krenuti Apple stopama i uvesti monopol na programe koji mogu da se instaliraju. Neke opcije su totalno nelogične i nepotrebne, ne mogu se videti više od dve aplikacije istovremeno a Start ikonice nema, već se koristi Search opcija. Dobra stvar je što je uklonjen nepotrebni Aero iz Win7, sistem je automatski bekapovan na cloud, a može i da se vrati stari Start menu. Isto zbog pojednostavljenog dizajna Win8 radi nešto brže od Win7, nije štekao na starom laptopu. Još ima mnogo da se radi, većina programa sa 7 nisu kompatibilni sa 8, ali su krenuli sa apdejtovima i servis pekovima. Malo ću ga istraživati ovih dana.
[Image: daftpunk2o.jpg]

Reply
#2
jedno veliko NE, biće fail na desk-PCu kao Vista i Milenijum izdanje
Reply
#3
Tako to ide, jedan fail, jedan dobar. Win 7 je dobar tako da 8 mora biti fail.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#4
I ja sam ga bio koristio možda dva dana i uopšte mi se nije svidio. Posebno što je start meni zamjen onim Win8 metro ikonama..

i nisam ga znao ugasiti XD

Vidi se da je pravljen za tablet jer one gesture sa mišom su stvarno užas :/
Reply
#5
Uopste mi nisu jasni sa ovim windowsom, ali dobro. Ja jos uvek koristim XP bez problema tako da me bas briga. Na sedmicu mozda predjem al me nerviraju neke sitnice koje su mogle da se rade na XP-u a sad, eto cisto onako, ne mogu.
Reply
#6
Kako sam instalirala tako i deinstalirala... Ružan ko' išta. Nisam se mogla snaći, don't like it at all.
Ko' mobitel bre XD
Reply
#7
@Milos XP je super OS, ali je sedmica vizuelno lepša i preglednija. Big Grin Osmicu neću ni da probam.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#8
MS uvek napravi dobar win pa loš dobar pa loš... Dobri su 98, XP, Win7. Sve između su krševi a tu će da spada i ovaj win 8.
Reply
#9
(2012-10-28, 18:12)Oblando Wrote: Je li instalirao neko Windows 8 ? Probao sam ga preko VirtualBox i nisam oduševljen - ne znam kako se pokazuje na tabletima ali za PC je onaj novi GUI odvratan. Isto mi izgleda da će Windows krenuti Apple stopama i uvesti monopol na programe koji mogu da se instaliraju. Neke opcije su totalno nelogične i nepotrebne, ne mogu se videti više od dve aplikacije istovremeno a Start ikonice nema, već se koristi Search opcija. Dobra stvar je što je uklonjen nepotrebni Aero iz Win7, sistem je automatski bekapovan na cloud, a može i da se vrati stari Start menu. Isto zbog pojednostavljenog dizajna Win8 radi nešto brže od Win7, nije štekao na starom laptopu. Još ima mnogo da se radi, većina programa sa 7 nisu kompatibilni sa 8, ali su krenuli sa apdejtovima i servis pekovima. Malo ću ga istraživati ovih dana.

Sto se tice tvog posta negdje si u pravu negdje nisi.
Ja koristim Windows 8 i zadovoljan sam. 90% stvari odradujem mnogo brze ovdje jer mogu u par pritisaka tastature pozvati skoro sve. Treba se malo samo naviknuti na ovo.

Quote:Isto mi izgleda da će Windows krenuti Apple stopama i uvesti monopol na programe koji mogu da se instaliraju
Ne skroz. Jedini monopol koji ce oni imati ili bolje reci imaju sada jeste da Metro aplikacije rade samo sa Windows 8. To ne znaci da neko tamo nece uraditi to za linux ili za Mac OS.
Microsoft prati Apple u tome sto ima Windows Store i da se Metro aplikacije koje saljes tamo moraju verifikovati od strane njih. Ali Windows 8 je jos uvijek poprilicno otvoren sistem.

Quote:ne znam kako se pokazuje na tabletima
Isto ga pokazuje. Cilj i jeste bio da se objedini jedan stil koji ce raditi na vise uredjaja.

Quote:Neke opcije su totalno nelogične i nepotrebne, ne mogu se videti više od dve aplikacije istovremeno a Start ikonice nema, već se koristi Search opcija.
Objasni koje opcije pa cemo da pricamo.
Za vise od 2 aplikacije: To trebas malo objasniti kako treba.
Ne mogu se vidjeti vise od 2 METRO aplikacije. Jos uvijek imas stari dobri Desktop na kojem je sve isto kao i u starijim verzijama windowsa.
Start Ikonice nema i hvala bogu vise. Odlucili su da nesto promjene, i prije nego sto kazes da je to lose samo da te podsjetim koliko su se Windows 3.1 i Windows 95 razlikovali. Opasan potez im to jeste bio. Ali ne znaci da je los.
Search opcija se ne mora koristiti uopste. Sve te aplikacije uz malo razmisljanja mozes postaviti na Start Screen. Razlog sto nisu postavili sve ostale aplikacije jeste da nemas hrpu nepotrebnih ikona, ali to ne znaci da si ne mozes staviti ono sto ti treba.
Usput kad si na Desktopu, da pristupis nazad Start Screen-u samo povuci mis u donji lijevi kutak i vidices da mozes lagano to odraditi.

Quote:sistem je automatski bekapovan na cloud
Nije istina. Sistem je automatski SINHRONIZOVAN na cloud. To ti znaci da tvoja podesavanja za windows se snimaju u cloud i SAMO AKO ti to dozvolis. I nije ukljuceno od pocetka.

Quote:a može i da se vrati stari Start menu
Volio bi da mi ovo pokazes gdje i kako jer ja ne vidim da je ovo moguce bez instalacije dodatnog programa.

Quote:Još ima mnogo da se radi, većina programa sa 7 nisu kompatibilni sa 8
Jos uvijek nisam nasao na tako nesto. Sve sto sam imao na Win 7 radi bez problema na Win 8.

Zakljucak. Instalirajte Win 8, naucite ga koristiti i isprobajte ga jednu citavu sedmicu i onda imate pravo reci da je katastrofa i ja cu to prihvatiti. A do tada odgovori tipa "ruzan" nisu validni. Toungue

I prije nego sto budu "Ti si Windows Fanboy" odgovori:
1. Ono sto sam isprobao i uvjerio se da je dobro, branit cu.
2. Koristio sam hrpu linux distribucija i iteracija windows OS-ova tako da znam o cemu pricam.

Reply
#10
zašto da menjati nešto što savršeno radi?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)