Pustanje kose
#1
Jel ima neko neke saveta za pustanje kose
neke savete da brze raste (mozda neki babin recept iz alternativne medicine XD ) i koliko treba da se moze nazvati dugacka
takodje kako se sisati u tom procesu
Don't need it ,to cool
Reply
#2
Ja sam striktno odustao od toga.
Imao sam je u drugom srednje, i bilo je licno uzasan smor tako da sam jednog dana skroz se na 0 obrijao.
Najgore je kad je duzina kose na pola od usiju (nije dovoljno duga da je mozes iza uha sklonit) samo taj period traje paar mjeseci.
Sad ne znam za tvoj tip kose (jel kovrdjava, gusta, ostra etc.) al kod mene je po prilicno gusta kosa i jbg brzo i masti (to je jos jedna mana duge kose, mislim ona i onako masti al na dugoj se to brze odvija)
Sto se tice sisanja: ja sam svaka 2 mjeseca isao kod frizera samo da mi stanji kosu a duzinu da mi ne dira nikako
[Image: 76561198098110211.png]
Reply
#3
sad imam siske pa koristim metod "messy hair" al ovo jeste najgori period
sto se tice gustine dosta je gusta al ne bas previse
Don't need it ,to cool
Reply
#4
Kao što reče Nameless gore, najgori je tranzitorni period između kratkog i dugog. Šiške su previše kratke da bi išle iza uva, a previše dugačke da ne bi upadale u oči. Užas božiji.

Topla preporuka, nemoj puštati. XD Drugarski ti kažem, imao sam dugu kosu niz godina, ne što je đavo za održavanje, nego što i većina muškaraca ružno izgleda sa dugom kosom (priznali oni to ili ne).
[Image: 2.png]
Reply
#5
Ja sam u osmom razredu puštao dugu kosu, i kao što reče name-l-ess, brzo počinje da se masti i teško ju je održavati. Taman sam prošao taj najgori period kad je kosa na pola ušiju, i odlučio sam da se ošišam. Danas, kad vidim svoje slike iz tog vremena, dođe mi da se ubijem.
Što reče Alan, izgledaš ružnije sa dugom kosom. Nije takva kosa za muškarce, batali ti to.
[Image: steinsgate.png]
Reply
#6
Kad mi je kratka kosa moram da stavljam gel poslebno kad ga stavim i ocu da dremam malo ili na casu spavam ,stvarno izgleda cudno kad ga ne stavim pada dole i imam neke mini siske XD i moram da se sisam onda svake 2 nedelje
Don't need it ,to cool
Reply
#7
Mogu da ti dam par saveta i trikova koju su mi rekli sa buduce odrzavanje kose,kad ti malo poraste.S obzirom da imam malo duzu kosu i da radim honorarno kao model za aubrey,herbal essences,giovanni i jos par linija proizvoda, pokupio sam par stvari od frizera i dermatologa koji rade tamo.

Tu tranziciju iz potpuno kratke do zapusteno krace-srednje duzine moras da prodjes,znam da ume da bude katastrofalno.
Secam se koliko sam pizdeo davne 2006/7 kad sam prvi put odlucio da sa keca pustim kosu da izraste(pritom ja imam crnacki kovrdzavu kosu,znaci bukvalno africke guste kovrdze ali sam plav i imam onu finu bebecu teksturu dlake sto mi je dodatno otezavalo stvar)
Prvih 6,7meseci je najgore a nakon toga kad budes imao vise od prsta duzine bice ti lakse.

Za fazoniranje neke frizure ili kontrolisanje kose u medjuvremenu mozes da koristis gel ali je niposto ne skracuj prvih 8meseci bar jer ces samo prolongirati rast i ostajati u toj nekoj medjufazi.

Sto se pranja tice dok ti je kraca mozes kako hoces, vec kad ti budu siske izrasle ispod nosa savetujem ti na svaka dva,tri dana da peres a mozes i cesce.Ja sam u periodu duzine izmedju nosa i brade prao svaki dan,mada to sam radio jer imam kovrdzavu kosu koja iziskuje mnogo vise cimanja, sve u svemu sto cesce to bolje.

Kad budes dostigao tu neku srednju duzinu pocni da koristis balsam,mnogo pomaze u borbi sa kosom jer je cini meksom,laksom za cesljanje,sjajnijom itd.
Sampon koristi u zavisnosti od tipa kose, ja recimo posto imam izuzetno suvu i kovrdzavu kosu samponiram na 3,4dana a balsamom perem svaki ili svaki drugi jer nema teorije da mi se umasti i moram da je hidriram.

Vec kad budes mogao da sklonis siske sa lica bice ti mnogo lakse,posle kad izraste jos mozes i da je vezujes,skupis nekim rajfom,sklonis s lica naocarima za sunce i fazoniras kako hoces.
Meni je recimo najlakse kad imam duzinu ispod brade jer tada mogu da je skupim i 80% vremena je drzim tako ali u zavisnosti od toga sta mi traze poslodavci(duzu kosu,krace kovrdze,afro) je kratim ili pustam za par cm.

Nazalost vecini muskaraca ne stoji duga kosa i ne umeju da se brinu o njoj ali nemoj da te to obeshrabri,probaj Smile
Negde tek rodjen, negde davno zaboravljen
Reply
#8
Sa obzirom da kratka kosa nije za mene posto mi se usi bolesno isticu XD
a i primetio sam da kako ti stoji dugacka kosa zavisi od tezine XD
Don't need it ,to cool
Reply
#9
To jeste, ne znam ni jednu puniju musku osobu kojoj dobro stoji duga kosa.
Negde tek rodjen, negde davno zaboravljen
Reply
#10
[Image: 80492725.jpg]Evo jedna slicica kao dokaz
Johnny Depp + 100kg
Don't need it ,to cool
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)