2012-05-21, 15:29
Samo ono PREKO u tekstu zadnje slike izbriši....nepotrebno je. A to IH baš koči rečenicu. Mislim da u fotošopu možeš gumicom izbrisati slova. I umesto GOVORIM TI ISTINU, tamo na prvoj slici, napiši GOVORIM ISTINU.
Berserk (Manga i Anime)
|
2012-05-21, 15:29
Samo ono PREKO u tekstu zadnje slike izbriši....nepotrebno je. A to IH baš koči rečenicu. Mislim da u fotošopu možeš gumicom izbrisati slova. I umesto GOVORIM TI ISTINU, tamo na prvoj slici, napiši GOVORIM ISTINU.
2012-05-21, 15:33
Mogu obrisati eng slova da bude bela pozadina ali moja slova ne mogu to da popune
![]() ![]()
2012-05-21, 15:59
vidim stoji i zagradi i anime, pa kako tu stoje stvari?
2012-05-21, 17:01
Na haitusu trenutno.
Ukljuci da bude all caps, da I uvek ima one horizontalne crtke, ova izgleda kao nesto nepostojece. Inace preferiram manji font koji se ne menja konstantno ali to je vec ukus.
I ne moras isti font i za naslov ![]()
2012-05-21, 22:57
Što se tiče fonta koja veličina se inače koristi? Jer sam se bojao da ne bude sitno pa sam koristio krupniji font.
2012-05-22, 00:32
Nije da ima bas definirano, ako je veci oblacic i nema previse teksta koji ide u njega ne treba biti od-do konture oblacica, slobodno moze biti malo razmaka. Sad ne znam da li znas ali u PS-u velicina fonta ne mora biti cijeli broj vec mozes staviti npr. 5,7 ili 5,9 sto smanji font ali ne previse. Malo se igraj raspodjelom rijeci u oblacicu, npr. "U to vreme, grof je bio drugačiji. Bio je surov..." je mogao biti jos jedan red, ovako djeluje malo stisnuto, sve ovisi koliko ti se da zaje... s time
![]()
Znam da mogu da se stavlja x,x ali sam misio da je normalan font kao kod knjiga 12 tako da teška srca smanjujem i na 10 a kamoli na 7 kada ima puno teksta a mali balon
![]() ![]()
2012-05-22, 01:03
Mozes i manje ako se da citat kada je u org velicini slika.
2012-05-22, 09:05
Velicina fonta zavisi od dpi-ja u kom je fajl skeniran. Nekad i 20 izgleda premalo i ne moze da se cita kasfetno (mada je to retkost sa mangama). Nekad koristim 3.2 jer vec 5 izgleda preveliko (neki stariji skenovi)... Isprobavaj, odalji se 3-4 metra od ekrana is tavi na 100% i vidi mozes li da procitas a da se ne napinjes MNOGO (ali imas OK vid)... Ja recimo citam mange tako sto spustim monitor, okrenem ga 90 stepeni i iz kreveta citam (bezicni mis)
![]() |
« Next Oldest | Next Newest »
|