Area 88 OVA
[Image: area88originalovaseries.jpg]

AniDB
ANN
MyAnimeList

Quote:Shin Kazama, tricked and forced into flying for the remote country of Aslan, can only escape the hell of war by earning money for shooting down enemy planes or die trying. Through the course of the series, Shin must deal with the consequences of killing and friends dying around him as tries to keep his mind on freeing himself from this nightmare.

U pitanju je anime OVA od nekih 200 minuta koja se vrti oko coveka po imenu Shin Kazama koji nevoljno postaje clan strane legije u drzavi Aslan gde vlada gradjanski rat. Da bi opet postao "slobodan" covek mora provesti tamo 3 godine u sluzbi, zaraditi 1.5 milion ili dezertirati i to u najopasnijoj oblasti Aslana po imenu Area 88.

Prica je sasvim solidna sa vrlo dobrom naracijom, pri cemu mi se mnogo vise dopala druga polovina, iako je prva imala vise akcije. Takodje, i likovi su sasvim lepo prikazani i uradjeni koji se vremenom zadovoljavajuci razvijaju. Sam crtez i animacija su sasvim okej, uz odlicnu pozadinsku muziku, a bogami i uvodnu pesmu. Sve u svemu, jos jedan vrlo dobar anime iz sredine 80-ih godina sa lepom pricom, likovima, odlicnim avio borbama i sasvim finim krajem, iako je veoma otvoren koji je od mene dobio jaku:

8/10
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)