Saraiya Goyou
#1
[Image: 62630.jpg]

AniDB
ANN
MyAnimeList

Quote:Akitsu Masanosuke is a timid ronin on his way to Edo from the countryside when he accidentally encounters a playboy named Yaichi, who asks him to be his bodyguard. But it turns out that Yaichi is actually the leader of a group of bandits called the "Five Leaves," and he's hoping that Masanosuke will join them. Masanosuke is reluctant to help them, but as grows closer to his eccentric new companions, he learns to relate to them and grow as a person in the process.
U pitanju je anime koji prati samuraja po imenu Akitsu Masanosuke koji je odan i vest macevalac, ali zbog svoje stidljivosti i lose komunikacije sa ljudima brzo ostaje bez gospodara, odnosno postaje tzv. ronin. Jednog dana zbog ocaja i gladi postaje telohranitelj coveka po imenu Yaichi, vodje bande po imenu "Pet listova". Iako u pocetku nije hteo da pristupi, kako vreme odmice postaje i sam clan te bande i biva fasciniran tim misterioznim lopovima.

Sama prica je okej, nista posebno, ali tece sporo (sto ja volim) i sve se nekako odigrava po redosledu i kako treba. Likovi mi nisu nesto bili zanimljivi s jedne strane, ali ipak s druge strane mi se svideo njihov razvoj, odnosi medju njima, kao i glavni lik Masa jer me relativno podseca na mene. Sam anime je sa vizuelne strane fenomenalan (ako bi se gledao samo taj segment, svakako bi spadao u remek dela animacije) zbog fenomenalnog crteza i sasvim dobre animacije, uz prelepu i dirljivu pozadinsku muziku koja me je prosto odusevila, uz odlicnu reziju Mochizuki Tomomija koji je sve te elemente lepo sklopio u jednu celinu i stvorio pravu atmosferu za ovaj anime. Sve u svemu, odlican artistican anime koji je ispunio sva moja ocekivanja i koji od mene dobija:

8/10
Reply
#2
Po meni najlepse prikazana slika drevnog japana, bez ikakvih preuvelicavanja, kvazi tehnika i nadrealnih samuraja, onako kako je po mom nekom misljenju zaista bilo ili je prikazano tako da pije vode...dobija se slika o drustvu drevnog japana unutar svih slojeva i drustvo u kojem nije sve crno-belo, konacno anime u kojem japanski narod ima i zlatnu sredinu (nadam se da se razume sta hocu da kazem), slazem se nije cista desetka, ali cvrsta 8 sigurno...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
Svakako nije ona klasična samurjaska priča, što za promenu je bila odlično za gledanje.
Meni malkice smetao u nekim delovima previše slow-paced tempo ali u globalu bio ok.
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#4
Lep anime, iako je od istog studija ko Samurai Champloo i slicne podloge (Samurai iz Edo perioda), Saraiya Goyou predstavlja potpuni kontrast.
Dobra psycho-drama sa malo borbi (al na tome se nije ni stavljao akcent)
Uglavnom me je pozitivno iznenadio, pogotovo mi se svidio stil crteza.
Ne spada u onih gotvo danasnjih 95% Bishounen i Bishojo naslova kod kojih su skoro svi likovi isti (sto se crteza tice a bgm i drugih stvari)
Ovdje je su likovi crtani sa svrhom da izgledaju "ružni", sto daje animeu dodatni plus sto se tice realnosti
[Image: 76561198098110211.png]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)