Berserk (Manga i Anime)
#11
Samo ono PREKO u tekstu zadnje slike izbriši....nepotrebno je. A to IH baš koči rečenicu. Mislim da u fotošopu možeš gumicom izbrisati slova. I umesto GOVORIM TI ISTINU, tamo na prvoj slici, napiši GOVORIM ISTINU.
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#12
Mogu obrisati eng slova da bude bela pozadina ali moja slova ne mogu to da popune XD Opičiću onda tvoj tekst sa većim fontom. Kontam da nema veze što ću dići font Big Grin Obrisaću preko.
Reply
#13
vidim stoji i zagradi i anime, pa kako tu stoje stvari?
Reply
#14
Na haitusu trenutno.
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#15
Ukljuci da bude all caps, da I uvek ima one horizontalne crtke, ova izgleda kao nesto nepostojece. Inace preferiram manji font koji se ne menja konstantno ali to je vec ukus.
I ne moras isti font i za naslov XD
Reply
#16
Što se tiče fonta koja veličina se inače koristi? Jer sam se bojao da ne bude sitno pa sam koristio krupniji font.
Reply
#17
Nije da ima bas definirano, ako je veci oblacic i nema previse teksta koji ide u njega ne treba biti od-do konture oblacica, slobodno moze biti malo razmaka. Sad ne znam da li znas ali u PS-u velicina fonta ne mora biti cijeli broj vec mozes staviti npr. 5,7 ili 5,9 sto smanji font ali ne previse. Malo se igraj raspodjelom rijeci u oblacicu, npr. "U to vreme, grof je bio drugačiji. Bio je surov..." je mogao biti jos jedan red, ovako djeluje malo stisnuto, sve ovisi koliko ti se da zaje... s time Big Grin.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#18
Znam da mogu da se stavlja x,x ali sam misio da je normalan font kao kod knjiga 12 tako da teška srca smanjujem i na 10 a kamoli na 7 kada ima puno teksta a mali balon XD Mogu onda opičiti sve sa 7 Big Grin
Reply
#19
Mozes i manje ako se da citat kada je u org velicini slika.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#20
Velicina fonta zavisi od dpi-ja u kom je fajl skeniran. Nekad i 20 izgleda premalo i ne moze da se cita kasfetno (mada je to retkost sa mangama). Nekad koristim 3.2 jer vec 5 izgleda preveliko (neki stariji skenovi)... Isprobavaj, odalji se 3-4 metra od ekrana is tavi na 100% i vidi mozes li da procitas a da se ne napinjes MNOGO (ali imas OK vid)... Ja recimo citam mange tako sto spustim monitor, okrenem ga 90 stepeni i iz kreveta citam (bezicni mis) Anime
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)