One Outs anime
#1
[Image: 52858.jpg]

Info:

ANN
AniDB
MyAnimeList

Quote:The story begins when Hiromichi Kojima, the star batter of the fictional Lycaons in Japan's Pacific League, heads to the southern Japanese island of Okinawa to train and bring himself out of a slump. There, he meet Tōa Tokuchi, a 134-kmph (83 miles per hour) pitcher and the undisputed king of a gambling form of baseball called "One Out." At Kojima's urging, Tokuchi signs up with the Lycaons under an unusual contract: he gets 5,000,000 yen (about US$46,000) for every out he pitches, but loses 50,000,000 yen (US$460,000) for every point he gives up.

Video:





“Nobody wins, but I!”

U pitanju je jedan odlican anime o bejzbolu koji se iskljucivo oslanja na onu drugu stranu sporta, tj. na psiholosku stranu i sam anime je verno prikazao psiholoski rat medju akterima, kao i njihova medjusobna nadmudrivanja. Radnja fino tece i nekako, nijedan deo anime-a nije bio suvisan i likovi su relativno zanimljivi. Ali, je zato glavni lik Tokuchi Toua legenda i jedan od najboljih likova koje sam sreo u anime svetu. Muzika i animacija su takodje, odlicne i pogotovo mi se svideo opening. Iako nikada nisam bio fan bejzbola, zbog ovog anime-a sam ga nekako zavoleo i po prvi put mi je bio zanimljiv, iako sam vise puta pokusao da ga gledam na TV-u. Sve u svemu, fenomenalan sportski seinen anime koji je lagano usao u moja top 3 anime-a i naravno, sve preporuke za ljubitelje tzv. gambling/battle of wits/mind games anime-a.

Recenziju možete pročitati na One Outs
Reply
#2
Krenuo pre neki dan da gledam, ali sam pauzirao pošto mi se epizode sporo skidaju (zbog ovih vremenskih uslova malo mi je slabiji net), a ne da mi se da gledam samo po 2, 3 epizode dnevno, tako da sad čekam da mi se skinu sve epizode, pa za koji dan krećem sa gledanjem. A iz ovih par epizoda što sam odgledao, mogu zaključiti da je anime odličan, iako sam mislio da će biti smor pošto se u bejzbol ne razumem ama baš nimalo. Ali ipak, anime me je naterao da promenim mišljenje o bejzbolu, sad mi se dopada taj sport, čak sam se potrudio i pravila da naučim XD

Javljam utiske kad odgledam Smile
[Image: steinsgate.png]
Reply
#3
Meni je ovaj anime preporucio svojevremeno lik koji ne gleda nista sem moeshit naslova, ali bukvalno, tako da sam prosto morao da pogledam sta je u pitanju. Kada sam video ko je originalni autor u pitanju, sve dileme su bile resene. Toua kao i Akagi su nasuprot likova poput Kaiji-ja i Kurosawe hurr durr savrseni imba likovi, malo mi smeta taj arhetip likova ali u One Outs i Akagiju su uklopljeni u neki "prizemni/realan vid superiornosti" (cisto moje laprdanje povodom toga), tako da me nisu iritirali njihovi karakteri, cak stavise totalno su mi awesome. Nedorecenost je takodje minus ali nista sto bi trebalo da odvrati nekoga da odgleda ovo, cak iako nema tri blage veze sa bejzbolom (doduse ja sam malo bio upucen u pravila kada sam gledao).
Reply
#4
^True. Nisam imao pojma o bejzbolu kad sam gledao anime, ali ipak sam pohvatao sve. Awesome anime, dosta me podseca na Code Geass i Death Note. Mozda jedini minus animeu bi mogao biti nedostatak likova (niko osim Toue nekako nema 'dublju' licnost). Animacija i crtez su prelepi. Ali prelepi.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#5
Jedini nedostatak ovom animeu je u broju epizoda WE WANT MORE XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#6
Prilicno je nezgodno praviti anime ovog tipa. Treba kvalitet odrzati. Bolje je da ne prave vise nista ako nece biti barem na nivou originala. A to je jako tesko.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#7
Toliko mi se dopao anime da moram momentalno, da krenem da citam mangu, koja je gotova (20 volumea), ali su izgleda preveli samo prvih 14. Ali, bolje ista, nego nista. Big Grin
Reply
#8
Konačno sam i ja odgledao. Šta da kažem, jedan od najboljih anime-a koji sam odgledao... a glavni lik mi je nesumnjivo i omiljeni lik iz anime sveta... prava legenda... Odsada ću da se ugledam na njega XD
[Image: steinsgate.png]
Reply
#9
^ Mozes da probas. XD Ja nesto nisam video elemente u Touinom liku na koje bi mogao da se ugledas. On zapravo skoro da i nema vidljiv karakter tokom cele price.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#10
^ Lik je dosta smiren. Voleo bih kad bi i ja mogao da budem takav, a ne da se nerviram za svaku sitnicu. Takođe, dosta je pronicljiv. Mene mrzi da razmišljam, kad bi imao malo više živaca i kad bi se skocentrisao, možda bi mogao da budem pronicljiv kao on Big Grin Al' lupetam XD
[Image: steinsgate.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)