Aoi Bungaku Series
#1
[Image: 1.jpg]

Info:

AniDB
ANN
MAL

Quote:he series consists of adaptations of six modern classics of Japanese literature: Osamu Dazai's No Longer Human (Ningen Shikkaku) & Run, Melos! (Hashire, Melos!), Natsume Soseki's Kokoro, Ryunosuke Akutagawa's Hell Screen (Jigoku Hen) & The Spider's Thread (Kumo no Ito), and Ango Sakaguchi's In the Forest, Under Cherries in Full Bloom (Sakura no Mori no Mankai no Shita).

Komentar:

U pitanju je jedan dobar epizodican anime koji se sastoji od par prica poznatih japanskih pisaca, pri cemu su njhove price evergreen. Animacija je za naslov iz 2009-te godine odlicna, dok je pozadinska muzika takodje dobra, kao i sami glasovi. Same price su sasvim dobre i zanimljive i svaka od njih mi se dopala, ali mi se ipak najvise dopala prica "In the Forest, Under Cherries in Full Bloom". Sam anime je veoma artistican i posebno mi se svidela odlicna, mracna atmosfera, ali nekako mi se cini, da ovaj anime nije za svakoga. I, naravno preporuka za one koje vole malo drugacija anime ostvarenja i sam anime sadrzi veoma dobra dijaloge.

Komentar?
Reply
#2
Jedan od boljih koji sam pogledao, mislim da mi je najbolja priča "Nisam više čovjek", čak sam počeo pisat i svoju verziju prema toj priči. Obavezno pogledat za sve koji vole artistički prisstup.
[Image: hbh1E]
Reply
#3
Prva prica mi je bila ok,ostale moram priznati da nisam bas najbolje razumeo,niti sam imao nesto preterano zivaca za ostale pa sam neke gledao na preskok, izuzev one dve razlicite verzije sa dva prijatelja oko jedne zene koja je ujedno i najbolja, animacija i gluma su fenomenalne, posebno su mi se svidele boje koje koriste...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#4
Sve mi se cinilo da je ekstra anime podseca me ovaj lik na light-a iz death note moracu odgledati ovo definitivno Smile.
   [Image: 9aaa3d0dedce91097f10ea19853a3a90_480.jpg]
Reply
#5
Ja sam to isto negde iskomentarisao...
[Image: Code_Geass___C_C_by_Alan0605.png?t=1263603582]
Reply
#6
kao sto sam i rekao tako sam i uradio Smile.Odgledao sam aoi bungaku i nije nesto posebno mislim nije ni loseSmile.
ne svidja mi se sto je posle svake druge ili trece epizode neka nova radnja dodje kao da sam odgledao vise animea u jednom XD XD.
najbolji mi je bio prvi i zadnji deo ostali mi se i nisu bas svideli posebno onaj deo u vezi sa onim drvetom tresnjom sta li je vec nekako mi je tu glup kraj kao ona zena na kraju ispala dmon mislim stvarno to mi se nije svidelo.
   [Image: 9aaa3d0dedce91097f10ea19853a3a90_480.jpg]
Reply
#7
Kinda mixed feelings. Prva prica je, imho, razvucena i tako gubi da nekom intenzitetu, sto je i dovelo do toga da me smori. A poslednja, o lopovu i paukovoj mrezi u paklu, je bila lolwut, totalno me pogubila. (a i smorila, pa nisam ni bio zainteresovan da se "udubim" u poentu).

Anyway, cini mi se da sam dao 8/10. Smile

"In the Forest, Under Cherries in Full Bloom" je i meni omiljena. :3
[Image: 2.png]
Reply
#8
prva jeste malo razvucena ali zanimljiva je bila za razliku od nekih koje su me smorile.
ali moram priznati da anime stvarno ubija psihicki pun je nekih efekata i cuda koji te skroz opiju XD XD
   [Image: 9aaa3d0dedce91097f10ea19853a3a90_480.jpg]
Reply
#9
nakon kometara...kontah odustat od gledanja...dok ne procitah zadnji komentar, -anime stvarno ubija psihicki-

ipak cemo da gledamo XD
Reply
#10
Dobar anime nema šta. Svaka priča je posebna na svoj način i nosi neku poruku, ali i variraju što se tiče kvaliteta. Najviše sam uživao gledajući No longer human i kad se završio plašio sam se da ostale priče neće biti tako dobre. I tu sam donekle bio u pravu jer nijedna priča nije nadmašila prvu. To naravno ne znači da su bile loše.
No longer human me je baš prijatno iznenadio, jeste da je malo razvučen, ali ne smeta mi to toliko, jer sama atmosfera i psihički problemi glavnog lika su stvarno neverovatno odrađeni.
In the Forest, Under Cherries in Full Bloom: Ide iz krajnosti u krajnost, meša komediju i nasilje, što baš ne ide zajedno. Može da se protumači na više načina, a meni ni sad nije kristalno jasno šta se desilo.
Kokoro: Jako zanimljiva i jedinsvena priča o ljudskom srcu (za svaki slučaj u spoileru) [spoiler]i pokazuje kako ljubomora menja realnost.[/spoiler]
Run, Melos! Emotivna priča o prijateljstvu.
The Spider's Thread: Poznata mi je ova priča od ranije.
Hell Screen: Predvidljivo, neverovatni vizuelni efekti na kraju.
Ovo bi bio konačni redosled po kvalitetu: No longer human > Kokoro > Run, Melos! > The Spider's Thread > Hell Screen/In the Forest, Under Cherries in Full Bloom
Konačna ocena za ceo anime bi bila 8/10.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)