Star Driver: Kagayaki no Takuto
#1
[Image: 25953l.jpg]

Zanrovi: Akcija, meha, shounen
Broj epizoda: 25
Studio: Bones

Quote:To the south of Japan, there lies a lush green island called Southern Cross Isle. One night, a boy by the name of Takuto Tsunashi washes up on the shore of the island. Having swum from the mainland alone and without any possessions, he enrolls in the senior high level in the school on the island - Southern Cross High School.

With his bright and positive personality, he starts to mix with various students in the school and builds relationships with many of them, including Wako Agemaki and Sugata Shindou. But this school hides a deep secret. There are sleeping giants hidden under the ground called "Cybodies".

There are about 20 of these giants, and they are just some of the various secrets kept by everyone on the island: The secret movements of the mysterious organization known as Glittering Crux. The songs of the shrine maidens. And even Takuto himself will soon come to embrace a great secret...

This island in the southern territories surrounded by the blue sea and the blue skies is the stage where the "Eulogy of Youth" filled with love, dreams and friendships, will begin.

Taman odgledam Gosick i pomislim "hej, pa Bones nije tako los studio" odgledao sam ovo.
Emitovan od jeseni prosle godine do drugog aprila ove i definitivno je najgori anime koji sam gledao prethodna tri meseca.
Prvih 7-8 epizoda su cak i zanimljive, dok jos traje "arc" sa Sakana-chan (riba), a onda sve ide nizbrdo. Anime je jedan od najmonotonijih animea ikada, cak je i Jigoku Shoujo raznovrsniji anime. Crtez i animacija su ok, pogotovo u "Zero Time-u", ali je ispod nivoa za Bones standarde. Prvi opening i drugi ending su dobri, a drugi op. i prvi ed. su jako dosadne J-pop pesmice. Sama muzika se ne uklapa bas i ne docarava atmosferu. Umesto da dobijemo jednu epsku borbu pracenu sjajnom muzikom, dobili smo borbu kao i svaka prva (ne druga) u ovom animeu uz osrednju muziku. Likovi su apsolutno neubedljivi i bezlicni. Nijedan lik nije vredan pomena. Ovo sto sam napisao je samo kratak pregled svih zamerki koje imam. Obavezno zaobici, ukoliko niste zagrizeni mecha fan.
Reply
#2
Cuo sam da je cak i ime glavnog lika jedno od worst ever XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
Glavni lik se zove Takuto Tsunashi... To nije strasno koliko i njegov nadimak koji glasi GINGA BISHOUNEN ili ti GALACTIC PRETTY BOY. XD
Reply
#4
Odgledao pre nekih mesec dana i toliko sam uzivao da ce se rewatchovati BD verzija koja HVALA BOGU IMA MOAR SPARKLES. Miyano Mamoru je bas dobro odradio svoj posao kao Takuto. It's a Chance! It's a Pinch! It's a Safe! I naravno...KIRABOSHI! Odlican anime u svakom pogledu. Jedino bih preporucio ljudima koji planiraju da gledaju da sacekaju BD do kraja posto se stvarno isplati. Jedina mana je sto CoalGirls promenili fabulous u fantastic sto nekako smanjuje uzivanje, al bitno je da je serija dobra Big Grin
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#5
Star Driver is what dreams are made of, samo starci i pickice ne vole ovaj anime, ne trollujem. Nisam zagrizeni mecha fan ali pored gomile moe balege i shounen fegetisanja ovaj anime je bio bajan, bilo je apsolutno svega sto volim: Dobar crtez, lep dizajn likova (da, meni se prilicno dopadalo kako izgledaju likovi), dobra muzika (pretpostavljam da Monochrome predstavlja celokupnost OST-a i genericnih Jpop pesmica @_@) i naravno sama ideja price.

Star Driver inace deli dosta ljudi koji su radili na projektu sa Utenom i Melody of Oblivion, iako manje simbolican od dva prethodna navedena naslova i ovde je bilo dosta toga. Po meni je cela trilogija stivo koje ni jedan anime fan koji je presao preko shounen faze ne bi trebao da propusti. Jedina zamerka bi mi bila na zbrzan kraj ali su barem isli na to da ga zavrse a ne da ga ostave zauvek da se pitamo sta bi se koji k desilo @_@. 8/10 od mene
Reply
#6
(2011-07-07, 01:48)Corwin_r Wrote: dobra muzika (pretpostavljam da Monochrome predstavlja celokupnost OST-a i genericnih Jpop pesmica @_@)

Monochrome je najbolja pesma u celom animeu, genericne J-Pop pesmice su one koje pevaju 9nine. A OST, nije nesto.
Star Driver bih okarakterisao kao Utenin mladji retardirani brat. @_@ Ima slicnosti, ali nije ni u jednom segmentu nije ni blizu Uteni. Osim mozda crtez/animacija, ipak je SD emitovan 12-13 godina kasnije.
Reply
#7
Ja sam ovo gledao i pratio nekih 10-ak epizoda i nisam mogao vise.

Ocekivao sam Code Geass sa dozom Gurren Laganna a dobio sam tinejdzersku ljubavnu dramu sa nekim robotima, ali oni su tu 5 sekundi tako da nisu ni bitni...

Jednostavno sam izgubio zelju za gledanjem i osdustao...a tako sam se radovao seriji...
[Image: megatronbanner.png]
Reply
#8
Zasto bi neko ocekivao Code Geass sa dozom Gurren Laganna od ovoga? Razumem za Code Geass deo posto je prilagodjen zenskoj publici malo svojim fabuloznim dizajnom likova, ali Guran Lagann?
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)