League of Legends
#1
LOL je naslednik DOTA-e (Defense of the Ancients). Napravio ih je isti studio.

Malo o igri za ljude koji nisu upuceni u DOTA-u.
[spoiler]
U igri se suprostavljaju dva različita tima na simetričnoj mapi. Cilj je uništiti protivničku bazu ali da bi se došlo do nje mora se prvo uništiti sve građevine u bazi i kule. U igri se takođe non stop stvaraju (u zavisnoti da li ste protivniku uništili barake) kompjuterski vođene jedinice zvane "creeps" koje automatski idu pravo na neprijateljsku bazu. Igrač uzima ulogu jednog od heroja. Svaki heroj ima jedinsteve osobine i magije. Heroji se u toku partije leveluju ubijajući creepove, u prodavnicama kupuju bolju opremu... Da ne dužim igra je mešavina RPG/RTS[/spoiler]

Dok je DOTA bila okrenuta LAN igranju LOL je pravljen za ONLINE igranje.

Malo više o LOL-u.
LOL za sada ima 2 mape (sa varijacijama godišnjioh doba) koje se igraju 3v3 i 5v5. Timska igra je od presudnog značenja.

Levelovanje
Uvedeno je levelovanje igrača. Šta to znači. Posle svake partije dobijate EXP i IP (o ovome malo kasnije). Skupljanjem exp poena levelujete i time otključavate masteries poene.

[Image: th_Masteries.jpg]

1 level - 1 masteries poen. Sa masteries poenima može se reći da generalno budžite heroje pošto ona donose pasivna poboljšavanja u zavisnosti šta izaberete.

Posle svake partije dobijate i IP (influence point). Količina IP zavisi od toga da li ste partiju pobedili/izgubili i kako ste je odigrali, uglavnom dobija se ~120 IP po pobedi. Za IP poene se kupuju heroji u igru.

Heroji
U igri trenutno ima 58 heroja.
[Image: th_Svi.jpg]

Svake nedelje (Ponedeljak predveče) se po randomu daje 10 heroja koji traju 7 dana i koji su free za igranje.
[Image: th_Nedeljni.jpg]

Za IP zauvek kupujete heroja i sa njim možete igrati kada god poželite.
[Image: th_Moji.jpg]

Cene heroja variraju od 450-6500 IP. Svaki heroj ima svoje prednost i mane tako da nemojte da mislite da su ovi za 450 IP slabi, sve zavisi od vašeg načina igre. Ima svega nekoliko heroja čija je cena 6500 uglavnom su 2000-3000. Taman jednom nedeljno možete kupiti heroja.

Ovde imate detaljno opisane heroje http://eu.leagueoflegends.com/champions

Rune
Rune se takođe kupuju za IP. Rune poboljšavaju vašeg heroja
[Image: th_Rune-2.jpg]

Ali možete staviti ograničen broj runa tako da je bitno koje uzimate.
[Image: th_Rune.jpg]

Zašto je levelovanje igrača još bitno. Tek od 30 levela možete da igrate rangirane mečeve čija se statistika čuva. Do 30 levela taman ćete pokupovati ~10-20-30 heroja, dosta runa, masteries poena, naučiti da igrate i prava igra tada počinje.

Igra je potpuno FREE stim da heroje možete kupovati za IP ili ako vas mrzi da skupljate IP onda za prave pare. Heroji koštaju od 3-6 evra. Takođe svaki heroj ima po par različitih skinova (kostima) koji se na žalost mogu kupiti samo za prave pare, nemam pojma pošto su skinovi valja 1,2,3 evra. Rune se takođe mogu kupiti i za IP i za prave pare.

Evo linka gde možete skinuti igru.
http://eu.leagueoflegends.com/ Klik na Play For Free.
Obavezno kod Region: North America kliknite na change i stavite Europe!
[Image: th_LOL-EU.jpg]
Igra ima ~700 mb i još ~700 mb pečeva.

Grafika je cel-shaded (stripski/crtani izgled).

http://www.youtube.com/watch?v=orbHJ3-49K0

http://www.youtube.com/watch?v=8ccbl8-e6-A

U igri sam OldGold (trenutno sam level 9) pa ako krene da igrate dodajte me. Na dan odigram kako kada uglavnom mi je neki minimum 2 partije...

EDIT
Dosta dobar sajt gde igrači pišu svoje bildove heroja, daju savete, sve se to ocenjuje...
http://leaguecraft.com/strategies/guides
Reply
#2
Odlicna igra koja zahteva mozganje strategiju i timsku igru.

Ja sam NeLe85 u igri, trazim uvek dobre igrace da cepaju sa mnom. Add me Smile
Reply
#3
ja sam lvl 19 - FrogHermit

poceo sam igrat kad me HoN iznerviro XD

dobra strana LoLa je to sto ne mora se mislit na sve, igra je puno bolja za ljude koji nisu igrali puno ovakav tip strategija od HoNa jer u HoNu neki ljudi nikako da shvate neke stvari i to nervira

inace ja sam kupio 4 heroja zasad - anivia, janna, heimerdinger i ovaj najnoviji heroj za kojeg sam zaboravio kak se zove a nema ga na listi jos XD
uglavnom znam igrat super sa svima od ta 4 osim heimerdinger, taj mi ne valja, prevelik cd za pucaljke ak se mene pita
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply
#4
izgleda zanimljivo mislim da cu poceti pod nikom dasunka naravno
Don't need it ,to cool
Reply
#5
(2010-08-31, 17:18)Frog_Hermit Wrote: osim heimerdinger, taj mi ne valja, prevelik cd za pucaljke ak se mene pita

U pravu si. Sa njima kada igram uzimam iteme koji daju mana reg + cool down + njegov ulti takođe daje cool down. Na kraju ispadne da turet postavlja za ~8-9s a ostale magije ~5-6s. Mada Heimerdinger je jako oslabljen sa zadnjim pečom. Umesto 4 tureta sada stavlja samo 2. Pre sam sa njim u 3 partije imao 33 killa i 1 dead Big Grin pošto su 4 tureta kidala sve živo Big Grin Uglavnom igram sa Heimerdinger ali sada defanzivno...

Sada sam bacio oko na Sion-a košta 1350 a ja imam ~660.
Reply
#6
ja imam 1351 sad, al necu nis kupovat, skupljat cu pa cu vidjet

sion je tank koliko se ja sjecam, nisam s njim jos igro pa nebi znao dali je dobar ili ne Anime
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply
#7
Evo jedno pitanje, kako da kupim nove šampione?? Moram da igram protiv drugih igrača da dođem do novca ili šta je već?? Ili biram nekoliko osnovnih ponuđenih??
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
#8
Imaš ponuđenih 10. Ali tih 10 se svake nedelje menja pa ako nađeš nekog ko ti se svidi moraš ga kupiti da bi kasnije mogao sa njim da igraš. Pare (IP) dobijaš igranjem mečeva. Za pobedu dobiš ~120 a izgubljenu ~70 IP. Odeš u shop i tamo klikneš na heroja pa unlock.

Igrao sam pre sa Sionom kada je bio 7 dana free. Dosta je dobar.
Reply
#9
OK jasno, ja sam The One Dreamer Smile

Kako da dođem do riot poena??
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
#10
das im eure XD

5 eura = ~1000riot poena
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)