Evangelion Shin Gekijouban: Jo/Ha
[Image: 48905.jpg]

Evangelion Shin Gekijouban: Jo (AniDB|Wiki)

Genre: Action, Aliens, Angst, Anthropomorphism, Human Enhancement, Mecha, Piloted Robots, Post-apocalyptic, Seinen, Tragedy

Plot/Summary
Quote:The first of 4 movies that retells the anime story from 1996.

The director Anno Hideaki affirms that everything remembers its old home, studio GAINAX, when he counts on creating a new, improved and updated Evangelion. The film is being handled by the production veteran that worked on the original Evangelion, as well as other new talents; the director suggests that this will exceed the success of the past series.

Anno is responsible for writing an adaptation for the cinema version.

For those who know the original series well, expect it to have surprises: new characters, new EVAs, and a fresh ending.

Comment:
Prvi film je skoro identican seriji sa nekim manjim ubacenim detaljima, sa kojim mislim da su objasnili malo vise pozadinske price, ne secam se kada se u seriji pojavili ovi Seele ali verovatno ne ovako rano.
Uglavnom scene su ostale verne originalu, samo je vizuelno sve lepse odradjeno.
[Image: NGE_Comparison.jpg]
Treci (sesti) Angel je izuzetno dobro odradjen, kako konstantno menja forme i daje muke covecanstvu.
U prvom filmu necete videti puno novoga ali zato je drugi film skroz druga prica.

[Image: 13522.jpg]

Evangelion Shin Gekijouban: Ha (AniDB|Wiki)

Genre: Action, Angst, Mecha, Piloted Robots, Post-apocalyptic, Seinen

Plot/Summary
Quote:Determined to completely renovate the Evangelion universe, last year Anno Hideaki, its creator, embarked on a new tetralogy that made the most of the latest animation technologies and meant a new beginning, closer to his original desires. Evangelion 1.0, presented at Sitges’08, re-updated the series’ first six episodes and Evangelion 2.0 continues the task with the following fourteen. Mari, a new pilot, joins the NERV crew to continue defending Tokyo-3 from the Angels’ attacks as the ‘Third impact’ approaches, a catastrophe that, if it occurred, would permanently change humanity’s destiny.

Comment:
Drugi film ima mnogo izmena u odnosu na seriju, ovo je neki uvod za neki skroz drugaciji kraj.
Neki detalji su bitno izmenjeni, u nekim momentima sam video wtf. Cini mi se da je Shinji malo psihicki stabilniji nego u seriji, mada je imao i sad svojih momenata, sa razlogom naravno.

Sad samo treba docekati preostala dva filma.

PS znam da postoji Evangelion tema ali posto su filmovi alternativni ne bi bilo lose da bude ovako posebna tema da ne mesamo, ako se to ne svidja modovima neka spoje teme.
...All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die....
[Image: promo_sig07.png]
Reply
Kao što rekoh prvi je dobar ali drugi je odličan, nemam previše da kažem o prvomzato jer nema previše izmena, prilično je sličan sa onim što smo već videli, ali u drugom ima priličan broj izmena, npr interesantno mi je da su malo izmenili odnos između Shinjia i Asuke i Rei, ovde je mnogo više očigledno da im se on sviđa, bez obzira kako to strašno i bolesno zvučalo u slučaju sa Rei Smile

Slažem se da je Shinij mnogo stabiliniji i uspeva da uradi nešto i sam, ali neznam šta planiraju da urade u četvrtom filmu, jer ovo je bio kraj u originalu?? Posle ovog dela je počeo instrumentality program, da li planiraju to malo da odlože ili pauziraju?? Nisam baš siguran šta će da se dogodi sledeće ali izgleda da će biti veoma interesantno Smile
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
pazi Rei verovatno vidi mladog Gendoua u Shinjiju, a Shinji podsvesno svoju majku Smile
ono sa Asukom je bilo bas zajebano, mada ocekujem da cemo je videto ludo ljutu u trecem filmu
Mari mi nije nesto, nije ni imala puno screen time-a, jedino sto je berserkovala malo i to je to, mada me zanima koji su njeni planovi i za koga tacno radi za Ryoji Kajija, za Seele ili mozda tajno za Gendoua
...All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die....
[Image: promo_sig07.png]
Reply
Mislim da neradi za Gendoua jer je prisluškivao dok su oni pričali u jednoj sceni, i ranije sam mislio da je Gendou imao neke veze što je Kaji ubijen i vrlo je moguće da će se tako nešto ponovo desiti
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
shto se tice drugog filma, skroz sam zadovoljan moram da priznam
poceo sam da se cudim kod nekih karaktera kako su zivi pa me pulza podsetio da ti likovi su umrli u filmu end of evangelion a ne u You Are [Not] Alone lol, pogreshi covek Anime
animacija je stvarno ono stunning, i svaka im cast shto na pocetku ameri pricali english a ne japanci ergish.
bilo nekoliko komicnih scena, i OGROMNA kolicina krvi
Baka Shinji me nije razocarao ni ovaj put Toungue
Mari je bash cute Anime
i nadam se da u trecem filmu ce biti vishe Nagisa akcije Big Grin
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
Treći film i ja očekujem da će biti još bolji Smile očekujem da su SEELE sprema jednog ogromnog džinovskog Evangeliona i da je vrlo moguće da su oni ti koji su na neki način probudili ili pozvali anđele, nije mi baš jasno kako oni znaju da su to anđeli?? Mislim da sam video neku svesku ili knjigu ili tako nešto u kojoj je pisalo nešto o tome, nisam sasvim siguran, moguće da mi je ta scena promakla Smile

Reply
Odgledah sva tri filma što izašla za sada. Za sva tri mogu da kažem da mi se baš svidela animacija. A i CGI je bio dobro odrađen. A što se tiče kvaliteta i uživanja tokom gledanja, oni se razlikuju.
Prvi mi je bio solidan. Za razliku od serije, ovde su scene hronološki poređane i neke stvari su mi se razjasnile (a možda je to zbog toga što ga gledam po drugi put, da kažem tako). (7/10)
Drugi je bio bolji i dosta je podsećao na End of Evangelion (plus ona pesmica Tsubasa wo Kudasai je bila pun pogodak). I borbe su bile bolje od onih iz prvog dela. (8/10)
Treći me je već malo razočarao. Jedino mi se svidelo što je prošlo neko vreme, i što su se likovi malo promenili. Ali nekako nisam uživao, a i kraj mi nije bio nešto. Stvarno ne znam šta da očekujem od četvretog dela. Moglo je sve da se završi u ovom. (6/10)
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)