Svet
#1
Radnja se dešava u Alternativnoj Evropi. Iako slično našem dobu razlikuje je poznavanje magije, razne magične kreature, neverovatne sposobnosti pojedinaca... Razvijenost sveta je ~10 vek naše ere. Nekoliko velikih kraljevstva su se izdvojila kao najveća i najmoćnija.

Na severu je Nordijska kraljevina. Poznati su po najbrutalnijim i nekim od najboljih ratnika u svetu. Veoma su dobi moreplovci. Njihovi brodovi su obilazili svet pre nego što su ostali ima li flote.

Na istoku se prostire velika Mongolska horda. Već su pokorili veći deo Azije i sada polako prelaze na Evropu. Osklanjaju se na moćne jahače. Čak i vitezovi imaju problema samo da ih zaustave. Njihovi koji su najizdržljivji i najistreniraniji na svetu. Za razliku od Nordijaca, oni koriste magije u svom arsenalu. Njivovi čarobnjaci nisu previše moćni ali su veoma nemolosrdni.

U centru Evrope se nalazi jedno od najvećih kraljevstva u svetu. Moćno i uticajno Rimsko carstvo. Naslednici starog Rima, oni su veoma ponosan narod. Osklanjaju se na vitezove i veliki broj oklopnika. Njihov oklop i oružije je među najboljima. Sposobni su da u svakom trenutku pozovu veike vojske.

Na jugu Evrope nalazi se Papska država. Veoma religiozno i nepopustljivo u svojoj veri. Obuhvata dva poluostrva, Apeninsko i Pirinejsko. Imaju najbolje sveštenike i potpuno su zabranili korištenje magije. Inkvizicija im je jedno od najmoćnijih oružija. Imaju veoma dobru pešadiju i odlične vojnike, veoma posvećene svom cilju.

Na jugoistoku Evrope nalazi se Balkanska kraljevina. Oni su najraznovrsnija od svih kraljevstva. Imaju veoma talentovane čarobnjake, odlične vitezove i spretne sveštenike. Slično Rimskom carstvu oni, tajno, dozvoljavaju vešticama da rade na njihovoj teritoriji, ako pristanu da rade za njih. Najveći problem Balkanskog kraljevstva je mali broj. zato su skoro svi stanovnici obučeni za neku vrstu borbe.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."




Users browsing this thread: 1 Guest(s)