Paranoia Agent
#11
Pregledao i nista posebno... Bar za mene...
[Image: Code_Geass___C_C_by_Alan0605.png?t=1263603582]
Reply
#12
Meni je dobra.
Reply
#13
Oho, Stefi, lepo sto si otvorio topic o animi koju sam ti preporucio na GP forumu Anime

PA je umetnicko delo, kao i ostala Satoshijeva dela, a to su Perfect blue, Millenium actress, Tokyo godfathers i Paprika(ovu jos nisam gledao)....
Znaci Paranoia Agent me oduvao....
Reply
#14
Nedavno sam odlucio da zavrsim davno zapocete anime koje sam on-holdao iz razno raznih razloga, jedan od njih je i Paranoia Agent.
Veoma veoma je tezak za geldat imho, ako sam se nakanio pogledat jednu ep sedmicno to bi bio plafon a nekad sam pravio pauze od vise sedmica pa cak i po koji mjesec izmedju.
Da nisam nasao (po meni odlican) njemacki dub ove serije ko zna bili ga ikad i zavrsio.
Ali nije sve ni toliko negativno anime definitvno nije obicni mainstream naslov, prica okvirno oslonjena na tog tkz serijskog kriminalca "Shounen bat" a skoro svaka ep se bavi sa nekom vrstom dusevne bolesti ili problema koji vecinom tabu tema u danasnjem drustvu (split-personality, pedofilija, burn-out, sama paranoia itd) i vise salje neku dublju poruku nego samo da je neka mistery akcija u pitanju.
Sam kraj i uopste razlog svega sto se desava je meni malo glup bio XD al ipak imam osjecaj da ce mi dublje ostati u pamcenju ovaj naslov nego neki tipicni shonen tipa Noragami npr koji sam isto neki dan pogledao.
[Image: 76561198098110211.png]
Reply
#15
Meni je dovoljno pročitati riječi Satoshi Kon i odmah zaobilazim u širokom luku. Nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv spore radnje i "komplicirane" priče, ali kada trebamo protumačiti "što je pisac htio reći" bez ikakvog konteksta i ekspozicije, to po meni nije zabava.

Na kraju je ovo kao "analiziranje" djela u školi pri čemu postoje dvije mogućnosti: ili je priča otvorena za interpretaciju (drugim riječima, otvorena za preseravanje u kojem svako mišljenje ima vrijednost bez obzira koliko besmisleno bilo) ili naravno pokušavati pogoditi što je u trenutku pisanja bilo u glavi piscu (na kojim je drogama bio), a još nisam doživio da je netko to pogodio bez prethodnog informiranja.

Da skratim, filmove gledamo da se opustimo i zabavimo (bar ja tako radim), a djela Satoshija i kompanije nisu ni jedno ni drugo.
Reply
#16
Upravo završih ovo čudo (samo mi je ono ostalo od Satošijevih dela). Početak je bio dobar, svidelo mi se kako je svaka epizoda opisivala po jednog lika. A kada su epizode prestale da budu takve, anime mi nije bio više toliko zanimljiv, mada sam hteo da vidim kako će se završiti. U suštini, nije loša serija. Svideo mi se koncept mešavine stvarnog i nestvarnog sveta (što ima u svakom Satošijevom delu), a i animacija je bila ok. Najviše mi se dopala ona epizoda o Harumi Čono, dok ona sa ono troje četera mi je bila suvišna. I ona sa tračarama je bila komična.
Iskreno, očekivao sam da će druga polovina serije biti bolja, ali ovako ocena je:

7/10
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)