Hajime no Ippo: The Fighting/New Challenger
#71
Anime je vrlo dobar, borbe su dobro odrađene,mada su u nekim trenucima nerealne po sportskim pravilima kao u slučaju Rokija u slučaju povreda, krvi, posekotina (ali to je nebitno), pošto sam ipak video da HnI teži realnosti, a može se po nešto i naučiti o boksu. Likovi su vrlo interesantni, muzika nije loša. Kad je u pitanju dužina ipak se ne može očekivati da Ippo postane bokser danas a šampion sveta sutra, malo banalizujem ali je tako, to se mora odužiti na više borbi (a one su mogle biti i kraće), perioda sticanja veština a i borbi onih drugih likova i dr. Sve u svemu i pored nekih mana je dobar, zanimljiv i smešan. A i inspiritivan je kada vidiš nekog da daje sve od sebe pa poželiš da budes bolji, vredniji i marljiviji u bilo čemu čime se baviš, u učenju, treniranju nečega, na primer.
Reply
#72
Pogledao sve što sam mogao da nađem za ovaj naslov. Nisam očekivao da ću ovako brzo pogledati, a to znači da mi se baš svideo anime. Za sada mi je ovo najbolji sportski anime, a pogledao sam svega 3 XD. Inače, boks mi je među omiljenim sportovima tako da mi ovo baš leglo.
Animacija, likovi i muzika su ono najbolje kod ovog animea. Takamura i Aoki su mi bili gotiva likovi.
Pošto ima dosta toga u animeu, što mana i vrlina, samo ću ukratko po sezonama da ispišem:

Prva sezona... možda i najbolja po meni. Nema dosadnih epizoda. Najbolji momenti su možda borba Ipoa i Ozume i zadnja borba kada još u prvoj rundi krene sa dempsi rolom.

Champion Road... kvalitet nije opao, što mi se sviđa, ali ne sećam se nekih specijalnih momenata.

Mashiba vs Kimura... dramski deo je dobro odrađen, ali nisam zadovoljan što na kraju Kimura nije održao obećanje.

New Chalenger... nova animacija, nova muzika, sve je odrađeno jednako dobro kao prva sezona. Brajan Houk protiv Takamure je najbolja borba u celoj franšizi.

Rising... mali pad kvaliteta jer se nekako sve vrti u krug. Kao da je nestalo ideja. Sviđa mi se što je ubačena muzika iz prve sezone. Aokijeva borba za pojas vadi prosek ove sezone.

Uf, ala sam odužio, ali šta ću kad ima dosta toga. Prosećna ocena za sve je 8.5
Reply
#73
ja stičem utisak da Morikava mrzi Aokija i Kimuru, jer protiv Mashibe (ma koliko ga gotivo), je morao da dobije, ali prc.
Reply
#74
(2016-03-13, 18:46)Roronoa Zoro Wrote: ja stičem utisak da Morikava mrzi Aokija i Kimuru

Da, kao da ne želi da ih "odvaja". Nijedan neće biti bolji od drugog. Mada, meni je Kimura bolji bokser, dok je ovaj Aoki čista maskota.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)