Fist of the North Star
#11
Mozes reci da su filmovi rimejkovi odredjenih arc-ova. Nije sad remake koji prati pricu od pocetka do kraja, ali bi barem video kljucne delove kao npr. borba protiv Thouzera, Raoha etc. Cini mi se da uopste nisu obuhvatili deo pre Thouzera. Mozda nesto malo u filmu o Yuriji, nisam jos odgledao taj pa ne znam. Znam da su ostala cetiri filma smestena posle borbe sa Yudom. Vise se fokusira na drugu polovinu price, sto je bzvz jer je Rei jedan od najboljih likova. Zanimljivije je kad odgledas original jer ima dosta dodatnog materijala, pa ne gledas potpuno istu stvar. A i prica ti se nece toliko svideti jer ne znas nista o likovima, zasto Kenshiro radi sta radi, zasto ga prate dva deteta itd. Mozes komotno gledati, ali ne ocekuj isto iskustvo kao kad bi gledao seriju ili citao mangu. A i u rimejkovima imaju druge voice actore, sto Kenshira cini 20% manje muzevnim. Najgori glas je imao u onom Shin Hokuto no Ken. Koyasu Takehito je odlican kao DIO, ali kao Kenshiro je turbo fail haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#12
meni se cini da ima vise tih filmova i OVA
ja sam skinuo HnK movie, plus i neki v2,Shin Kyuseishu Densetsu Hokuto no ken,HnK-Legends of Heroes,
Shin HnK,Toki Den v2,Yuria den...
jedino da sam se zaje*** pa da skidam isti film pod razlicitim imenom XD
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
#13
Da ozivim temu , trazio sam neki naslov sa fajtom, da prsti krv itd i nabasao na ovaj kako saznajem kultni naslov za koji nisam cuo(neko je izbacio ovde nesto u vezi ovoga ) ..Pa me zanima vase misljenje , ne smeta mi sto se tice animacije ( cak mi je i gotivnija ta starija animacija) , vise me zanima prica i postapokalipticna atmosfera .. Nesto sam krenuo da trazim ove stare naslove ..
Reply
#14
@Ashaman, ako tražiš neku dobru priču u ovom naslovu, nje nema. Ovde se radi o anime Čak Norisu koji se bori sa svakim negativcem zato što mu je tako suđeno, ili hoće da spasi slabije. Mene priča nije privukla da ga odgledam, već sam čuo da eksplodiraju glave i tela od njegovih udarca XD A što se tiče atmosfere, ona je ista kao u Mad Max filmovima.
Reply
#15
(2015-02-23, 18:14)Ashaman Wrote: Da ozivim temu , trazio sam neki naslov sa fajtom, da prsti krv itd


E pa u Hokuto no Kenu nema dobrog fajta, a nasilje je većinom cenzurirano. Vidim da nemaš na MAL-u Joju i TTGL pa ne znam baš s čim da ovo usporedim. Zamisli one trash akcijske filmove iz 80-ih, ali kad bi bili još pretjeraniji i nelogičniji. Ono što ja najviše volim je namjerna, a pogotovo nenamjerna komedija kod Kenshira. U svakom slučaju, nećeš se dobro provesti ako budeš tražio pametnu priču ili dobru koreografiju u borbama. Kod ovakvih naslova je nužno isključiti mozak Smile

Evo za kraj jedna klasična (moja omiljena) scena u HnS-u:


Reply
#16
Quote:E pa u Hokuto no Kenu nema dobrog fajta, a nasilje je većinom cenzurirano. Vidim da nemaš na MAL-u Joju i TTGL pa ne znam baš s čim da ovo usporedim. Zamisli one trash akcijske filmove iz 80-ih, ali kad bi bili još pretjeraniji i nelogičniji. Ono što ja najviše volim je namjerna, a pogotovo nenamjerna komedija kod Kenshira. U svakom slučaju, nećeš se dobro provesti ako budeš tražio pametnu priču ili dobru koreografiju u borbama. Kod ovakvih naslova je nužno isključiti mozak

Quote:@Ashaman, ako tražiš neku dobru priču u ovom naslovu, nje nema. Ovde se radi o anime Čak Norisu koji se bori sa svakim negativcem zato što mu je tako suđeno, ili hoće da spasi slabije. Mene priča nije privukla da ga odgledam, već sam čuo da eksplodiraju glave i tela od njegovih udarca A što se tiče atmosfere, ona je ista kao u Mad Max filmovima.

Da vidimo:

Sukob 3 naslednika najsmrtonosnije borilačke veštine na svetu (Kenširo, Rao i Toki), pri čemu je svako vođen različitim ambicijama i ciljevima, smešten u postapokaliptični svet, koji je nastao kao posledica nuklearnog rata, kojim haraju različite bande, organizacije i kultovi.

Da, zvuči prilično generički na prvi pogled (spoj filmova braće Šo, Brusa Lija, Sonija Čibe sa pejzažom u kome bi se Pobesneli Maks osećao kao kod kuće).

Ispod svega ovoga krije se pravi razlog popularnosti ove serije:

Odnosi između glavnih aktera radnje i njihovi motivi, koje otkrivamo kroz dalji tok serije. Ovde negativci imaju vlastite motive (u početku plemenite), koji se sukobljavaju sa idealima glavnog aktera (nekada vrlo egoističnog). Da ne govorim o celoj lepezi sporednih likova, za koje važi isto što sam napisao i za glavne (čije priče često znaju da skrenu pažnju sa glavne radnje).

Što se tiče cenzure i loše animacije, ipak je ovo TV serija iz 80-tih.
[Image: 12919667-1054652541260501-1842689955405525214-n.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)