Kimikiss Pure Rouge
#1
[Image: 10xdn9y.jpg]

KimiKiss Pure Rouge (AniDB|MAL)

Genre: Angst, Coming of Age, High School, Love Polygon, Romance, School Life, Seinen

Plot/Summary
Quote:Based on the game by Enterbrain.

Source ANN:
Kouichi Sanada's childhood friend Mao Mizusawa has returned after living in France for a couple of years. He is surprised to learn that, since her parents are remaining overseas for the time being, his mother has agreed to let Mao stay with them. Although he has always simply thought of her as a friend, he must now deal with his awakening feelings for her, as well as the feelings he has for his high school crush, Yumi Hoshino.

Comment:
Vecina romance animea skorijeg datuma budu neki bzv haremi ili nesto ecchi sa ogromnim kolicinama fanservice-a pa to sve izgleda neukusno ali se nadje i ovako neki biser (u pozitivnom smislu) povremeno.

Dopalo mi se vise stvari oko ovog animea, prvenstveno radnja nije centralizovana na jednog lika vec su tu vise parova u pitanju i kroz pricu se lepo vidi kroz sta oni prolaze. Malo je mozda istaknutiji deo price oko Kouichi-ja, mada ne toliko znacajno ali on je nesto kao glavni lik u animeu. Jos jedna od stvari koje su major plus je zaokruzen kraj koji uglavnom bude nedostatak kod nekih boljih naslova (uglavnom shoujo romance) a ovde je to prilicno dobro zaokruzeno a i dopalo mi se kako se sve to zavrsilo [spoiler]imao sam od starta pretpostavki da ce Mao-neechan zavrsiti sa Kouichijem a Aihara sa Futami[/spoiler].

Likovi su sasvim dobro osmisljeni i nije bilo nekog preterivanja, u pojedinim situacijama covek moze i da razume kroz sta prolaze i javlja taj neki teenage angst kind of feeling, ne toliko deep kao what the fuck will the sky be tomorrow ali dobro odradjen uglavnom. Malo me je Aihara nervirao na pocetku i bio antipatican ali posle se uklopio nekako, od devojaka najvise mi se Mao dopala ali su i ostale sasvim ok bile pa cak i tsundere public morale comitee officer.

Za pohvalu po meni je i dizajna likova za koji se pobrinuo studio J.C.Staff koji je jedan od meni omiljenijih po tom pitanju, vecina naslova gde oni odrade crtez bude dobar dizajn likova. Male zamerke su na crtez u globalu i pozadine koje u pojedinim trenucima nisu delovale najimpresivnije a i likovi gledano iz daljine su delovali povremeno losije nacrtano mada ok sve u svemu. Muzika je igrala bitan faktor u ovom animeu, iskreno Opening mi se nije dopao preterano ali zato su Ending teme odlicno odradjene, dodatno pri tome sto su overlapping sa epizodama, koje su se prakticno uvek zavrsavale u neizvesnim situacijama.

Kao sto se moglo zakljuciti iz dosadasnjeg komentara, anime mi se prilicno dopao, jako lepo su prikazana romanticna osecanja izmedju tinejdzera. Slicnosti neke sa drugim naslovima bi recimo bile sa Hatsukoi Limited i Ichigo 100% kao svojevrstan miks ali je po meni barem ovaj naslov znatno bolji od ta dva. Preporuka za ljude koji vole dobar romance anime sa laganom dramom.

- - -

Ovo je iz januara 2010., gotovo sam siguran da bih sa nesto manjim uvazavanjem gledao na ovaj naslov da ga u ovom trenutku ponovo odgledam, ali bih i dalje mislio da se pojedinim elementima izdvaja od veceg broja anime romansi.
Reply
#2
Bas sam ga sad odgledao,anime je stvarno impresivan. Slazem se sa tobom u svemu,a za crtez iako si donekle u pravu,moram da kazem da se meni najvise dopada ovaj tip crtanja. Taj tip crtanja sam prvi put video u prvih 60 epizoda Bleach-a, i jos par njih i donekle mi se ponajvise dopada bas zato sto je malo losijeg kvaliteta,te moze da ostavi neki specificni utisak, sto u ovom slucaju daje vise romanse. Od svih koje sam gledao,ovaj definitivno izbija uveliko na prvo mesto,a sto se tice slicnih anime-a predlazem Myself-Yourself i True Tears. Obe imaju po 12 epizoda,i iako su tako kratke,price su im lepo odradjene i sklopljene. Svidja mi se ovo vidjenje,lepo su obuhvaceni svi aspekti anime-a,i definitivno preporucujem da se pogleda,ko god je imao dobra iskustva sa anime-om romaticnog karaktera,garantujem da ce da im se dopadne.
And it's the fan that did it. Not the smoking porn reading rubik's cube genius rape ape with a magic boat.
Reply
#3
Takodje svrstavam u jedan od romance naslova koji se malo razlikuje od drugih, dobri su mi bili oni momenti kada pokusava da joj pridje u biblioteci pa frkishe Big Grin Inace pored njega takodje izdvajam Hatsukoi limited kao jedan od naslova koji se izdvaja poput ovoga, malo su mi smetali jedino u ovom animeu one dve male devojcice sa lutkama, zaboravio sam vec kako se zovu, jer sam davno davno gledao ovaj anime, ali su utisci bili krajnje pozitivni, bilo bi zanimljivo kada bi ovakav pristup imali i ostalim romance naslovima, gde ima neki konkretan zavrsetak i mozda za nijansu malo realniji vid tinejdz romantike, naravno kada bi poredili sa nasim prostorima bilo bi detinjasto, ali verujem da u vecini slucajeva sa introvertnim japancima i jeste tako, pogotovo u tom uzrastu...takodje bio dodao jos par anime naslova koji ima taj stil romance, da se vrti oko vise parova, a ne samo oko jednog su Marmalade Boy i Hana yori Dango, mada su oni doduse prica za sebe i ne mogu se bas previse porediti sa ovim naslovom...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)