Pravila za najave projekata! - Pročitati pre postovanja novih projekata
#1
Exclamation 
E ovako, ovo su pravila za postovanje u podforumu "Najava projekata".
Neću mnogo da mudrujem ali svrha ovih pravila je da bi dotični podforum ličio na nešto a ne samo da se pojave prevodioci i da kažu "e ja ću da prevodim ovo" i to je to.
Naravno, vi uopšte ne morate da najavljujete šta ćete da prevodite, ali onda neko drugi može da uzme da prevodi isto to i to je automatski gubljenje vremena, osim u slučajevima kada neko prevodi za jedan a neko za drugi jezik.
U svakom slučaju ja predlažem sledeće:
(stavljeno je u "code" tagove za slučaj da želite samo da prekopirate i ubacite svoje podatke)

Detalje koje ubacujete stavljate iza poslednje kockaste zagrade, ima cak i jedan spejs u ovom templejtu upravo zbog toga.

Code:
[img]ovde ide link ka glavnoj slici[/img]

[b]Tip serije:[/b]
[b]Broj epizoda:[/b]
[b]Žanr:[/b]
[b]Studio:[/b]
[b]Godina:[/b]
[b]Opis:[/b]
Tekst

[b]Trailer:[/b]
Pa iskoristite ikonicu za dodavanje linka

a izgleda ovako nekako

- Ako imate svoj neki trip kako bi to moglo da izgleda slobodno stavite, ovo je samo moj primer. Važno je da taj opis sadrži neke osnovne podatke o seriji/filmu/mangi koji se prevodi, a ti podaci se mogu naći na sajtovima http://www.animenewsnetwork.com, http://www.anidb.net, http://www.animenfo.com. (ja volim da stavim od koga sam šta preuzeo da ne bi bilo da sam nešto sam smišljao a vi kako god hoćete)
- Možete, a i ne morate, da stavite par screenshot-ova, ali samo u "clickable thumbnail" formi (mala sličica, koja kad se klikne pokaže sliku u pravoj veličini)

- Jedna vrlo važna stvar, u ovim temama je SPAM strogo zabranjen, tako da pre postovanja nekih komentara vezanih za dati projekat dobro promislite.
Ne mislim da će bilo kakav odgovor da dobije kaznu ili brisanje, nego prosto, nema bespotrebnog razglabanja o glupostima nevezanim za dotičnu seriju.
- Ako imate neko pitanje za prevodioca date serije ili možda čak i kritiku za odrađeni prevod, to je pravo mesto da mu kažete, tu ili preko PM-a.
- Na datoj temi prevodilac može da javi ostalima zbog čega kasni sa datim prevodom ili slično (ako oseća potrebu za tim, mada smo rekli da prevodioci nemaju rokove i rade kako njima odgovara Wink)
- Svaka serija koja se najavljuje stavlja se u posebnu temu! Osim u slučaju kada je reč o serijama koje imaju neku vrstu nastavka ili slično. (konkretan primer je gore navedena tema .hack//Gift & .hack//Legend of the Twilight bracelet)

Ovo bi bilo otprilike sve vezano sa pravila postovanja u ovom podforumu.
Napraviće se jedna tema u kojoj ćete moći da pravite najave tipa "ja ću ovo da prevodima ako niko ne prevodi".
Po mom ličnom mišljenju, ako nekoga ko se upustio u prevođenje neke serije/filma/mange MRZI da odradi prevod opisa i da stavi par osnovnih informacija za radoznale i neupućene potencijalne gledaoce, taj neko baš i ne ostavlja utisak kao da će da odradi posao do kraja.

I da, takođe bih zamolio prevodioce kada šalju prevode nekome od admina da uz prevode dostave i imena tih epizoda kao i, ako im nije frka, da ih pakuju u .zip arhive a ne u .rar. Čisto da ne bi morali da ih prepakujemo Smile
(ako koristite samo WinRar, imate opciju da obeležite "zip" kada idete na "add to archive" Wink
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
#2
Dodatak, namerno u posebnom postu...

Sve teme koje ne budu izgledale kao što je gore navedeno biće obrisane, kao što je upravo urađeno za najavom za "Kanokon".
I da, definitivno NE MORATE da postujete kad god pošaljete neku epizodu na sajt, naročito ne ako šaljete epizodu po epizodu na svakih par dana, to je već gušenje, pošto se to vidi na naslovnoj strani sajta u vestima.
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
#3
jos jedan dodatak, bilo bi lepo ako vam ne bi bilo tesko da stavite i link ka naslovu za koji pravite najavu projekta na http://www.anidb.net ili http://www.animenewsnetwork.com sajtu.
Hvala.
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)