Toaru Kagaku no Railgun
#1
[Image: 17275.jpg]
Tip: TV
Sezona: 2 + 2 OVA + Special
Epizoda:
Sezona 1:
25
Sezona 2: /
Žanr: Akcija, Fantazcija, Sc-Fi, Super moći
Trajanje: 24 minute po epizodi

Opis:
Grad Akademije je grad sa visoko razvijenom tehnologijom. Kažu da je 20-30 godina ispred ostatka svijeta. Od 2.3 milijuna građana, 80% stanovništva su učenici. Glavni cilj ovog grada je proučavanje i razvijanje "Espera", ljudi koji imaju posebne moći. Moći se dijele od 1. do 5. razine. Misaka je top Esper u gradu, razina 5. "Railgun" Tokiwadai škole. Misaka sa svojom cimericom Kuroko koja je član "Judgmenda", riješavaju razne probleme u gradu. Kazari Uiharu je u "Judgmentu partnerica od Kuroko. Ona je Esper manje razine, a njezina prijateljica Ruiko Saten je razine 0. Ona nema posebnih moći, ali njih 4 čine veliko i zabavno društvo.

Komentar:
Toaru Kagaku no Railgun je side story & (priča sa strane) Toaru Majitsu no Index mange. Glavna junakinja iz Railguna, Misaka je u Majutsu no Index tek sporedni lik koji se ne pojavljuje baš često. Tamo je glavni Lik Touma, vrlo naporan dječak koji spašava svijet svojom tvrdoglavošću. Railgun se po radnji održava prije Majitsu no Index priče, tako da ako će te gledati Railgun, nije vam potrebno predznanje Indexa. Iako je Railgun side story (priča sa strane), meni je on bio puno bolji od prave priče. Misaka je puno bolji i zanimljiviji lik od Toume, i sami dijelovi radnje su bolji. Index osim "Esperske" moći, ima magiju koja je u potpunosti upropastila ovaj žanr. Railgun se bazira samo na nadprirodnim moćima "Espera",što je puno bolje. Vjerojatno da sam prvo gledao Index, Railgun nebi niti pogledao jer je Index naporan, a sumnjam da bi na internetu pročitao da je Railgun, priča sa strane toliko drugačija i bolja.

Misaka je "Esper" razine 5. Ta razina je najveća razina koja postoji, a nju su dohvatili samo 5 učenika u cijelom gradu. Svaki "Esper" može imati samo jednu moć. Tako Misaka ima moć da proizvodi jako velike strujne udare, jednom riječju, njezina moć je elektricitet i sve što ima veze s time. Shirai Kuroko je razina 4. Ona ima moći teleportiranja. Neopisivo je je zaluđena za Misakom, čak je odluka da njih dvije budu cimerice, koja je donešene od nekud iz vana? u potpunosti sumnjiva. Ona nije imala utjecaj na to! Uiharu Kazari za sada ima ne otkrivene moći, u smislu da ih još nisu prikazali. Ona zajedno sa Kuroko radi u "Judgmenutu" koji je neka vrsta organizacije poput policije. Saten Ruiko nema "Esperskih" moći, ali jako žudi za njima. Onai Saten su najbolje prijateljice, tako je ujedno i krug prijateljstva povezan.

Druga sezona koja trenutno izlazi bi trebala adaptirati, kako neki kažu najbolji arc do sada. Dali je istina, vidjet ćemo. Prva epizoda je bila vrhunska. Misaka leti u zraku i zruši helikopter Railgunom, neopisivo dobra scena. Čini se da će i opening biti zakon. Jako puno sliči onom prvom? koji je meni jedan od najboljih openinga koje sam čuo. Da ne zaboravim, odma ću postaviti link: http://www.youtube.com/watch?v=hdI6Firnz1k
U svakom slučaju, očekujem puno od ove druge sezone i nadam se da će biti bolja od prve, iako ne mora. Da je podjednako dobra kao prva, bio bi zadovoljan.
Reply


Messages In This Thread
Toaru Kagaku no Railgun - by sajber - 2013-04-14, 10:19
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by Knez Milos - 2013-04-14, 14:40
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by Corwin_r - 2013-04-14, 17:10
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by Knez Milos - 2013-04-14, 18:28
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by sajber - 2013-04-14, 20:41
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by Corwin_r - 2013-04-14, 21:09
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by sajber - 2013-04-16, 10:31
RE: Toaru Kagaku no Railgun - by sajber - 2013-08-30, 17:42Users browsing this thread: 1 Guest(s)