A Letter to Momo
#1
[Image: 78630.jpg]

A Letter to Momo (AniDB|MAL)

Genre: Adventure, Anthropomorphism, Comedy, Contemporary Fantasy, Fantasy, Mina

Plot/Summary
Quote:After the loss of her father, young Momo moves to the old family house on a remote island: wooden buildings, terraced fields... and no shopping mall. Not too fond of the new environment, Momo is also feeling uneasy about an unfinished letter her father left behind with only two words: "Dear Momo." Then, exploring the attic of her new house, she finds an antique book - and from that moment, strange happenings occur all around her.

Comment:
Kako bi otprilike Natsume Yuujinchou izgledao da je Ghibli resio da ga adaptira u film umesto u TV seriju, sala na stranu, ovaj film nije los ali je klasican primer kako previse sigurna igra moze da kosta uzbudjenja proizvod.

Momo se seli iz Tokija sa svojom majkom posle gubitka oca na provincijalno ostrvo kod babe i dede, gde je sredina potpuno drugacija od one u kojoj je odrasla, a muce je i licni problemi, i ima problema sa uklapanjem. Pojavljuju se duhovi koji naizgled ne igraju neku znacajniju ulogu, ali se kasnije ispostavi da su od znacaja. Kao sto se moze pretpostaviti, duhovi su zapravo trebali da pomognu Momo da se izbori sa svojom situacijom, tu se javljaju jos neki likovi, od kojih nijedan nije od znacaja ili iole interesantan. Ono sto se meni nije svidelo u celoj prici je ta neka linearnost dogadjaja, ako su svi sastavni delovi za jedan dobar naslov tu, zasto se nisu odvazili na vece stvari. U filmu nista nije bilo izuzetno upecatljivo sem tehnickih detalja, na tome se nije stedelo.

Deluje kao da sam ocrnio film ali zaista nije rec o losem filmu, kraj nije los, iako me je smorio onaj detalj sa duhovima koji formiraju zastitu od kise i vetra, bas kao u nekom Miyazakijevom filmu. Ono sto je ubilo neko vece uzbudjenje u filmu su neartikulisani mali segmenti, prvo je Momo malo angsty, pa se malo jurca po ostrvu sa divljim svinjama, pa bude i naznaka za eventualni odnos sa komsijom, sto je sve samo po sebi ok, ali nicim sto bi odudaralo, i kao celina ne tako funkcionalno.
Reply


Messages In This Thread
A Letter to Momo - by Corwin_r - 2013-03-15, 20:30
RE: A Letter to Momo - by Eleran - 2013-03-21, 00:43
RE: A Letter to Momo - by NikolaJe - 2016-04-12, 13:03
RE: A Letter to Momo - by sajber - 2016-08-22, 20:48



Users browsing this thread: 1 Guest(s)