Chaos Dragon: Sekiryuu sen'yaku (ケイオスドラゴン 赤竜戦役)
#1
Mislim da je vreme da najavimo ovaj projekat na kom saradjujemo BoooU i ja.

[Image: Oy7Dk3j.png]

Originalni naslov: Chaos Dragon: Sekiryuu Sen'yaku
Naslov na japanskom: ケイオスドラゴン 赤竜戦役
Prevedeni naslov: Zmaj strave: Rezim rata crvenog zmaja
Broj epizoda: 12
Upozorenje: 17+ naslov
Zanr: Akcija, fantazija, natprirodne moci
Studio: SILVERLINK/CONNECT
Godina: 2015.

Opis serije:

Serija prati mladog dečaka Ibukija. Ibuki je princ takozvane Svetle dinastije koja je vladala državom Niru Kamui. Ipak se jednog dana vojska kraljevstva Koran uzdigla u pobunu i preuzela kontrolu nad trećinom teritorije. Na istočnom delu se uzdigla jos jedna kraljevina poznata kao Donatija. Ona se uzmakla od rata sa Koranom već je sa istočne strane uzimala teritorije Niru Kamuija nakon čega je učvrstila svoju odbranu. U ovakvoj situaciji Niru Kamui je morao da padne. Koran je u Sedmogodisnjem ratu ubio sve naslednike Svetle dinastije u nameri da se dočepa moći i Zmajevog mača. Ipak, Zmajev mač je u tom istom ratu nestao. Princ i princeza Svetle dinastije su preživeli ovaj rat, o čemu Koran nije znao. Ibuki je jedini preostali zakoniti kralj Niru Kamuija. Sa druge strane, preživela je i njegova sestra Maširo koja zajedno sa njim vodi sirotište na proplanku daleko od grada Šuke u preostaloj drzavi Niru Kamui.
Fugaku, sluga Svetle dinastije, jednog dana dize ustanak kada je Koranova vojska ušla u grad Šuku.
Crveni zmaj, zaštitnik ostrva Niru Kamui, je u prošlom ratu podivljao i ubijao sve ljude, unistavao sve gradove, bez obzira da li su to njegovi saveznici ili ne, ali do dana današnjeg se smatra za zaštitnika ostrva. Jedina osoba koja može da sklopi pakt sa njim je Ibuki, kao nosilac krvi Svetle dinastije.
Zmajeva moć nije jeftina. Legenda kaže da onaj koji želi da sklopi pakt sa crvenim zmajem mora da žrtvuje najvoljeniju osobu. Nakon što to uradi zmaj će mu podariti moć da ostvari sve svoje želje. Baš zbog toga je Ibuki stavljen u položaj da ubije najvoljeniju osobu u svom životu, Maširo. Ako to učini, dobiće moć zmaja da oslobodi celo ostrvo.

Autorov komentar o seriji:

Prva epizoda je izuzetno dosadna u prvih dve trećine vremena ali nakon toga kreće radnja da se zakuhtava i otpočinje fascinantno dobra priča. Ovu seriju odlikuje jedan od retkih detalja, a to je, da po jedan glavni lik koji je na strani "dobra" umire u svakoj epizodi, ili je barem tako najavljeno, a isto se može i zaključiti na osnovu prve dve epizode jer na kraju svake epizode postoji registar likova koji ce najverovatnije umreti.

Preporucujemo ovu seriju da gledate jer je fenomenalna!

Prevodom sam se pozabavio ja, dok ce BoooU sa svojim Srbimationom se pozabaviti za neke detalje kao sto su stilovi, animacija teksta, karaoke i slicno. Smile
Reply
#2
Ne dovodim u pitanjeu kvalitet vašeg prevoda, ali mogu reći da je ovo najgori anime koji sam za sada video ove sezone XD Naravno to je subjektivni utisak.
Reply
#3
Kakve veze ima kvalitet prevoda sa "jacinom" animea? Big Grin

Nemam pojma, ja sam pogledao one tri epizode sto su izasle pre nego sam anime i meni je bilo bas interesantno. Big Grin Mada opet, ja i ne gledam animee nesto puno tako da i ne mogu bas da ga uporedim. Big Grin
Reply
#4
Srećno! Gledaću sa tvojim prevodima i nadam se da će serija ispuniti očekivanja ;D
Takođe, srećno BoooU sa efektima itd ^_^
Reply
#5
BoooU ima da se naradi jer ima dosta zajebancija. Big Grin
Reply
#6
Pogledaću ovo kad izađu vaši prevodi. Smile
Samo napred. Thumbs up!
- Ponekad mora da boli da bi znao,
moraš da padneš da bi ustao,
moraš da izgubiš da bi stekao,
jer najveća životna lekcija
se uči kroz bol! :-)

- http://myanimelist.net/profile/Kohai7re
Reply
#7
Karaoke za seriju izgledaju veoma privlacno vreme je za malo rada Big Grin.
Jedan od članova tima typekitworks.

Reply
#8
Nema potrebe da stavljaš u zagradi ime na japanskom, niko to ovde ne zna da pročita Big Grin
Reply
#9
Hahaha, volim da stavim u originalu, ne znam sto, ali primljeno k znanju! Smile
Reply
#10
pa da, stavljamo naslov na engleskom, i od skoro sam skontao da bi bilo OK ubaciti i romaji naziv (ako nisam omasio pismo) radi lakse pretrage na portalu Smile
[Image: th_DarkMagic5.jpg] <----- maj prešsesss Love -----> [Image: th_dragonfly-1.jpg]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)