Arata Kangatari
#1
[Image: 47011.jpg]
Tip: TV
Epizoda: /
Produkcija: Satelight, Lantis, JM animation
Žanr: Avantura, Fantazija, Shounen
Trajanje: 24 minuta po epizodi

Opis:
Svakih 30 godina, u Hime familiji se izabire nova princeza, koja če služiti Hayagami. Kao i obično, vrijeme je došlo da se izabere nova princeza, ali u proteklih 30 godina nije rođeno niti jedno žensko dijete. Arata je jedino dijete, ali problem je to što je on muško. Dječak od svega 15 godina. Arata sad kao jedino dijete je prisiljen prerušiti se u princezu sve dok ne pronađu onu pravu. Na festivalu za novu princezu izbija incident te "Kokuri-hime" biva ubijena od strane svojih 12 zaštitara, "12 Shinshou". Čuvari svale svu krivnju za ubojstvo na Aratu i kao jedinog svjedoka, odluče ga ubiti. Bježeći i spašavajući živu glavu, Arata ulazi u misterioznu šumu gdje se njegov život doslovno okrene naopačke.

Komentar:
Opis pokriva samo jedan svijet, a postoje ih dva. Prva epizoda prati dva svijeta. Jedan je svijet iz opisa, a drugi "stvarni" svijet. U tom "stvarnom" svijetu, arata je srednjoškolac kojega maltretiraju i iskorištavaju. Zbog toga ne vjeruje nikome, osim samom sebi. Usprkos svemu, Arata ipak uspjeva pronaći novog prijatelja kojem vjeruje, ali čini se da ga i on vrlo brzo izdaje pa Arata gubi vjeru u ljude. Kad Arata iz drugog svijeta uđe u tu misterioznu šumu, njih dvojca se zamjene. Arata iz staromodnog svijeta, tko zna kojeg stoljeća, odlazi u moderni svijet, vjerojatno 21. stoljeće.

Nisam siguran koliko će prikazivati oba svijeta, ali po opisu i svim informacijama, čini se da će prikazivati samo svijet iz opisa. Aratu koji je prebačen iz 21. stoljeća u neko starije. Aratu iz starijeg stoljeća u neko novo valjda neće prikazivati? Uglavnom, biti će fora vidjeti kako će se Arata snaći u tom drugom svijetu, budući da je mlakonja, za razliku od drugog Arate. Zaboravih spomenuti da u tome svijetu postoji magija ili nešto što sliči tome pa bi mogle biti neke dobre borbe. Čeka se druga epizoda baš da vidim u kojem smjeru će anime otići i što će sve prikazivati. Prva epizdoda nije bila tako loša, ali nadam se da će ostale biti bolje.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)