Jagainu-kun
#1
[Image: jagainukun.jpg]

Jagainu-kun (AniDB|MAL|Recenzija)

Genre: Adventure, Comedy

Plot/Summary
AniDB Wrote:Known in Japan as Jagainu-kun, Dogtato is the heartwarming tale of a dog that's really a potato...or a potato that's really a dog. Or something. (Jagaimo = potato, inu = dog, thus the name Jagainu/Dogtato.) Dogtato's world is full of his lovable half-veggie, half-animal friends who are always getting into wacky hijinks and misadventures.

Priča prati neobičnu družinu polu-životinja polu-voća/povrća a glavni lik je Jagainu koji je ustvari pas koji liči na krompir ili možda kromir koji liči na psa, u svakom slučaju - ime mu potiče od kombinacije 2 japanske reči "Jagaimo" u značenju "krompir" i "Inu" što je reč za psa. Stoga nije neobično da je engleski naziv za ovu seriju Dogtato ( dog + potato ).

Inače Jagainu-kun je stanovnik Veggie town-a ( skraćenica od vegetable ) gde se zabavlja i pomaže ostalim stanovnicima koji su takođe polu-životinje polu-povrće.
Epizode ne povezuje određena priča, pre je svaka za sebe ali naravno sa istim likovima i kako upoznajemo nove tako ih češće viđamo do kraja serije.

Zanimljivo je predstavljeno kako se manifestuje osećanje sreće kod ovih posve neobičnih likova. Naime, na nekom delu tela počne da im raste cveće, npr. Jagainu-kun-u se cvet pojavjuje na repu, dok se kod Hedgetato-chan ( inače Jagainu-kun-ova devojka ) koja ima telo slatkog krompira u obliku ježa, cvetovi pojavjuju na telu.
Po meni je najzanimljiviji lik bio Croconion-kun, koji je predstavljen kao kombinacija mladog luka i krokodila, i karakteriše ga maniakalni smeh.

Sama animacija nije baš na visokom nivou, mada s obzirom na krajnju aprstakciju koja odlikuje crtež, sasvim je pogodna. Po meni serija targetira mlađu publiku, iako nigde nisam našao potvrdu da je zaista namenjena za decu. Ali to ne znači da i stariji ljubiteji anime naslova ne mogu da uživaju u ovom ostvarenju.
Na neki način me podseća na crtani film koji je bio emitovan na domaćim programima pre više godina po imenu The Fruities.

U svakom slučaju ne treba previše očekivati od ovog anime-a, ali vam svakako neće ništa faliti da mu date šansu i pogledate nekoliko epizoda pa onda odlučite o tome da li vam se zaista gleda ili ne. Epizode su stvarno kratke, i ukoliko imate želju da probate nešto malo drugačije možda će vam baš ova serija odgovarati.
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)