Spiral: Suiri no Kizuna
#1
Spirala: Spona rasuđivanja

[Image: 5012l10.jpg]

Alternativni naslovi
Engleski: Spiral: Bond of Reasoning
Romaji: Spiral: Suiri no Kizuna
Original: スパイラル -推理の絆-

Informacije
Vrsta: TV
Broj epizoda: 25
Status: završeno emitovanje
Producers: J.C. Staff, TV Tokyo, Aniplex, Sotsu Agency, FUNimation EntertainmentL, SME Visual Works
Zanrovi: Komedija, detektivski, drama, misterija, psihološki, (povremeno u početku) epizodičan
Trajanje: 23 min/epizoda
Rejting: PG-13

Statistike po MAL-u
Ocena: 7.561 (po 8516 korisnika)
Rank: #11092
Popularnost: #532
Broj clanova koji ima na listi: 17,829
Broj clanova kojima je u omiljene: 196

Opis
Ajumi Narumijev stariji brat Kijotaka, detektiv i pijanista, najednom nestaje. Jedina naznaka koju Narumi ima jesu Deca Sečiva. Dve godine kasnije počinje serija misterioznih ubistava i incidenata - svi povezani sa Decom Sečiva. Zajedno sa školskom novinarkom, Hijono Juizaki, Narumi pokušava da shvati njihovu tajnu i zagonetni nestanak brata.

Komentar prevodioca
AnoHana je praktično gotova, preveo sam sve epizode i ostalo je samo da pređem kroz njih još jednom, kako prolazim tako šaljem.
Reply
#2
Pomalo čudan izbor. Stariji, vizualno nezanimljiv anime; ali prvi deo priče nije bio loš. Razlikuje se i od izvornog materijala (mange). Slabo ocenjen na AniDB (6.92).

Mada ovo samo ja lupetam, davno sam i gledao ovaj anime, uglavnom samo napred! Anime
Reply
#3
Zanimljvo je sto je uprkos slaboj popularnosti i slabijim ocenama bio drugi-treći anime koji sam pogledao Big Grin Sentimentalno sam vezan za njega iako je kraj nejasan XD Trebalo bi mangu da pročitam Anime

BTW prevodim sa Američke verzije DVD-ja. To znači da će se tajminzi poklapati s Japanskom verzijom (osim ako nema sponzora), ali neće biti prevoda one šuntave ružne chibi najave jer su je Amrikanci izbacili fala bogu XD Ostavio sam, međutim, engleski prevod (pošto .srt koji imam uz tu veriju zapravo IMA prevod iako ne stigne da se vidi na ekranu jer je posle završetka - ali nemam volje da prevodim to pogotovo što plus nemam video). A mrzi me da kopam DVD gde imam Japansku veriju, neki shitty SQ MKV XD
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)