AnimeOverdose Forum
Bodacious Space Pirates - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: Anime i manga (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-29.html)
+--- Forum: Anime naslovi (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-56.html)
+--- Thread: Bodacious Space Pirates (/thread-5121.html)Bodacious Space Pirates - Dream Omen - 2013-04-24

[Image: pirates.jpg]

Žanr: adventure, science fiction
Br. epizoda: 26
datum izdavanja 2012

Moja ocena 6/10

Anime prati kapetana gusarskog broda i srednjoškolku Marika Kato. Dok pokušava da uskladi gusarski život u svemirskom brodu i pokušajima da završi srednju školu.

Iskreno nisam baš oduševljen. Po onom što sam čuo i pročitao očekivao am mnogo bolje. Nema nikakve napetisti čak ni u scenama borbi. Na neki način ovo je K-On u svemiru. Mislim da je to najbolje poređenje koje mogu da smislim. Ali način na koji upravljaju svemirskim brodovima. Scene borbi i skoro sve u vezi toga je veoma dobro. Lepo koriste fiziku, ne ovek, ali većinom je lepo. Nema anime fikize i anime sposobnosti. Ali mi strašno smeta jer je ona i još neki likovi u srednjoj školi. Malo je oprošteno zbog malo drugačijih gusara u ovom svetu, ali i dalje može da bude naporno. Posebno, malo smešnoi glupavo, objašnjenje kako je dobila mesto kapetana gusarskog broda.

Možda bi i dao 7 da nije jednog od njagorih openinga koje sam video u bilo kojoj animei.


RE: Bodacious Space Pirates - ZetaZaku - 2013-04-24

Zasto je smesno objasnjenje kako je dobila mesto kapetana? Drugacije funckionise taj svet od sveta iz nekog drugog animea. Tu je titula kapetana cisto formalnost, i prenosi se sa roditelja na det. Ja sam odgledao samo pola i svideo mi se. Opustena space opera bez mnogo akcije.


RE: Bodacious Space Pirates - Knez Milos - 2013-04-24

@Dream Omen
U bilo kom -animeu-
Ajde ovi sto ga zovu dobro anime, ajde i ovi sto ga zovu lose anima, ali ovi sto pokusaju da stvore neku necastivu kombinaciju toga... XD

Uglavnom, nije neki anime, mislio sam bice SF + srednjoskolke + pirati = zabava, ali nije ispunio moja ocekivanja. Suvise over-the-top sto bi rekli. Borbe svemirskih brodova su imale neki realizam na pocetku, ali kasnije sve ode dodjavola sa cosplayom i drugim glupostima.


RE: Bodacious Space Pirates - Eleran - 2013-04-25

Scena sa cosplay-om je bila najgora od svih iz razloga sto vise nije bilo bitno ni to sto su pirati, bilo je bitno samo drugacije da budu obuceni i to je sve, anime je poceo zanimljivo, pogotovo ono kada pokusavaju da uhakuju brod kada su isle na onaj put kao skolski kamp za club ili sta je vec bilo, kontao sam posle ce da bude taj stil borbi i sa piratima i slicno, da bi do kraja nestala svaka moguca tenzija i preslo u limunadu koja je sama po sebi u toliko navrata kontradiktorna sa samim konceptom price da se nisam ni trudio da odgledam poslednjih 4-5 epizoda...


RE: Bodacious Space Pirates - Dream Omen - 2013-04-25

Taj cosplay jeste bio naporan i skoro sam prestao da gledam posle toga, ali sam nastavio. Prva polovina je i OK, nije bila previše naporna. Bez obzira to volim light hearted anime, ovo je bilo bez bilo kake tenzije i napetosti. Imao sam osećaj da se ništa ne dešava. Svaki konflikt se reši bez bilo kakvih posledica.


RE: Bodacious Space Pirates - Eleran - 2013-04-25

^Meni je recimo bilo totalno pointless ona prva epizoda gde je kao vijaju neki agenti, organizacije i ne znam ti sta, mama je iznenada uci da koristi oruzje i ne znam ti sta, da bi do kraja ispalo da izvode predstavu "svemirski pirati" za bogatase :/