AnimeOverdose Forum
Aku no Hana - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: Anime i manga (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-29.html)
+--- Forum: Anime naslovi (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-56.html)
+--- Thread: Aku no Hana (/thread-5079.html)

Pages: 1 2


Aku no Hana - ZetaZaku - 2013-04-06

[Image: 46035l.jpg]
MAL|AniDB

"Kasuga Takao is a boy who loves reading books, particularly Baudelaire's Les Fleurs du Mal. A girl at his school, Saeki Nanako, is his muse and his Venus, and he admires her from a distance. One day, he forgets his copy of Les Fleurs du Mal in the classroom and runs back alone to pick it up. In the classroom, he finds not only his book, but Saeki's gym uniform. On a mad impulse, he steals it.

Now everyone knows "some pervert" stole Saeki's uniform, and Kasuga is dying with shame and guilt. Furthermore, the weird, creepy, and friendless girl of the class, Nakamura, saw him take the uniform. Instead of revealing it was him, she recognizes his kindred deviant spirit and uses her knowledge to take control of his life. Will it be possible for Kasuga to get closer to Saeki, despite Nakamura's meddling and his dark secret? What exactly does Nakamura intend to do with him?"

Episodes: 13
Aired: Apr 5, 2013 to ?
Producers: Starchild Records, Zexcs
Genres: Drama, Romance, School, Psychological
Duration: 24 min. per episode
Original Work: Oshimi Shuuzou
Direction: Nagahama Hiroshi
Series Composition: Itami Aki
Character Design: Shimamura Hidekazu
Music: Fukasawa Hideyuki
Animation Work: Zexcs

[Image: gg_aku_no_hana_-_01_8kejed.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_8y2jb2.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_8ttjzd.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_80pj4l.jpg]
[Image: gg_aku_no_hana_-_01_8cbk6z.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_8xqkiv.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_8jlkm1.jpg][Image: gg_aku_no_hana_-_01_8jcjrp.jpg]

Komentar:
Trebace mi malo vremena da svarim ovo sta sam upravo odgledao. Epizoda je prouzrokovala dosta butthurt komentara na MAL poput "hurr nije kao manga" "hurr lose izgleda" "hurr manga master race". Procitao sam bas prvi volume pre nego sto sam odgledao epizodu, i moram reci da se ovaj stil bolje uklapa od onog iz mange. Manga ima onaj klasican "svi izgledaju savrseno" izgled, i glupo je gledati likove koji se ponasaju kao da je neka osoba vestica, a u stvari je cute. U animeu tog problema nece biti haha.

Crtez igleda lose, uzasan je. Kada su vec snimali ljude da bi precrtavali, mogli su odmah igranu seriju da snime. Ali iako izgleda lose, meni se zapravo i svidja, bas zato sto je nekako jeziv kad se gleda. Sama prica je klasicna master/slave romcom prica gde je riba batshit insane, tako da ce valjda izgledati bolje u animeu.

Uglavnom deluje zanimljivo i najvise me je taj alternativan crtez (rotoscope) privukao. Da je bukvalna adaptacija bila, onda bih ga verovatno i preskocio jer ne pruza nista novo/zanimljivo. Mislim ocigledno ce biti los anime, ali daleko od najgoreg naslova sezone. I dalje je zanimljiviji od onih genericnih moeshitova. Sto je ironicno, jer bi bio u istom rangu da je zadrzao originalan dizajn XD

Ne razumem samo zasto mnogi pricaju da kako je ovo skrnavljenje mange. Em sto manga ima ruzan crtez, jos je i autor mange zadovoljan ovime. On je cak i ucestvovao u snimanju i isprobavanju ove metode.

[Image: 145775297719194449371ibkns.gif]


RE: Aku no Hana - Knez Milos - 2013-04-06

Haha, ovo izgleda uzasno... zanimljivo XD
Kazes da su snimali prave ljude pa precrtavali? Mozda pogledam. Mada ima li to nekog smisla sto se tice serije ili je cisto ubaceno kao gimmick koji treba da nadoknadi za prosecnu pricu?


RE: Aku no Hana - Roronoa Zoro - 2013-04-06

nzm, priča nije nešto novo, ali je sasvim zanmljiva (manga)

no treba da se naviknem na ovaj stil, ali gledaće se


RE: Aku no Hana - sajber - 2013-04-06

Meni je baš odurno. Od svih ovih slika što si postavio, nema niti jedna slika gdje likovi namaju facu, a ima ih puno. Svaki put kad je neki lik prikazan iz daljine, on nema facu. Osim toga što nemaju face, sve je ostalo također ružno. Pokreti su prečudni. Uvijek se nešto miče, čak i kad stoji. Ima scena kad se na stolu papir mrda lijevo, desno, a zapravo nebi trebao.

Prvih dvije minute, glavni lik hoda... Hoda hebenih 2 minute i ništa se ne događa, samo hoda. Poludio sam već u startu. Atmosfera je mrtva da mrtvija ne može biti. Manga mi je bila super dok sam čitao.


RE: Aku no Hana - ZetaZaku - 2013-04-08

(2013-04-06, 10:04)Knez Milos Wrote: Haha, ovo izgleda uzasno... zanimljivo XD
Kazes da su snimali prave ljude pa precrtavali? Mozda pogledam. Mada ima li to nekog smisla sto se tice serije ili je cisto ubaceno kao gimmick koji treba da nadoknadi za prosecnu pricu?
Rotoscope je u pitanju. Kad god pogledam epizodu, i dalje mi izgleda jezivo. Jeste posao prilicno losa uradjen, i moglo je mnogo bolje da ispadne, cak i kad je rotoscope u pitanju, meni je i dalje simpaticno i zanimljivo, i gledace se sigurno. Procitao sam bas mangu juce, i ima potencijala da ispadne dobro. Zanimljiv je sav taj njihov odnos u prici, nije standardna ljubavna prica. Dobra je manga, samo sto nije bas za citanje kao ongoing, jer cesto ima cliffhangere i stalno se sprema neki shitstorm pa ga samo odlazu i spremaju jos veci.

Inace, iz dosade uradio poredjenje likova iz animea i mange, pa rekoh da postujem i ovde, mozda nekog interesuje. Vec kruze neka troll poredjenja gde su uzeli neke frejmove tokom pokreta (dok npr. trepce) pa izgledaju ubi boze haha.

[spoiler][Image: akunohanacompare9aka1.jpg][/spoiler]
Sad kad ovako pogledam, mislim da su odlicno adaptirali likove. Dva drugara izgledaju isto kao u mangi, Saeki je ista kao i u mangi, Kasuga mozda izgleda cak i bolje u animeu, jer u mangi deluje bas dosadno i genericno. A Sawa je vec posebna prica. U mangi izgleda cute i tesko je poverovati da je ona ta osoba u odeljenju koju svi mrze iz nekih razloga. Previse je lepa da bi bila ta osoba. Ovako u animeu nekako deluje uverljivo. Bas lici na tu osobu u odeljenju koju svi mrze i maltretiraju. U mangi je stalno izgledala slatko, a u pitanju je batshit insane osoba (aka ne psuje da bi bila cool, vec je malo caknuta).


RE: Aku no Hana - Raph95 - 2013-04-10

Bojao sam se dana kada ce nekom sinuti da sve likove animira u rotoscopu, i to losem XD Uglavnom ih vidjamo kod komplikovanih cudovista u kombinaciji sa standrnom tehnikom i onda to izgleda katastrofa (FMA, Envy; HOTD zombiji)... Ali ovo kao da je snimano na zelenom ekranu i pusteno kroz jedan filter... Mislim da bi instgram uradio bolji poso XD Pogledao sam pola prve epizode i smorio sam se Toungue Ali pogledacu verovatno sve cisto da mogu da pratim hejt komentare lepo uz kokice :3


RE: Aku no Hana - ZetaZaku - 2013-04-13

[Image: gg_aku_no_hana_-_02_dp9sax.jpg]
Potpuno isto bilo kao u mangi (toliko o tome da zele da bude drugacije). Odlicno su izveli Sawine face i izgleda creepy (no i dalje previse slatko). Scena kad je Kasuga pobegao nje je bila smesno animirana haha.


RE: Aku no Hana - ZetaZaku - 2013-05-09

[Image: gg_aku_no_hana_-_05_2pqkj5.jpg]

Svidja mi se drugi opening. Jedva cekam sledeci, koji ce verovatno Saeko pevati. Ending je i dalje jeziv i odlicno se uklapa uz cliffhanger.

Peta epizoda je bila odlicna. Nakamura je i u animeu cute ispala dok je uhodila Kasugu. Sasasasasa....Sa!
http://www.youtube.com/watch?v=YIStwmDB7Jo

Pitam se sta ce kasnije uraditi, i dokle ce pratiti mangu. Ocigledno ce obuhvatiti prvih 30ak chaptera do time skip-a, ali brzinom kojom ide, pitam se da li ce bas sve obuhvatiti. Nadam se samo da nece preskociti ONU scenu u satoru XD


RE: Aku no Hana - Sagara Souske - 2013-07-08

U prvoj epizodi sam se malo smorio, delovao mi je mnogo nekako letargično, pasivno, tako da nisam očekivao ništa posebno. Ali do kraja, ohohoho. Toungue
Anime je obuhvatio 20 poglavlja iz mange. Rotoscape je po mom mišljenju pun pogodak i u potpunosti odgovara ovakvoj priči, iako deluje čudno (neko će reći ružno). A odjavna špica je jeziva u pm, kad god bih je čuo naježio bih se. Na kraju prve epizode sam se istripovao da nešto nije u redu sa fajlom pa tako zvuči. XD

http://www.youtube.com/watch?v=sYB6oOHfeIo

Postupci likova nisu često najjasniji, ali ipak nismo o njima sve saznali (Sawa i Nanako). Čudno mi je kako je Nanako posle svega mogla da prihvati Kasugu, ali ko zna šta se njoj izdešavalo. Jedino što smo saznali je da ona za sebe misli da je slaba i da mnogo uči. Sawa je totalno poremećena likuša i ne mogu da je mrzim. Kasuga je prosto glup i jadan, mada osećam da će se kasnije mnooogo toga desiti i da će se malo opasuljiti. Dobro pa je na kraju uvideo neke stvari. Najbolji deo u celom animeu je scena u učionici u sedmoj epizodi, savršenstvo. Nažalost, teško da će dobiti drugu sezonu pošto ima dušu. Big Grin


RE: Aku no Hana - Eleran - 2013-07-08

^Sto se tice odjavne spice ne pamtim kada sam poslednji put cuo nesto tako jezivo Smile Bas su ga odradili, a sto se tice scena, najjaca mi je kada u tamo negde 4-oj 5-oj Sawa juri Kasugu sa sve onim Sa sa sa sa sa pa se on tripuje i vidi je sa svim onim dugama Big Grin tu sam bas puko od smeha i pomislio, crazy japanese XD Poprilicno mi se svidelo koliko su tecni pokreti likova prilikom tehinke rotoskopa, ali doduse bilo je momenata kada su lica stvarno izgledala cudno, zbog deadfish eyes, ali u globalu mi se svidelo, mnogima je tu zamerka, dok je meni jedan dodatni plus na eksperimentisanje...ostalo mi jos jednu epizodu da pogledam, mada mi je bzvz sto vec vidim da ce biti nedovrsen kraj i verovatno nish od druge sezone, but hey i dalje je bilo zabavno...