AnimeOverdose Forum
Hyouka - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: Anime i manga (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-29.html)
+--- Forum: Anime naslovi (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-56.html)
+--- Thread: Hyouka (/thread-4720.html)

Pages: 1 2


Hyouka - Sagara Souske - 2012-12-12

[Image: 38273l.jpg]

Quote:Oreki Houtarou is a minimalistic high school boy. One day, he joins the Classic Literature Club at his elder sister's request.

There he meets Chitanda Eru, Fukube Satoshi, and Ibara Mayaka. Chitanda is a calm beautiful girl but she turns into an embodiment of curiosity once she says, "I'm interested in it (Watashi, Kininarimasu)". Fukube is a smiling boy with a fantastic memory who calls himself a database. Ibara is a short girl and is strict with others and herself. She loves Fukube, but he always dodges her approaches.

They begin to investigate a case that occurred 45 years ago. Hints of the mystery are buried in an old collection of works of the former members of Classics Club. The collection is titled "Hyouka."

Jedan od (čini mi se) poznatijih animea koji su emitovani ove godine, sigurno su ga neki već odgledali. Misterije u svakodnevnom životu, bez prevelike napetosti. Relativno lagan, ali može da natera na razmišljanje.
Šarmantni likovi su, po mom mišljenju, najjači adut Hyouke. Ispadaju iz šablona i oseća se, kako vreme prolazi, da se oni razvijaju, sumnjaju, postaju zreliji, odrastaju jednom rečju. Na kraju ćete ih sigurno gotiviti još više nego na početku. Thumbs up!
Međutim, nije mi se dopalo to što su neke priče razvukli. Pre svega mislim na školski festival, mislim da bi bilo bolje da su taj deo malo skratili, ali mi sve u svemu nije mnogo smetalo.



RE: Hyouka - Knez Milos - 2012-12-12

Eh, taj KyoAni, ta simfonija boje i animacije, te latice tresnjinog cveta i te svetlucave oci devojaka... XD
Mnogo lep naslov, komotno bih mogao da gledam jos 50 epizoda takve lagane misterije i uobicajene svakodnevnice. Skolski festival mozda jeste bio malo duzi, ali ga je okarakterisalo fantasticno sarenilo i zivost. Cak i epizoda sa kuvanjem je bila super Big Grin

Jedino sto mi se nije svidjalo kod Hjoke je bilo prevodjenje; koliko smo se samo Raph i ja mucili sa tim prevodom... Taj projekat je zato i otisao na hiatus al verovatno cu ga preuzeti sam... jednog dana...


RE: Hyouka - ZetaZaku - 2012-12-12

Poceo sam da gledam ocekivajuci neku cool misteriju, i dobio slice of life romance naslov, tako da sam odmah batalio jer mi se tad bas misterija gledala. Uglavno, koliko sam video, misterije su na nivou Detective Boys iz Conana, tako da bih se smorio ako bih gledao zbog misterije. Al' jbg, to je KyoAni, uzmu nesto zanimljivo i gurnu sto dalje u pozadini da bi napravili neki moeblob naslov.


RE: Hyouka - Sagara Souske - 2012-12-13

Misterje su prilično interesantne, no, ako si očekivao da će rešavati ubistva onda si se grdno prevario. Toungue Ima svakavih misterija, npr. u jednoj epizodi su raspravljali kako je profesor zaboravio šta je predavao u nekom odeljenju. Zvuči banalno, ali je zanimljivo i objašnjenja imaju smisla. Smile Naravno, ima i ozbiljnijih zagonetki, tako da vredi probati, a i kao što rekoh, najviše vredi gledati zbog likova. Anime


RE: Hyouka - ZetaZaku - 2012-12-13

"Ko je zakljucao vrata" i "Ko je zakacio papir" je sve samo ne interesantno. Nisam ocekivao ubistva, nego nesto ozbiljnije, a ne Blue's Clues nivo misterija.

Da li se glavni likovi vremenom menjaju? U ovim epizodama koje sam odgleda, muski lik je bio depresivan i gnjavila ga je neka devojka na istom nivou inteligencije kao Yui iz K-On. Ne znam, meni nije bilo niti smesno niti moe kad Chitanda govori "I'm curious I need to know I want to know what is this what what what tell me please". Bitno samo da su crtez i animacija high quality i da su milione budzeta potrosili na potpuno nepotrebne efekte, dok neki drugi studio nema budzeta ni da nacrta lepo kako dve devojke pricaju XD


RE: Hyouka - Eleran - 2012-12-13

Meni se svidelo bas cinjenica da highschool kids resavaju highschool kids probleme, najvise mrzim kada odrade super special detektive koji imaju 10 godina i svi im ljube pip sa fazonom ako oni ne mogu da rese, niko ne moze, anime je krajnje opustajuci, sto verujem da je bilo i namera, meni jedini detalj koji je bio meh je sto kao i uvek, romanse deo ubace, ali ga ne razrade i na kraju ostane ono potapsamo se po ramenu varijanta, a vi publiko nagadjajte da ce biti oni u dalekoj buducnosti zajedno...ostalo je skroz kul, misterije su bile zanimljive, objasnjenja su potkrepila onako taman kako treba, bez nekih preterivanja, doduse malo preterivanje je inteligencija glavnog lika, da bas toliko provali, ali valjda je to ono sto i ima drazi i cari u celom misteri delu...


RE: Hyouka - Corwin_r - 2012-12-13

Ne mora romansa kao konacan ishod da ima reprodukciju ili vencanje likova da bi bila uspesna, ali fokus Hyouke nije ni bio na tome, niti na nekim ozbiljnijim misterijama. Sve u svemu, meni je solidan naslov, iako ne bogat sadrzajem, svakodnevne dogodovstine likova su mi bile simpaticne i gledljive, iako me je smaralo kako se Mayaka ophodila prema Orekiju, mani coveka na miru, nije covek koji bi da da sve od sebe. Irisu mi je bila Love, i tako, pohvale na racun tehnicke strane, vizuelno je Hyouka bolje izgledala od pojedinih filmova.

Sto se kraja tice, ne bih ocekivao drugu sezonu, nije nesto spektakularno zaokruzeno, ali sta pa u zivotu jeste? Ipak je ovo zamisljeno kao svakodnevna zivotna prica srednjoskolaca.


RE: Hyouka - Sagara Souske - 2012-12-13

@Eleran
Meni je "romansa" ok, pošto ni u jednom trenutku nije bila naglašena, bilo je samo nagoveštaja. Možda će jednog dana biti nastavka, ne znam koliko je popularan u Japanu i da li su adaptirali celu novelu.

@zz
Kad sudiš nakon dve epizode. Toungue I nije Houtarou depresivan, samo je nezainteresovan, a Ćitanda je zapravo vrlo inteligentna devojka. Sad, ako ti nije simpatična, tvoja stvar ili što bi rekli stari Rimljani: de gustibus non est disputandum. Big Grin




RE: Hyouka - Knez Milos - 2012-12-13

Cini mi se da nisu adaptirali bas sve, ali jesu vecinu pa mislim da ne treba ocekivati novu seriju. Mozda ako izadje jos novela ili ako KyoAni napravi dosta filera, ali iskreno sumnjam u to. Eventualno se ne bih zacudio da naprave neki film.


RE: Hyouka - Eleran - 2012-12-13

Slazem se romansa nije naglasena u tolikoj meri, povremeno, ali realno to je nesto uopste sto me iritira u anime industriji ceo taj "tapkamo se po ramenima, platonska ljubav" fore, prosto se zacudim kada neke konkretne interakcije medju likovima ima, nekako od starta mozes oceniti do koje mere ce se u bilo kojem naslovu to razviti, tako da nisam nesto preterano ni trazio u ovom slucaju, vise sam hteo da naglasim da bi sa tim detaljem meni anime bio prakticno bez ikakve zamerke, zasad jedan od drazih slice of life naslova koje sam pogledao, ukupna ocena na osnovu sveopsteg uzitka i nedosadjivanja 8, ova ocena ne podrazumeva kvalitet price, animacije i ostalih stvari, vec samo opste uzivanje i odmaranje dok ga gledas...