AnimeOverdose Forum
Kokurikozaka kara [završen] - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: AnimeOverdose (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-15.html)
+--- Forum: Najave projekata (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-19.html)
+---- Forum: Anime projekti - završeni (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-48.html)
+---- Thread: Kokurikozaka kara [završen] (/thread-4364.html)

Pages: 1 2


Kokurikozaka kara [završen] - Knez Milos - 2012-07-05

[Image: 60829.jpg]

Naslov: Kokurikozaka kara / From Up On Poppy Hill / Odozgo, sa Makovog brda
Tip: Film
Žanr: Porodični, Ghibli, odrastanje
Studio: Ghibli
Režirao: Mijazaki Goro
Autor izvornog materijala (mange): Takahashi Chizuru
Godina: 2011.

Macuzaki Umi svakog jutra pred svojom kućom diže mornaričke zastave u sećanje na svog oca koji je nestao u Korejskom ratu. Jednog dana u školskim novinama izlaze stihovi upućeni "devojci sa zastavama". Na molbu svoje mlađe sestre, Umi posećuje staru zgradu namenjenu školskim sekcijama i upoznaje Kazamu, urednika školskih novina.

Prevod za ovaj anime je radjen po Thora verziji.
Prevod bi trebalo da radi i sa svim drugim verzijama posto su sve verzije BD-ripovi. Jedino je moguce odstupanje od nekoliko frejmova napred/nazad. Ukoliko neko ima vece odstupanje neka se javi, napravicu mu nastelovanu verziju.


RE: Kokurikozaka kara - Eleran - 2012-07-05

Ovo sam hteo da gledam i nisam mogao da nadjem snimak nigde, sad cu taman gledati sa drugarima sa prevodom, nice Wink Thumbs up!


RE: Kokurikozaka kara - Roronoa Zoro - 2012-07-05

da tebi provajder ne cenzuriše net, čim ništa ne možeš da nađeš

no gledao sam i film valja


RE: Kokurikozaka kara - Corwin_r - 2012-07-05

Film je jako dobar, Ghibli bi trebao da se drzi ovakvih slice of life varijanti, poput Whisper of the Heart, nego fantasy ostvarenja. Gledajuci ovo i Whisper of the Heart prisetio sam se da na ovom svetu jos ima neiskvarenih stvari, svaka preporuka od mene.


RE: Kokurikozaka kara - Knez Milos - 2012-07-05

@Eleran
Dobro kaze Zoro, secam se da si pominjao da sa bakaBT i nyaa ne mozes da skidas, najbolje nas cimaj u Igre, programi i hardver da resimo taj problem Smile
Inace ima da se skine na nyaa nekoliko verzija filma.
Ja imam od QTS 720p i od THORA 1080p, al njihov mi pomalo secka. Verujem da ce se sub gadjati sa vecinom/svim fansubovima, mada mozda skinem jos neku verziju da proverim kad budem pri kraju.


RE: Kokurikozaka kara - Eleran - 2012-07-05

@Zoro: Au Zoro nekad stvarno znas da se pravis pametan, moja pokojna mati je to zvala mudonja! Kad je neko mudonja pa to ti je! Sta sad izigravas besne gliste, film je izasao u julu prosle godine, tek se nedavno pojavio na netu, kad sam ga ja trazio nije bilo i uostalom i da ga je bilo pa sta ako ga nisam nasao, mani me sarkazma, jel' ja sad to trebam da se stidim sto pitam povremeno na forumu ljude za link necega sto ne uspem da nadjem?

@Knez: Ne radi se o tome, nego sto namerno fura taj sarkazam, cuti cuti i ceka da neko nesto napise sto moze dvosmisleno da se tumaci i onda izigrava mudonju!
Nije ga bilo ranije, kontao sam da ga skinem bas nedavno i sad znam gde da ga skinem, hteo sam da kazem da taman ga sad necu skidati nego cu sacekati da ga ti prevedes, jos vise me nervira sto sam se na takvu glupost iznervirao.


RE: Kokurikozaka kara - Roronoa Zoro - 2012-07-06

ne treba da se stidiš ako ne možeš da nađeš nešto obscure

a i sam kažeš kada se film pojavio i po tome znaš kada da očekuješ DVD/BD, a da požljivije čitaš teme video bi da je Knez pomenuo kako je izašao film. onda sam bacio pogled na toshokan i našao torrent za 10sec

i ono džaba se ljutiš


RE: Kokurikozaka kara - Eleran - 2012-07-06

Nije brate dzaba, malo malo pa imas postove u kojem zvucis tako sarkasticno i ovo nisam prvi koji ti to kaze, 2-3 reci vise u postu da dodas i verovatno ne bi bilo tako, ali da ne idem oftopic, sto se ljutnje tice, opusteno vec me proslo.


RE: Kokurikozaka kara - Raph95 - 2012-07-06

Nema razloga da se fansub ne gađa pošto je ovo direktan BD-Rip, nije TV verzija tako da nema problema sa reklamama, itd. Doduše može da se mrda za jedan-dva frejma što ume da bode oči no dobro, to i nije teško mrdnuti u nekom programu.

Simatično zvuči, baciću pogled.


RE: Kokurikozaka kara [završen] - Saša Pilja - 2013-03-25

Sjajno, elokventno i kreativno, kao i uvek, Miloše. Baš se vidi tvoja prevodilačka zrelost koju si stekao s vremenom. Naročito mi se sviđa kako si preveo stihove pesmica - veoma sanjalački i leporečivo. Uzgred, srećan rođendan, Miloše.