![]() |
Mirai Nikki [Manga] [pauzirano] - Printable Version +- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum) +-- Forum: AnimeOverdose (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-15.html) +--- Forum: Najave projekata (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-19.html) +---- Forum: Manga projekti - otkazani, pauzirani, zastareli, nedefinisani (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-51.html) +---- Thread: Mirai Nikki [Manga] [pauzirano] (/thread-4057.html) Pages:
1
2
|
Mirai Nikki [Manga] [pauzirano] - Raph95 - 2012-01-18 Mirai Nikki "Dnevnik sudbine" ![]() Opis: Jukiteru Amano je učenik srednje škole Sakurami. Povučen je u sebe, i stalno upisuje stvari koje vidi oko sebe u svoj dnevnik na mobilnom telefonu. Ali za sebe kaže da nije sam, jer ima prijatelje - iako su to samo izmišljeni prijatelji: Deus Eks Mahina i Murmur. No nakon što mu Deus da "Dnevnik sudbine", isti onaj dnevnik koji je Jukiteru vodio, ali sa već upisanim unosima o narednih 90 dana, stvari će se promeniti. Juki ubrzo shvata da nije sam, ali mu to neće ići na ruku kao što se nadao. Manga: 59 poglavlja / 12 tomova Anime: ongoing (26?) [spoiler] OPENING U toku dubokog sna, oči mi kolutaju. Bog snova elegantno se smeje, donoseći kraj sna i smrt. Lanci koji drže prostor i vreme prepliću se i pucaju. To je program koji nam je darovao Bog. Sad... Jedan, dva i tri! Spojimo se u jedno... Sad... Jedan, dva i tri! Prevarimo smrt... Ukrašću čudo dok igram igru punu razora i uništenja, igru opstanka! Poput spirale... Bedna lutalico, pripoji sebi nešto više od prava za život. Na samom kraju, u majušnom vrtu čekaju me nebrojena blaga... Verovao sam. ENDING Moje srce je očajno. Sâm sam kriv, bio sam nesiguran u sebe. Preklinjem za opraštaj. Tvoj krhki glas je dovoljan da mi zaigra srce. Svim srcem moliću se da se desi čudo, jer tragediji ne vidim dno. U ponoru tame beskrajno vrte se u krug: Bes, bol, patnja, srdžba i prskos. Izabrani prorok krvi... Neću plakati! Ne želim te opet videti. Putevi naših strasti ukrstili su se. Priđi bliže! Zaplakaću, čeznem za tobom. Niko me neće zaustaviti! Je li ovo "sudbina" ili možda "san"? Gde se krije odgovor? Kapija s odgovorom je preda mnom. Da je otvorim ili razbijem? Ne znam... [/spoiler] RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Itachi_Uchiha - 2012-01-19 Nameravas da FANSUB ili FANDUB ili samo reklamiras novi anime...? RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - ZetaZaku - 2012-01-19 Preskocio si onaj pocetni deo pesme gde nabraja rimske bogove :3 I zasto dnevnik sudbine kad je oficijelni naziv Future Diary ili dnevnik buducnosti? RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Happy - 2012-01-19 (2012-01-19, 15:33)Itachi_Uchiha Wrote: Nameravas da FANSUB ili FANDUB ili samo reklamiras novi anime...? Niko ne radi fandub. Ako je u forumu najave projetka onda najavljuje svoj projekat. Sledeci put gledaj nemoj da spamujes dobices warn. @Zeta Nisam gledao anime citao mangu. Ako se taj Future Diary odnosi na pojedince moze da se prevede kao dnevnik sudbine. RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - ZetaZaku - 2012-01-19 Ako su buducnost i sudbina sinonimi, onda je moja greska. Valjda je poenta prevesti tacno, a ne izmisljati nov naslov. Ovo je kao da se Evangelion prevede u Biblija, a ne u Jevandjelje. RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Sagara Souske - 2012-01-19 Lično ne bih rekao da budućnost i sudbina znače isto. Definisao bih to kao: Sudbina - nešto što mora da se desi; suđeno je. Budućnost - ne mora se desi (uostalom, to se i u animeu vidi). Mirai na japanskom znači budućnost, tako da bi po mom mišljenju bilo bolje Dnevnik budućnosti. ![]() RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Happy - 2012-01-19 Kada odes kod gatara, vidovnjaka i slicnih svi ce ti reci proricanje sudbine (tesko da ce se to desiti ![]() Sada sam procitao o cemu se radi u anime. Ovo treba da se prevede kao Dnevnik buducnosti jer je on dobio knjigu u kojoj pise sta ce koji dan da se desi. To nije sudbina. RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Drago del Fato - 2012-01-19 Slazem se. Koncept sudbine je mnogo razlicit od buducnosti, a i prevode se drugacije (Sudbina - Destiny, Buducnost - Future). Sudbina je sljed dogadjaja koji su zapecaceni i nikako se ne mogu promjeniti, dok kod buducnosti se mogu promjeniti. Ali ako moras da postignes neki nivo prevoda a da se slaze sa pricom onda uzmi Dnevnik Prorocanstva (posto to poprilicno opisuje citavu mangu koju sam "prozvakao" za samo jedan dan ![]() ![]() RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Itachi_Uchiha - 2012-01-20 Bolje zvicu -Dnevnik Sudbine- ali ne pise tako na engleskom tako da mislim da treba da se prepravi naziv u ,,Dnevnik Buducnsti,, ili ,,Dnevnik Predkazanja''. RE: Mirai Nikki [Anime + Manga] - Raph95 - 2012-01-20 "Dnevnik sudbine" jednostavno lepše zvuči od "Dnevnik budućnosti". Bio sam svestan "greške", mada mi nije delovala dovoljno velika da bih se odlučio za "budućnost". Mada vidim vas je baš pogodilo ![]() |