AnimeOverdose Forum
Gunslinger girl - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: Anime i manga (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-29.html)
+--- Forum: Anime naslovi (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-56.html)
+--- Thread: Gunslinger girl (/thread-1374.html)



Gunslinger girl - Re-l - 2008-05-07

[Image: 3088.jpg]

Quote:In the heart of Italy, the Social Welfare Agency rescues young girls from hospital beds and gives them a second chance at life using the latest in cybernetic advancements. With their artificially enhanced bodies, the girls are brainwashed and trained as assassins to carry out the dirty work of the Italian Government. Despite all the modifications, they are still just children at heart, struggling for recognition from those they love, even knowing the love they feel is manufactured. This tragic tale unfolds as these girls grapple with their emotions in an agency that treats them as nothing but ruthless killers.

Godina: 2003-2004
Epizoda: 13

Prevod možete skinuti na:
http://www.anime-overdose.com/titlovi/gunslinger-girl-158.html

Evo dosadno mi je pa želim skinit neki anime,ovaj sam vidila pa mi se čini zanimljiv ,a pročitala sam negdi di su neki likovi pisali da je piiiiiiiiiii (ono da mala djeca barataju sa oružjem i to) ,pa želim vaše mišljenje prije nego počnem skidat.


RE: Gunslinger girl - Gricko - 2008-05-08

Ja nisam gledao,Smile

i nepreporucujem double post,potrebno je vremena da mi neko odgovorio,Smile


RE: Gunslinger girl - Meneldor - 2008-05-08

Ideja anime-a i nije tako losa, ali ostvarenje je piiiiiiiiiii. Pogledaj ako ti je stvarno jako dosadno i ako nemas bas nista za gledat.


RE: Gunslinger girl - Foste - 2008-05-08

Nisam gledao cuo sam da je jako nasilno.

Nekako podsjeca na Grenadier.


RE: Gunslinger girl - Meneldor - 2008-05-08

Foste Wrote:Nisam gledao cuo sam da je jako nasilno.

Danas rijetko koji anime nije nasilan. Bas kao sto sam rekao u prijasnjem postu. Meni je bio tezak za gledanje, ne zato jer treba razmisljat vec je u jednu ruku monotono i da kazem dosadno.


RE: Gunslinger girl - Re-l - 2008-05-08

Meneldor Wrote:u jednu ruku monotono i da kazem dosadno.
Za bilo što što gledam najvažnije mi je da nije dosadno,a kad si već spomenuo onda ću ovaj preskočit.


RE: Gunslinger girl - Maxis - 2008-05-08

Anime nije dosadan već smor na kvadrat,pogledao 3 epizode i odustao,sad ne znam kakva je druga sezona(trenutno se prikazuje) mada čisto sumnjam da su nešto popravili.


RE: Gunslinger girl - Knez Milos - 2013-03-26

Gledao sam prvu sezonu. Nije toliko losa serija, ali pomalo mi je bila naporna za gledanje. Cuo sam da je druga sezona slabija od prve pa ne verujem da cu je gledati.

Prica se bavi specijalnom jedinicom koja se bori protiv terorista, mafije i drugih organizacija u nekoj Italiji iz bliske buducnosti gde su takve stvari ceste. Serija odise siviliom, i u bojama i u prici. Osnova je ozbiljna, ali te teroristicko politicke zavrzlame umeju da budu dosadne i pored akcionih scena. Po tome me malo podseca na Gits SAC. Glavni akteri su maloletne devojcice sa mitraljezima kojima su ugradili kibernetske dodatke i isprali mozgove i njihovi odnosi sa "starateljima" koji ih nadgledaju. Mozda vam bude nelagodno zbog insinuacija u vezi sa njihovim odnosima koji se cesto eksponiraju u seriji, pogotovo sto serija nema ni trunku komedije ni moea (bar po danasnjim standardima) pa je sve, sto bi rekli, "played straight".

Ukratko bih ovu seriju opisao kao slice of life ophrvan sivilom i depresijom uz povremene scene akcije. Moja ocena... 6/10.


RE: Gunslinger girl - Corwin_r - 2013-03-26

Koliko god ideja o loli cyborg ubicama zvucala suludo, ovaj anime je stavlja u okvire prihvatljivog, i to sasvim dobro cini.

Devojke koje zbog ovog ili onog razloga bivaju na samrti, dobiju nadogradnju tela, isperu im mozak, dodele im handler-a, coveka koji ih nadzire i koji ih usmerava u osnovi, i trening kako bi postale profesionalne ubice. Manje ili vise, to je centralna tema ovog naslova, anime prati zivot tih devojaka, i donekle rad njihove organizacije i sl. Kako je njima ispran mozak, zbog implanta i drugih modifikacija imaju kraci zivotni vek, situacija u kojoj se nalaze deluje relativno bezizlazno, ali donekle uspevaju da odrze neku vedrinu van posla. Prisutan je i jedan osecaj "sive" moralnosti, sto u prirodi odnosa devojaka sa njihovim handlerima (ne mislim na bilo sta eksplicitno mind you), kao i dogadjaja uopsteno oko njih. Akcije ima solidno puno, ali je nesto usmerenija, nego recimo u Black Lagoon i sl. sto omogucava i prikaz nesto verodostojnije karakterne drame. Ukratko, zivot devojaka u akciji i van nje.

Produkcijski gledano, prva sezona Gunslinger Girl je prilicno dobro realizovana, lepo je uklopljeno sve u taj evropski i italijanski setting, a da to ne bude previse napadno ili ispunjeno gomilom stereotipa kojih ima u drugim naslovima, a ticu se Evropljana. OST je mesavina klasicne muzike i neo-klasicne pop/goth/barokne muzike, ili necega sto barem na to podseca, fino uklopljeno uglavnom, i u skladu sa atmosferom. Animirano je sasvim solidno, iako je u nekoliko navrata bilo nesto slabije izvedbe akcionih segmenata, mehanike kretanja vozila i sl. ali ne u meri koja bi pokvarila opsti utisak. Dizajn likova je nesto specificniji, kod devojaka narocito, daju se primetiti puniji obrazi, i nesto korpulentnija gradja. Takodje, gotovo osvezavajuce je sto se produkcija nije okoristila jeftinih fanservice prilika, uzimajuci u obzir preobilje zenskih likova.

Prva sezona Gunslinger Girls je u globalu fina adicija za svakog anime fana, u pitanju je epizodicna akciona drama, ali dobrom i ozbiljnijom realizacijom, ovaj anime bi trebao biti makar dopadljiv vecini ljudi. Nema metafizickih nebuloza kao u Bee Train naslovima ove vrste, niti nametnutosti VIOLENCE IS COOL poruke, kao drugi "cisti" akcioni anime naslovi, a nema ni melodrame u delovima gde bi ih moglo biti u izobilju. Reci cu i da je nastavak potpuno drugaciji naslov, nakon par epizoda dosao sam do zakljucka da su potpuno srozali interpretaciju price, i izgubili na suptilnosti i prefinjenosti koja je bila prisutna u prvoj sezoni, koliko je god to moguce za anime koji se tice loli ubica olololol.