Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
#1
[Image: 22117l.jpg]

AniDB
ANN
MyAnimeList
Wikipedia

Quote:Oko 10 godina nakon Drugog svetskog rata, skupina delinkvenata je poslata u popravni dom. Po dolasku, upoznaju Sakuragi Ryouta-u koji postaje njihov vodič ka zrelom dobu. Oslanjajući se jedni na druge da bi opstali pri brutalnim uslovima u domu, oni čine obećanje da će se jednog dana svi susresti izvan popravnog doma.




U pitanju je jedan od najboljih seinen anime naslova i svakako, jedan od najboljih anime-a u poslednjih par godina koji pored svega ovoga spada i u moje omiljene anime naslove. Prica je tokom celog anime-a ujednaceno dobra (iako je vecini pocetak mnogo bolji od ostatka anime-a) koja odlicno i postepeno tece i uz to je prate veoma zanimljivi likovi, a samim tim i odlican razvoj svih glavnih likova. Nekako od svih likova sam najvise zgotivio Mario Minakamija, Sakuragija, a nesto kasnije i Turtle-a, mada su i ostali likovi zanimljivi na svoj nacin. Animacija i muzika su takodje odlicni, pogotovo opening koji je predobar (bas me je iznenadio). Sve u svemu, jedan od najboljih anime naslova koje sam pogledao u poslednje vreme i koji je lagano usao u moja 3 omiljena anime naslova.
Reply
#2
Osvojio me je jos od prve scene kad ih poslaze sve u celiji, pa onda dele cigaru Smile Sve sto si rekao se slazem, jos bi dodao uz to i odlicnu glasovnu glumu Smile Anime je odlican, prva polovina je fenomenalna, ali mislim da je dobar prelaz sto je druga polovina takva kakva je, jer bi bio previse mracan i depresivan, ovako ipak vodi pricu ka nekoj poruci za publiku, a to je da se sve moze prebroditi i da uvek stvari krenu na bolje, a sto se tice openinga, redovno si ispiram mozak sa njim XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
najbolji anime 2010-e koji sam pratio kao ongoing i uživao u svakoj epizodi + dosta ekipe je iz Ippo-a
Reply
#4
Mene isto odushevio anime, pa sam i napisao jednu skromnu recenziju ovde

I ja sam bio pratio kao ongoing, ali ako se dobro secam drugu polovinu sam pogledao iz cuga jer prevod nije bio toliko redovan, pa sam sacekao da se izbaci sve.
Svakako preporuka!
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#5
Kad ga toliko hvalite, mogao bih da ga nastavim vec jednom. Homoerotika u popravnom domu je jako zanimljiva tema za anime.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#6
Pogledao sve ep za 1 dan!

Odličan anime, čista desetka! Eh da je više ovakvih naslova...

Jedina stvar što mi se ne sviđa je što anime ima priču do 14 ep posle toga ide šta se dalje dešavalo sa likovima. Nema više neke glavne priče ili radnje. Realno posle 14 epizoda može bez problema da se prekine gledanje anime, takav je i sam kraj 14. epizode.

Od 15-26 ep svaki lik je dobio po par epizoda. Ali opet i to je dosta dobro urađeno nema smaranja i gledaš samo dalje i dalje da vidiš šta je sa svakim dalje bilo.
Reply
#7
(2012-04-04, 14:50)alex5ko Wrote: Pogledao sve ep za 1 dan!

To je preko devet sati o_O Svaka cas' XD

Sto se tice anime poceo sam da ga gledam ali nije mi bio nesto posebno... Previse klise.

Reply
#8
Eh, ja sam ceo Death Note odgledao za jedan dan. Al sam tad bio mali i imao sve vreme sveta~

Kontam da je homoerotika u animeu klise, ali jos nisam vidjao anime sa temom zatvora. Ako mislis klise uopste (as in, video si u filmovima), onda da, jeste klise.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#9
Odakle homoerotika?

I da, klishe generalno a ne u animeu. Mada i u animeu je, samo sto su sad eto u popravnom domu. Tipicna pricica.
Reply
#10
Uopste nije klise, samo zato sto obradjuje vec poznate teme koje su obradjivane zilion puta, ne znaci da ne moze da bude originalno...Sto se tice same tematike u anime, ovako nesto nije ranije radjeno...isto tako mozemo reci za sve ratne filmove da su klise u odnosu na prvih 5 uradjenih...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 2 Guest(s)