AnimeOverdose Forum

Full Version: Toplap
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hello,

treba mi par informatickih savjeta vezano za moj Laptop.
Naime, crkao mi je Ventilator tj ne hladi lap vise. Kad upalim Laptop, normalno radi ali se sam nakon 5min ugasi sa porukom da se pregrijao.

Rijec je o HP laptopu, Imam ga 5-6 godina i nisam ga nikad servisirala. Takodjer, lijeva baglama koja drzi lap je isto nekako kao napukla (nemam pojma iskreno kako sam to uspjela). Ne znam sad da li je to moglo utjecati i na ventilator da prestane raditi.

Moje pitanje glasi da li se moze i da li se isplati popravljati taj Ventilator u lapu?

Smile
Isplativije ti je da kupis prenosno postolje ventilator koje se moze naci novo i za 10e. Malo skuplja od 30e imaju mogucnost i da podesavaju nagib pod kojim stoje, sto jedino dodje kao pozeljna opcija da ne levatis ekran gore dole kada gledas neki film i slicno.

U sustini, ovi uredjaji nisu mali, velicine su laptopa i kada laptop stavis na njih oni ga odozdo hlade. Ipak, ako ti je crkao ventilator ne bih pokusavao upaliti neku igricu ili slicno, jer se neces dobro provesti. Ovo ti moze posluziti kao zamena samo ako ces da trolujes po internetu, ili eventualno da uzmes neko malo jace postolje (od vise vati) pa da ti bolje hladi uredjaj. U suprotnom moraces popraviti taj rashladni uredjaj koji ne verujem da kosta nesto ispod 40 - 50 evra.
Err... ta postolja su okej, ali neće da joj reše problem ako u samom Laptopu ne radi ventilator. Ako nemaš novca, daj ga u servis i zameniće ventilator za neke okvirno male pare 10-20-30 evra? ne znam koliko koštaju ali nisu jako skupi, samo zavisi od servisa koliko naplaćuju uslugu.

Ako imaš novca, promeni laptop... ako ima 5-6 god već je polako zreo da se menja. Možda negde možeš i da prodaš ovaj trenutni za malo para. Neki servisi čak i otkupljuju polovne laptope.
Ajmo ovako...

The Witcher 3 je ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=-NxWHYO87MM

Deus Ex 4 je ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=ZGGaVCCMgfw

Mašine stare 5 godina ne mogu potezat ovakve stvari. Ako ne namjeravaš na laptopu igrat The Witcher 3 ili Deus Ex: Mankind Divided - nosi ga na servis. Akai je u pravu, zamjena ventilatora će bit neka sića para. Ako se namjeravaš nauživat ovoga gore, kupi novo računalo.
thx decki..
probat cu prvo sa servisom cisto da vidim koliko bi me izaslo pa
cemo vidjeti dalje Smile