AnimeOverdose Forum

Full Version: "Sindrom post anime depresije"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Iliti Post anime depression syndrome, javlja se nakon odgledanog serijala, cesto traje karatak period (meni licno max nekoliko dana), prestaje vremenom ili pronalazenjem drugog anime naslova za gledanje.

Takodje, depresija se ne javlja samo kod anime-a vec i kod knjiga ili serija.
Ako ste procitali kvalitetnu knjigu, znate o cemu pricam.


Kada sam pocinjao da gledam anime, to mi se desavalo skoro svaki put nakon sto bih odgledao sve epizode, uvek bih mislio da necu naci bolji anime i bio bih u "depresiji" (ne bukvalno), primera radi, ako bi bio u top10 na MAL-u smatrao sam da je to vrhunac 'anime industrije' i da nema sanse da nadjem bilo sta sto je kvalitetnije od ovog. Nakon sto sam odgledao vise animea, taj osecaj se "ne ispoljava" toliko, posebno nakon sto pronadjem kvalitetne naslove u top500.

Najcesce mi se javlja posle dugih naslova (long running), kvalitetnih naslova ili naslova koji su bili dobri ali su ga usr*li krajem (po meni, na primer, FMA:B, Code Geass).

Rekao bih, takodje, da mi se to ne desava kod animea cije epizode izlaze jednom nedeljno, vise kod onih koje odgledam za par dana.

Primetio sam da nema ova tema na forumu ali je opste poznata stvar na internetu i mozda bi bilo interesantno da cujem sta vi mislite o tome.

Koji anime-i su kod vas izazvali ovo?
Kako "ublazite depresiju"?
ne bih baš nazvao depresijom, već ono globalni utisak o samom odgledanom naslovu, ali da dešava se. mda kod mene se to ispoljava željom da pogledam još nekoliko naslova, što sličnih karakteristika, što nešto nasumično što sam imao u planu.
Ne slazem se ni ja sa time da je depresija, stavise, tako su je "stranci" prozvali, mada ne znam ni koji bolji naziv moze da se iskoristi.

Trazio bih i ja jos naslova, ali ih je veoma tesko naci, a ako drugi anime nije slicnog kvaliteta kao prethodni, jednostavno nije to to.
sjećam se da sam nakon što sam odgledala DT osjećala neku prazninu jer sam se zbližila sa likovima i baš mi je bilo žao pustiti ih pa sam revočala XD

jbg, za neke likove se vežeš Big Grin
Dešavalo mi se to više puta nakon baš dobrih naslova. I redovno nakon toga počnem 20 serijala i svaki dropujem jer mi nisu na nivou prethodnika. To mi se dešavalo nakon Berserka, Samurai Champloo-a, GTO-a, One Outsa...
(2015-12-17, 23:55)Su_Mi Wrote: [ -> ]sjećam se da sam nakon što sam odgledala DT osjećala neku prazninu jer sam se zbližila sa likovima i baš mi je bilo žao pustiti ih pa sam revočala XD

jbg, za neke likove se vežeš Big Grin


Već neko vrijeme gledam u ovo DT i osjećam se sve glupljim jer mi ne pada na pamet što bi to moglo da bude XD
Digimon Tamers XD


Salim se, i mene zanima, jos sam sinoc video to i nikako da pohvatam sta je. Smile
Desavalo mi se ranije, u zadnje vreme slabo, mada slabo sta i odgledam ovih dana. Sto rece Zoro onda tipicno imas zelju jos nesto da odgledas, ono kao kad ti nestane droge pa trazis novi fiks XD. Cesto sam trazio da nema i neka manga, novela ili bar soundtrack (ako je bio dobar) da mi malo umanje taj osecaj. A ponekad se desavalo da se ubedacim par epizoda pred kraj, pa ne mogu da se nateram da odgledam do kraja XD
kako ne znate :O

ccc XD
Da nisi mislila na Death Note?
Pages: 1 2