Pa realno maltene svaki shounen se zasniva na tome, vidim da volis HxH, dovoljno je reci kako se npr. zavrsio HxH (nisi spasila mog frenda, postanem veliki i iznabadam te ) . Shouneni u sustini i jesu pravljeni za decu, tj. za tinejdzere , rekao bih od 12 do 16, 17 godina , oni su neka ciljna grupa.. A klasik u sustini da je to jedan od prvih popularnih shounen naslova uz DBZ, koji je bio uzor mnogim danasnjim shounen naslovima..
Nije rekao da je anime klasik, vec sam taj koncept (kad mi je prijatelj u nevolji dobijem iznenadni power up). HxH se nije zasnivao na tome. Sem toga obradjivao je i ozbiljnije teme, nije toliko cesto odavao utisak da je nesto sto toliko cilja na mladju publiku (mada je bilo i tih momenata). Sad da vidim koliko ce toga biti ovde. Tek sam na 11-oj epizodi.

Sta to klasik cini klasikom? Sword Art Online je prilicno popularan, a nisam siguran hoce li se kroz 15-20 godina smatrati klasikom, dok npr Death Note verovatno hoce.
HxH je upgrade rimejk verzija Hakusha, al sam ga skockao

. Ja sam sad na 20 nekoj i veruj mi zaprepastices se koliko je stvari mangaka samo prebacio u HxH (tipa lik sa cigrama, i ovde imas lika koji se bori sa cigrama, ali to je tek jedna stvar) i posle oko toga napravio, slazem se ozbiljniju pricu. Bice jos momenata sa tim prijateljstvom , ali ipak nije to toliko izrazeno kao npr . u Narutu , predlazem ti da nastavis da gledas, sad je krenuo turnir(na turniru isto dolaze brodom i isto ih testiraju na brodu) i postalo je zanimljivije.
Sto se tice klasika, pa rekao bih da si sam odgovor, klasik je nesto sto ce se gledati i za 15, 20 godina, kao sto mi sad gledamo Yu Yu hakusho ili npr. Cowboy Bebop, Berserk, DBZ itd u nekoj opstoj definiciji.. Nisam gledao SAO , tako da nisam kompententan, ali mi deluje kao cista komercijala, kao npr . Akame ga Kill ove sezone (to sam samo i gledao )...
Od ove scene je krenulo na bolje

[spoiler]
![[Image: latest?cb=20110608160720]](http://vignette3.wikia.nocookie.net/yuyuhakusho/images/1/16/Vlcsnap-2011-06-08-11h06m22s235.jpg/revision/latest?cb=20110608160720)
[/spoiler]
Kljuka se jakom hemijom baja

Primetio sam puno slicnosti i u ovih 10ep, tako da nije cudno da ih i kasnije bude. Ne znam, nekako me shonen vise ne zabavlja kao ranije. Uopste nemam taj osecaj kao kad sam bio klinac i gledao. Izdrzacu do tog turnira pa cemo videti.
Nisam ni ja gledao, samo sam konstatovao da je prilicno popularan. Tokyo Ghoul je mozda i bolji primer, jer na drustvenim mrezama Kaneki je prilicno zastupljen. Njega sam dropovao, a Akame ga Kill odgledao, mada bolje da nisam.

Samo si to odgledao iz 2014?
Odrasli smo, kad sam bio klinac Goku je bio Bog

.. Meni je Hakusho okej, humor mi je bas legao, volim shounene, nije kao pre , ali i dalje shouneni imaju tu moc da me navuku kao HxH, Kingdom itd... A Hakusho mi je sad ekstrj zbog faxa najvise, zanimljiv mi je , ali ipak ne toliko da batalim knjigu

ODgledao sam do kraja samo drugu sezonu Mushishija, steta sto nema vise takvih naslova, Akame sam odgledao 7 epizoda i batalio , probriljiv sam, trazim samo proverene naslove

..
Meni se ni humor ne dopada. Ne mislim da je los, samo mi ne lezi
Kako si onda dosao do AgK aman? Mora da si mnogo prebirao.

Meni su se dopali Parasyte i Ping Pong The Animation