Ghost In The Shell Arise: Border 1 - Ghost Pain (2013)
Tip serije: Film
Broj epizoda: 1
Žanr: Akcija, Naučna fantastika.
Godina: 2013
Publika: 18+
Priča počinje godinu dana nakon završetka četvrtog ne-nuklearnog rata, tačnije, 2027 godine. Grad Nova luka, istrošen i iznuren dugotrajnim ratovima, iznenada potresa eksplozija samohodne mine. U istom vremenskom periodu, vojnik koji je bio umešan u trgovinu oružija na crno, pronađen je ubijen. Tokom istrage, Daisuke Aramaki, narednik Javne bezbednosti, susreće Matoko Kusanagi, hakerskog kiborka klase mag, koja služi u tajnoj jedinici 501. Batou, čovek čije oči ne spavaju, sumnja da iza bombaškog napada stoji Kusanagi. Detektiv Nihamanske policije, Togusa, koji je zadužen za istraživanja ubistva prostitutke i komandosa, ubrzo postaje deo glavne priče.
Prevod je poslat i čeka odobrenje.
Odgovara za:
CBM.720p / eraser.BD.1080p.AAC. / eraser.BD.720p.Hi444PP.Opus 5.1 / Commie.BD.720p.AAC. / Virtue.720p.Hi444PP.AAC5.1. / THORA.1080p.BluRay.aac.x264. / THORA.BDRip.x264.720P / BD.1280x720.AVC.AAC.Subx3.
Da li ovo može samostalno da se gleda ili prvo treba pogledati prošle filmove i serije?
(2014-12-24, 23:38)Happy Wrote: [ -> ]Da li ovo može samostalno da se gleda ili prvo treba pogledati prošle filmove i serije?
E sad... Ja nisam gledao prethodne delove, ali sam čitao ponešto o radnji serijala tako da su mi ova priča, a kasnije i druga tri dela, bila dovoljno jasna. Ima par stvar koje su samo spomenute u filmovima, tipa dešavanja tokom rata i sl. ali mislim da to ne bi trebalo da bude preveliki problem za praćenje.
Inače, ovo spada u OVA filmove sa novom radnjom zbog čega mislim da ne zavisn od serijala, ali na netu kažu da prvo treba odgledati Ghost in the Shell: Stand Alone Complex i Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG.
Ovi naslovi predstavljaju kombinaciju univerzuma Ghost in the Shell filmova, Mamoro Ošija (koji je u prvom filmu obradio ključni događaj u mangi: Slučaj Puppet Master-a,) i Ghost in the Shell Stand Alone Complex univerzuma, koji je zapravo alternativni univerzum u odnosu na mangu i filmove (u kome se slučaj Puppet Master-a nije dogodio).
Ceo Ghost in the Shell univerzum u anime formatu najbolje je posmatrati kao nezavisne celine.
Više informacija:
Wikipedia: Ghost in the Shell
AniDB: Ghost in the Shell relation chart
Poslat je i prevod za drugi film, prvenstveno je rađen za CBM, ali odgovara i za THORA i Commie.
(Ukupno ima 4 filma, kad ih sve postavim tema može u završene)
Prevod za poslednji deo je poslat. Projekat može u završene.