AnimeOverdose Forum

Full Version: 07-Ghost
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 22605.jpg]

Epizoda: 25
Datum: 2009
Produkcija: Studio Deen
Žanr: Action, Demons, Fantasy, Magic, Shoujo, Military
MAL

Barsburg vojna akademija je poznata po tome što trenira elitu koja donosi pobede carstvu. Učenici akademije su obučavani da koriste moć zvanu "Zaiphon" da se bore, vrsta Zaphona zavisi od prirode onoga ko je koristi.

Teito ja jedan od najtalentovanijih učenika akademije ali je uprkos tome ismevan od kolega zbog svog porekla kao rob koji uz to i nema sećanja na prošlost, jedini prijatelj kojega ima je student Mikage. Dok se spremao za finalni ispit Teito otkriva mračnu tajnu iz svoje prošlosti, nakon pokušaja da ubije Ajanamija visko rangiranog oficira Teito je zarobljen i očekuje kaznu.

Zeleći samo najbolje za teita Mikage mu pomaže da pobegne i Teito završava u 7 crkvenom okrugu po zaštitom biskupa. Ovde Teito pokušava da izbegne Ajanamija i vojsku i otkrije davno zaboravljena sećanja koja mogu da promene svet.

Komentar: naslov koji sam pogledao baš davno kada je izlazio. Koliko se sećam svideo mi se, nije zbrzano. Vera, politika, akcija, izdaja ima svega. Najjači lik mi je ubedljivo bio Frau, perverzni biskup sa moćima shinigamija... XD

Na žalost naslov je doživeo sudbinu mnogih i završen je sa velikim cliffhangerom. U to vreme je manga bila pracena u stopu pa su morali stati ali ako sam dobro čuo manga je sada završena (mada nisam proveravao).
Gledao sam kako je izlazio (prevodio ga je Dattebayo a u to vreme je NARUTO BIO NAJBOLJI ANIME IKADA I NIJE ZA MALU DECU I TACKA), i dopao mi se. Međutim iz nekog razloga nikad nisam pogledao poslednje dve epizode. Cliffhanger me nije uhvatio XD