AnimeOverdose Forum

Full Version: Zankyou no Terror
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
(2014-08-01, 16:13)Lavi Wrote: [ -> ]
(2014-08-01, 12:55)Mau Wrote: [ -> ]Dobar mi je Shibasaki, ali da jedino on na kraju uvijek sve riješi....hmm..fali mi tu malo više misterije

Na kraju iako je resio zagonetku ovi su aktivirali bombu i razneli sve pandure posto ne slede pravila.


Nitko ništa nije aktivirao niti je itko raznesen, bar se ja toga ne sjećam. "Skrivena bomba" je ustvari javno objavljivanje toka istrage, jer tamo u onoj zgradi su samo našli onaj laptop, a ne bombu.

Ja sam se ovoj animi najviše radovala od ljetnje sezone. Ne znam, za mene Noitamina blok još uvijek nešto znači. Tripujem inače da je Lisa Shibasakijeva kćerka, ne znam zašto ali mislim da će ih ona uništit. Plus najavljen je neki FBI lik Five, što pet vraća na DN sličnost. Mada ja je ne bih poredila sa DN, jer DN ne volim poslije L-ove smrti. A ovaj anime mi se baš sviđa za sad Big Grin
Je li se još ikome čini da je 11 epizoda premalo? Hoću reći, već smo skoro na polovini, a postavili su gomilu pitanja, ništa konkretno se nije desilo, a neki likovi se još nisu ni pojavili.
To da li je premalo ćemo videti posle 11 epizoda. Možda bude i druga sezona. Ko će ga znati.
Meni se čini da će imat samo 11. Nekako je tempo taman za 11 epizoda.
A iskreno, nebi ni volio da ima više.
Kakav kraaaaaaaj. Uopšte ne znam kako da ga svarim. Valja, ne valja? O.o Ne znam. Ali odličan anime u svakom slučaju. Vrijedan gledanja.
Eh, u što se pretvori najočekivaniji anime ovog ljeta Sad
Zankyou je imao ogroman potencijal, prvo kao anime o teroristima što se rijetko viđa, ali to nisu iskoristili ni najmanje. Očekivao sam koliko-toliko realističan anime, a dobio sam šamar. Drugo, ovo je mogao biti dobar cat and mouse triler ala DN sa Sphinxom i Shibazakijem, ali dolaskom Five se sve raspalo, a i one zagonetke s početka na kraju nisu imale nikakav značaj i odraz na posljednje epizode, već su samo popunjavale prostor. Treće, postojala je i dobra podlogu za misteriju u smislu 9 i 12-kine prošlosti (što me je podsjetilo na Monster), ali opet ništa ni od toga.

Nedavno sam ovdje komentirao da je 11 epizoda premalo, ali ispostavilo se da nije u tome problem. Skoro svi likovi su bili užasni sa osobnošću koja bi se mogla opisati u max. dvije riječi. Jedino se izdvaja Shibazaki, ali ni on nije nešto neviđeno. Glavni likovi od prve epizode nisu dobili nikavu karakterizaciju niti je itko prošao kroz ikakve promjene. Još me je kraj 10-e epizode nahajpovao da bi na kraju ipak moglo biti nešto dobro i neočekivano, ali opet šipak. O rupama u priči i neodgovorenim pitanjima bolje da i ne započinjem.

Svijetle točke ZnT-a su (nažalost) samo animacija i fantastičan OST koji je nažalost prerijetko korišten. Ovo je za mene savršen primjer animea koji je izvana (animacija, OST, budžet, "velika" imena) prilično dobar, ali to je samo sjajna ljuštura ispod koje nema ništa. Moja konačna ocjena bi bila najviše možda 6/10.
Verovatno manga nije zavrsena pa je ostalo na ovome. Siguran sam da ce biti jos epizoda kasnije barem specijali. Ipak ima dobru pricu.
Terror nema mangu, u pitanju je originalni naslov.
slažem se s Waspom glede karaktera....ali kraj mi je nekako bio emotivan XD
Pages: 1 2 3 4 5 6