AnimeOverdose Forum

Full Version: Utawarerumono
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Tanuki Subs Predstavlja:

[Image: 24605l.jpg]
Epizoda: 26 + 3 OVA + Specijali
Godina izdavanja: 2006
Žanr: Akcija, Drama, Fantazija, Sc-Fi
Grupa od koje se prevodi: Hi10

Opis:

Priča Utawarerumonoa se vrti oko Hakuoroa, čovjeka kojeg, ozljeđenog, u šumi pronađu dvije sestre, Eruruu i Aruruu. Uz pomoć njihove bake koja je lokalna iscjeliteljica, Hakuoro se polako oporavlja, ali ubrzo spoznaje da pati od amnezije i da na glavi ima masku koju ne može skinuti.
Uz to, svi oko njega imaju čudne (životinjske) uši, dok žene uz to imaju i repove. Hakuoro je brzo prihvaćen u selu, i iz zahvale za sve što su učinili za njega i pomaže gdje god stigne, no kad bi život bio samo tako jednostavan...
Hmmm ovo sam bas davno gledao, mozda jos kad je tek izaslo (pre 7-8 godina... ala vreme leti). Zanimljiv izbor za prevodjenje. Mozda bacim pogled opet kad odradis par prevoda. Smile
Cek, ja sam zbunjen, Sajbere, ti si iz Tanukija? XD

OnT: I ja sam ovo gledao pre nekoliko godina, bice lepo uklopiti sa titlom Smile
Jesam. Ali nisam ja taj koji prevodi Utaware. Kolegica koja je slala prijevode na email me zamolila da je stavljam prijevode na site (budući da imam cp za prijevode) da vam olakšamo posao.
Serija je kompletirana. Još ostaju samo omake i 3 OVA-e. To će se kaćiti u istu kategoriju? Pod seriju?
pa, koliko vidim to se vodi kao odvojene stvari na anidb-u. Posto se jelte, odavno drzimo onoga sto tamo pise, red je da tako i nastavimo Smile

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sho...e&aid=3427

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sho...e&aid=6285
Aha, onda ovo može pod završeno.

I trebalo bi otvoriti da se mogu kačiti OVA-e i omake.
Otvorio sam za Roberta's trail, ali omakea nema na AniDB-u, pretpostavljam (a i samo ime i format na to ukazuju) da je u pitanju neki blu ray dodatak (omake) za neku preostalih sezona, pa bi bilo dobro onda da ih jednostavno tu ubacis.
Omake su specijali BR izdanja. Fora je sto nisu povezani sa nekom sezonom posebno vec su kao neki skečevi sa likovima iz BL-a.
http://myanimelist.net/anime/8440/Black_Lagoon_Omake
Fuali ste temu, ali dobro, važi za ovo.

Sad baš gledam i vidim da su omake več okačene ovdje na sajt. Stavljene su kod tv serija. U svakom slučaju to je rješeno onda.
Pages: 1 2