AnimeOverdose Forum

Full Version: Le Chevalier D'Eon
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 9376.jpg]

Epizoda: 24
Datum: Jul 2, 2006 - Feb 23, 2007
Produkcija: Production I.G, ADV FilmsL, FUNimation EntertainmentL, Sakura Create
Žanr: Mystery, Historical, Magic, Supernatural, Seinen

Francuska 18 vek, Lia de Beaumont lojalni sluga kralja Luisa XV je pronađena mrtva u kovčegu sa rečima "Psalms" ispisanim na njemu i telom napunjenim živom zbog čega njeno telo ne može da se raspadne. Po pravilima crkve ona je osuđena da provede večnost između svetova i uskraćuje joj se svako pogrebno pravo.

Ta odluka veoma pogađa D'Eon de Beaumona, Linog brata i jednog od kraljevih špijuna. On se zaklinje se da će otkriti ko i zašto ju je ubio ali nije ni pomišljao da će onaj koji izvršava osvetu biti sama Lia koja zaposeda njegovo telo. Ostaje pitanja šta će vitez učiniti kada njegova potraga za istinom i pravdom ugrozi celu Francusku.

Komentar: trenutno sam tek na 5-toj epizodi ali za sada anime je odličan, političke spletke, tajna društva, brutalnost, izdaja su samo deo priče. Svaka epizoda do sada je imala nešto posebno u sebi što niko nije očekivao i vuče te dalje. Jedina mana za sada (ako se može reći mana) je što su svi likovi animinirani u evropskom stilu, a znate kada japanci pokušavaju da naglase nekoga da je evropljanin po izgledu i ne liči na anime već na neki zapadni naslov.

Obično čekam da završim neki naslov ali baš me zanima da li je neko odavde gledao ovo? Smile

Inače u pitanju je ozbiljan naslov bez komedije, FS i sličnih stvari sa dozom supernatural elemenata.
Bas sam citao nesto o ovom ostvarenju pre jedno nedelju dana, zapao mi je za oko kada ga je neki lik pohvalio , na fejsu je valjda izbacio nesto ... Planiram da ga pogledam, jedino sto mi se ne svidja je ocena na MAL-u, mada to nista ne mora da znaci ..Ako mozes posalji mi link da ga skinem... Ne znam sta je lose kada urade anime u zapadnom stilu, neki put to ispadne odlicno..
Dao bih ti link ali ja jako retko skidam anime posto sve gledam online, znam da nema na ovim klasicnim torrent sajtovima pogledaj na ono nyaa ili kako se vec zove ili nekom drugom anime torrent sajtu. Smile

Inace probaj odgledaj 1-2 epizode i vec mozes da vidis da li te privlaci ili ne, a ne uzma ti nesto mnogo vremena. Smile
Gledao sam ga davno, pre par godina i jedna od uber kul odjavnih spica, kao i crteza u istoj Smile
https://www.youtube.com/watch?v=OwAZFhMbcPg Muzika je kul i likovi izgledaju brutalno (u pozitivnom smislu) u ovoj odjavnoj Smile

Meni se crtez svideo, kao i ceo pristup prici. Povremeno je passing znao da bude sporiji, ali definitivno odskace po pitanju crteza i dizajna likova. Volim ovaj pristup daleko vise od ovih loli kraljica sa ogromnim ocima i uvojcima kose do poda i slicno, kako obicno japanci sa preseracinom rade lordove. Krajnje osvezavajuce je sto nema ni chibi faca, ni humora, vec jedna doza ozbiljnosti od pocetka do kraja. Elem, naslov koji mi je u to doba lepo legao Smile