AnimeOverdose Forum

Full Version: Free!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
[Image: 51107l.jpg]

MAL
Type: TV
Episodes: 12
Status: Finished Airing
Aired: Jul 4, 2013 to Sep 25, 2013

Haruka Nanase je dečko koji je oduvijek volio biti okružen vodom i plivati. Prije završetka osnovne škole, sudjelovao je u plivačkom natjecanju zajedno sa svojim prijateljima Makoto Tachibana, Nagisa Hazuki, and Rin Matsuoka. Nakon pobjede na natjecanju, svaki od njih je otišao svojim putem.
Nakon nekog vremena, Rin se odjednom i narušava njihov monotoni srednjoškolski život izazivajući Haruku na natjecanje kako bi mu pokazao svoj napredak. Ne želeći da sve ostane na tome, Haruka, zajedno sa svojim prijateljima Makotom i Nagisom i novim članom Rei Ryugazakuom osnivaju Iwatobi Plivački klub kako bi pobijedili Rina.

Komentar: Anime valjda odiše fanserviceom čim se vidi slika XD Bilo mi je malo čudno kako bi mogao izgledati anime o plivanju jer plivanje nije toliko timski sport, ali nije ispalo loše. Priča animea možda nešto posebno, nekako je klasična, želja za povratkom starog prijatelja, borba između starih prijatelja, bla bla bla, ali odiše nekom pozitivnom energijom koja me tjerala da dalje gledam. Naložio me na plivanje u sred zime da sam išla na bazen svaki tjedan na 0 stupnjeva XD Uz to, seiyi su dobri (Miyano Love ) tako da još jedan razlog za gledati. I ne, nije ni shounen-ai ni yaoi. Čista prijateljska ljubav Big Grin E da, glazba mi je odlična, totalno energična!
Drago mi je što si me poslušala za moju preporuku Big Grin nisam gledao iskreno i neplaniram, ali znam da se većini devojki koje su ovo pogledale da im se svideo.
Never forget
http://www.youtube.com/watch?v=uomsEhfkAJ8

Ubedljivo najbolji KyoAni anime. Verovatno zato sto nije moeshitblob kao i svi ostali njihovi naslovi, i nesto konkretno se zapravo desavalo. Fokus je koliko na prijateljstvo njihovo, toliko i na sam sport. Tipican KyoAni anime bi odbacio sport i fokusirao se na kolace i moemoekyun momente, dok je Free zapravo imao neki konkretan tok. Serija kao serija nije nista spec, jedino sto je to, najbolji KyoAni anime.

[Image: tumblr_ms5yt6Kd6y1st6bmuo1_500.gif]
Nije bio los anime, ali mi je smetalo malo povremeno muske moe verzije i yaoi elemenata, ali ostalo je ok odradjeno.
Da, bio je ok. Nedostajalo mi je malo vise zenskih likova, i ovi muski su povremeno bili u fazonu kyaa~ sto mi je bilo blah, ali sve u svemu je bilo ok. Bilo je dovoljno sporta/nadmetanja, i naravno, animacija je bila fantasticna.

Vidim sad na leto izlazi druga sezona inace.
Ne vjerujem da je anime i dečkima barem eto okej XD Nekako sam očekivala da će biti pljuvanja, šta sve ne, al baš sam se iznenadila Big Grin
@Emily: S obzirom da ove stvari forsiraju u sve vise naslova u poslednjih par godina, nekako naviknes vremenom da vise ne obracas paznju na to Smile Mada su mi ti trenuci i dalje ono blah sto bi Knez rekao Big Grin
[Image: 1b98feebb7aef183da6d121ac8b5eebf1399881583_full.png]

MAL

Free! is back! Big Grin
Danas je izašla prva epizoda druge sezone i dobili smo novog lika. Očito neki Rinov stari prijatelj i nova konkurencija Haruki i ostatku ekipe.
Ma predivni su i dalje :3 i ovo nema yaoi-ja (iako ima dovoljno DJ mangi XD)
Kakav je anime što se tiče sporta? Jel se može reći da je kao Hajime No Ippo? Da je realan, ima treniranja i slično?
Pages: 1 2