AnimeOverdose Forum

Full Version: White Album 2
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 151348.jpg]

White Album 2 (AniDB|MAL)

Genre: Band, Dating Sim - Visual Novel, Erotic Game, High School, Love Polygon, Music, Romance, School Life, Seinen

Plot/Summary
Quote:As if to match the guitar I play in the afternoon music classroom, as if to match the piano someone plays in the next room, the pure singing voice from the rooftop connects the three disconnected melodies.

It all started in such a day in late autumn.
At that time, someone fell in love.

Everyone was doing their best. Everyone pushed on. Everyone was intent and honest...

We formed a bond and obtained a precious moment.
That's why someone fell in love. A love that was too late, a love that shouldn't have occurred.

And then comes winter. The falling snow covers all sins. And spring eventually comes, melting the snow and imposing all punishments.

Comment:
Iznenadjujuce solidna romanticna drama, i moze se slobodno reci, nadigrava prethodnika iz fransize, sa kojim, uzgred, gotovo da i nema veze.

Za razliku od prvog White Album animea, ovde je ljubavni trougao sam po sebi dovoljan kao pokretac drame. Okolnosti u kojima se nalaze likovi, sasvim prizemno prikazane, cine neminovnim "tragican" ishod. Ono sto uglavnom oduzima kredibilitet ovakvoj vrsti naslova su upravo odnosi izmedju likova, i situacije koje ih zadese, ili ih sami zakuvaju. Ovde je to sasvim prihvatljivo, u pogledu da to nije suvise melodramaticno, kao sto je to bio Kimi ga Nozomu Eien, ali sa druge strane, neverstvo partnera nije degradirajuce kao u School Days, tako da je posredi jedan kompromis u vidu prezentacije "realisticnih" odnosa izmedju likova.

U globalu, anime je dovoljno dobar da iskace iz uobicajenih guilty pleasure okvira karakteristicnog za ovakvu vrstu naslova. Dizajn likova nije najinovativniji, i CGi vozila je tu i tamo strcao, muzika je sasvim ok za J-pop standarde, to je ujedno i jedina veza sa prethodnim White Album animeom, posto izvode pesme odatle. Preporuka za ljubitelje romanticnih drama.
Prosli mi je bio uzasno dosadan, pa se nisam upustao u ovaj, ali ako ima bilo kakve slicnosti realnosti u odnosima poput Kimi ga Nozomu Eien, onda cu da bacim pogled
I bacio pogled. Bilo je par iznenadjujucih momenata, u poredjenju sa danasnjim romance naslovima ovog tipa hocu reci. Gledljivo, i iznenadjujuce solidno. Ima malo zreliji pristup, jer se teenejdzeri ponasaju vise kao teenejdzeri, a ne deca iz zabavista kako to rade u vecini naslova danas. Pogotovo me prva polovina poslednje epizode iznenadila, ne zbog same scene, vec nacina na koji je uradjena. Prakticno nije bilo nijednog ecchi, borderline hentai ili fanservice elementa u toj sceni i to je bio veliki plus, imajuci u vidu danasnja preterivanja fanservica poput maken-ki i slicnih naslova. Sa druge strane, jos od kako sam poceo da gledam anime, mislim na romance zanr anime, pa koliko vidim i do dan danas, oduvek sam mrzeo tih poslednjih par minuta u romance anime, gde ostave publiku da mozgaju u glavi sta se desilo i ko je sa kim do kraja ostao i zasto. Voleo bih danas da naletim na neki naslov poput Maison Ikoku, marmalade boy, hana yori dango i slicnih njima, gde se do kraja rascisti ko sa kim ostaje i ko se sa kim razilazi. Ove danasnje platonske varijante sa forama u mislima smo svi jedni drugima i u glavi smo sami sa sobom rascistili sta sledi, a vi publiko ostanite u neznanju i ko vas šiša polako postaje naporno. Izgleda da je danasnji trend da i romance naslove svedu na formulu harem naslova, gde protagonista do kraja ne izabere nikog, vec mi eto pogadjamo sa kim je do kraja ostao. Ko je razumeo sta sam hteo ovim da kazem, razumeo, valjda nisam previse udavio Smile