AnimeOverdose Forum

Full Version: Log Horizon
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Jeste zabavan anime ali ja ne vidim gde idu s ovim...Ocekivao sam neku akciju u poslednjih nekoliko epizoda,da saznamo nesto vise o samom svetu,ali ostala je jos samo jedna epizoda a oni trenutno prikazuju kako se glavni likovi zajebavaju sa ovim tipom sa zapada itd...
Sto se tice paralele sa SAO,ne znam,SAO mi je bio bolji,bar do dela kad Kirito izadje iz igre.
Anime nije savrsen, ima dosta nedostataka, ali ono sto mi je drago je sto se u potpunosti razlikuje od SAO. Prvih par epizoda SAO bile su fenomenalne, i da je prica bila kontinuirana, anime bi bio cista 10. Medjutim, nakon tih par epizoda je prica otisla nizbrdo. Ubaceni su svi moguci elementi harem/ecchi/romance zanrova, zajedno sa tsundere i imouto karakterom, te kad se slegla prasina, anime je dosta izgubio popularnost. Prakticno receno, to je jos jedan od klise naslova ovih zanrova, i umesto glavni fokus da mu bude igra kao sto je i trebalo, ecchi element ima podjednak znacaj kao i zivot u samoj igri. Doduse, ima i dosta razloga sto se i to tako desilo.

E sad, u odnosu na SAO, Log Horizon, osim cinjenice sto se radi o igrici, nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka. Vise puta je u anime-u receno "This is now our world", sto i bukvalno to znaci, jer umesto da traze nacin da izadju iz tog sveta, oni se organizuju kako bi mogli da zive u njemu. U prevodu, poenta ovog anime-a nije bekstvo iz sveta kao u SAO, vec zivot u njemu. Zato ta dva anime-a nemaju dodirnih tacaka.

E sad, kako je ostala samo jedna epizoda do kraja, nadao sam se nekom jakom zavrsetku i mislio sam da ce to da bude borba protiv Goblin King-a, no dobro. Sve u svemu, ovaj anime je bio prilicno zanimljiv naslov da se prati, i smatram da je prica dosta zanimljiva. Vec sad mu dajem ocenu 8/10.
Zavrsi se 1 sezona, izgleda da ce u drugoj konacno da bude i akcije posto koliko mi se cini ce Akibara da zarati sa Minamiem, a s obzirom da su i tamo igraci nece biti bas lako kao sa goblinima.

Sve u svemu svideo mi se anime, imao sam malo zamerke na nedostatak akcije dok nisam video da ce da bude sezona 2 i sada mi je drago sto su ovako uradili posto nista nije zbrzano i pustali su likove da se razvijaju. Ubedjen sam da ce do kraja serije da se sve objasni kako su dospeli u taj svet i zasto. Smile
Sledeca sezona zakazana za jesen ove godine Big Grin
Upravo sam pogledao 23. epizodu. A ne znam... umjesto da se sad pred kraj nešto događa, oni imaju festival i vataju dečke, odnosno dečka. Sve se napalile na istog. I dosadno je. Ne znam, ali definitivno mi fali više akcije i bolje priče, nekog dešavanja. Drugu polovicu serijala samo gledamo kako Shiroe potpisuje dokumente i pregovara s ljudima iz igre. Ono što je bilo s goblinima je nekako osviježilo ovu dosadu, ali ne previše.
Sve cekam neki dungeon, bacanje u nemogucu situaciju sa protagonistima serije. Ne smetaju mi politicke carke ali organizam trazi akciju XD
Iskreno,nije mi se svidelo kako se zavrsilo.Ali,sve u svemu ne mogu da kazem da nije zabavan Big Grin Cekam drugu sezonu Toungue Toungue Toungue
Završila sam prvih 6 epizoda animea. Sviđa mi se koncept MMORPGa i način na koji je ovdje predstavljen. O priči ne bih puno govorila, tek sam na početku, ali mi je drago što je počela poprimati određeni smjer.
E da, nisam pogledala SOA tako da ne bih znala napraviti usporedbu, ali, koliko sam općenito čitala, ispalo je da je ovaj anime bolji od SOAe.
Evo, pogledah cijeli anime i jako mi se svidio.
Zgrćući tisuće igrača u jedan svijet, očekivala sam da će svi uokolo plakati i tražiti povratak kući, a dobila sam skroz suprotno. Kao što je Dimitrije rekao, izabrali su igru kao svoju trenutnu stvarnost i odluči se radije pozabaviti time nego besmjerno lutati svijetom. Također, prisutnost političkih igara i ekonomije mi je nadopunio nedostatak borbe, koje je moglo biti malo više, ali i s ovim sam zadovoljna. Politika i akcija se dobro nadopunjavaju.
Završetak mi je čak i dobar, tj. ostavljen je otvoren jer je očito već tada bila druga sezona u planu. Ovako, znamo da je prva sezona tek početak i da bi iduća trebala biti daleko jača od prve i po politici i po samim borbama. Nadam se da će biti nešto kao sa prvom i drugom sezonom Magija.
Nadam se da će druga sezona biti manje silce of life.
Pages: 1 2 3 4 5