AnimeOverdose Forum

Full Version: Diamond no Ace
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 54235.jpg]
Tip: TV
Epizoda: /
Produkcija: Production I.G, Madhouse Studios, TV Tokyo
Trajanje: 24 min. po epizodi

Opis:
Priča prati dječaka imenom Eijun Sawamura, bejzbolski bacač koji se zajedno sa Kazuya Miyukim pridružuje elitnoj školi. Njih dvoje, zajedno sa ostalim igračima i teškim radom, trudom, voljom, ciljaju prema poznatim Koushien kupom.

Komentar:
Prva epizoda je bila bleh. Ništa posebno, ali takvi su obično sportski naslovi. Slablji u početku, a kasnije se lijepo razviju. Iskreno se nadam da je on jedan od tih. Glavni lik je klinjo koji se "brine za prijatelje" i burno reagira kada ih se omalovažava. Također, sudeći prema prvoj epizodi, nema ni trunke pameti u mozgu.
^Nemoj ni da gledas High Kyu kada bude poceo sa emitovanjem onda haha. Tu je ceo pocetak jako jako los.

Prva epizoda je bila bas bleh, nista narocito. Glavni lik uzasno smara. Srecom bejzbol igraju devetoro tako da ce valjda jedan od tih biti zanimljiv. Druga epizoda je vec bila zabavna.

Inace, nemoj ocekivati neku utakmicu u prvih 10ak epizoda. Prvih ~60 chaptera mange su trening i razvoj likova. Tek kasnije pocinju utakmice. Ne znam sad da li ce biti 2-cour ili 3-cour. Ne bi me cudilo da cela prva sezona bude samo trening.
Dobro, bejzbol sam po sebi je dosadan, tako da ne očekujem previše od utakmica.
Inače, u drugoj epizodi je bilo previše gay scena na rastanku XD
Ova treća epizoda je bila najbolja do sada. Treninzi su im kao da su u vojsci.
Što me podsjeti, imal li neki anime o vojsci, treninzima, poligonima i sl. :P
Pogledao sam do kraja prvu sezonu i svih 17 epizoda druge sezone koje su izašle do sada.

Anime mi je uvijek bio super, ali nakon onog neočekivanog poraza, postao mi je još, još bolji. Ne znam za druge, ali mene je taj poraz pogodio isto koliko i likove u animeu. Nisam ni mogao naslutiti da će izgubiti. Bio sam siguran da će otići na koshien i onda se dogodilo nešto takvo. A i žao mi je trećih razreda koji nisu postigli što su htijeli. I na vatru se još može dodati onaj jedan out što im je falio za pobjedu.

Svakako mi fali još malo priče o glavnim likovima. Autor je mogao bolje razraditi likove, ubaciti par flashbackova. Onaj sa Miyukijem i sa trećim razredima je bio pun pogotdak. Ali osim toga, jako slabo. Čak su igrači iz protivničkih timova bili bolje opisani nego ovi glavni. Ubio bi za jednu priču prošlosti od Yuukia i Juna. A i Yuuki mi je najdraži lik u ovom animeu. Šteta što ih više nema... Ta epizoda s trećim razredima mi je najdraža epizoda.

Ryuske nije otišao na koshien sa bratom, Tanba je bio loš od samog početka, Yuuki je bio pre jak, još smo mogli svašta vidjeti od njega, Jun se je trebao još više derati po terenu, a i Masuko je bio zanimljiv lik.

Ova nova linija nije toliko loša. Prije su imali jake udrače s palicom, ali slabe bacače, a sada će se to okrenitu pa će možda doći na isto. Ovaj turnir je čini se samo da trenira i daje iskustvo igračima, pravi showdown će biti opet na ljeto. A i čini se da će dobiti neke dobre ichinene sljedeće godine. Mda, ja bi svakako odma preskočio na drugu godinu nakon prve sezone, ali vidjet ćemo kako će ovo ispasti. Treba vidjeti što će biti s Kataokom. Ovaj novi trener mi se ni malo ne sviđa, ali i njemu se polako otvaraju oći kako vrijeme ide. Ali volio bi da ostane Kataoka kao trener.

U svakom slučaju, ovo je meni jedan od sportskih animea koji se uz slam dunk obavezno mora pogledati, barem prva sezona, a za drugu je još rano pričati.
dobar anime ,ali nije bolja od mange , inace volim bejzbol ,pa ga gledam ,postaje sve bolji , openinzi rasturaju