AnimeOverdose Forum

Full Version: Phantom: Requiem for the Phantom
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: phantom-requiem-for-the-.jpg]

Tip: tv serija
Status: završeno
Godina: 2009
Broj epizoda: 26
Žanr: seinen, triler, drama, akcija

Mafija cveta u Americi, atentati su svakodnevna pojava. Inferno je misteriozna grupa koja stoji iza većine ovih poslova. Koriste nepobedivo ljudsko oružje zvano Fantom. Jednog dana japanski turista slučajno prisustvuje Fantomovom poslednjem ubistvu. Očajan u begu, turista se skriva u napuštenoj zgradi. Međutim Fantom, za koga se ispostavlja da je mlada devojka po imenu Ajns, i vođa Inferno grupe Gospodar kose hvataju turistu i ispiraju mu mozak. Dato mu je ime Cvaj. Nekada miroljubivi turista sada je marioneta bez sećanja u rukama Inferna. Uvučen u svet laži, prevara i nasilja, Cvaj se bori da preživi i nada se da će jednog dana povratiti svoje pamćenje.



Zavrsih ovaj anime jutros oko pola 5. Nisam mogao da prestanem da gledam, prica je bila stvarno gotivna. Animacija je prilicno dobra, prilicno sam uzivao. Zvucna podrska je super odradjena, lepo je popunila crtez i nije uopste odstupala. Tokom citavog animea nije uopste smetao niti skretao paznju, tako da je tu sa moje strane plus. Prica je bila malo iznad proseka. Dovoljno dobra da se spakuje u 24 epizode (2 su fileri), lepa da se prikaze i da se zapamti. Nista oko cega moras da naprezes mozak. Tokom animea je bilo par rupa koje su popunili sa novim akterima, mada to ne smeta previse. Sam kraj me je mnogo zbunio, cak me i besnog ostavio jer su morali da natrpaju sve u 22 minut, ali posle sam pretrazivao internet i pogledao kraj jos par puta, te to mogu da progledam kroz prste. Jedina zamerka mi je na karaktere. Nikad nisam znao kako da procenim da li su ih dobro ili lose uradili, ali ovog puta mi je smetalo to sto me Ein mnogo podseca na Ayanami Rei is NGE, sto po izgledu, sto po ponasanju, a tokom zadnjih par epizoda su glat mogli da Reijija zamene sa Yagami Lightom. Posle 20-te epizode anime je dosta usporio sa pricom, jednostavno kao da gubi svoj znacaj. Iskreno, ocekivao sam da ce ceo anime da podese u pravcu rusenja Inferna, i u isto vreme da smaknu i Mastera. Po meni bi takav kraj bio savrsen za zavrsetak ovog animea, no dobro... [spoiler] Hteo sam tog kuckinog sina mrtvog po svaku cenu, tako da mogu da propustim. [/spoiler] Uglavnom, ocena je 8, da je kraj bio malo jaci bio bi mi jedan od omiljenih.
Kraj je i kod mene izazvao istu reakciju, bio sam besan do zla boga i isto sam isao na net da vidim sta kazu, da li ima neka poenta, ali je ja vala nisam nesto nasao Big Grin Anime je gledljiv, ali od dela kada prelaze na malu koju je pokupio pocinje da opada kvalitet da bi ga ona po meni srozala na krajnje prosecan naslov i na momente nelogican. Nije mi bio dosadan, ali me nije nista preterano ni odusevio.
Odličan je anime! Prvih 11 ep sam gledao kako prevodim a juče sam seo i pogledao iz cuga ostatak Big Grin

Savršen kraj! Ne znam zbog čega ste mislili da će kraj biti u vezi rušenja Inferna.
Glavni lik je Cvaj i on ni jednom nije rekao da želi da uništi Inferno ili njime da vlada. To je bila Kladujina ambicija. Cvaj je na početku samo ubijao da bi preživeo i celo vreme je čekao neku situaciju sa kojom će moći da se iskupi. Jer njemu nikada mozak nije u potpunosti ispran kao kod Ajns, ali ona je bila malo dete kada se to desilo.
Kada se setio prošlosti tada je završio sa Fantomom i Infernom. A iskupljenje je video u spasavanju Ajns od koje će ponovo napraviti čoveka. Zatim ona pogine, on se ponovo isključi i vrati ubijanju dok ne upozna Kal. Onda nađe iskupljenje u njoj ali i ona pogine...

Ceo anime se svodi na Cvajovo iskupljenje a ne na uništavanja Inferna ili vladanje svetom. Na kraju je uspeo da nađe svoje iskupljenje i dopustio je da ga ubiju.

Odličan crtež, realan. Odlična muzika, ne mislim samo na uvodnu pesmu nego i na muziku što se pušta kroz ceo anime.
Po meni ocena 9 ako ne čak i 10!

Jedino što mi se ne sviđa je kako je Kal tako brzo odrasla.
Pročitao sam sve što ste napisali i osećam se kao da ga nikad nisam gledao. Čak sam zaboravio šta se desilo na kraju, koji je bio u najmanju ruku čudan.
Da ga gledam ponovo, osećao bih se da ga prvi put gledam. XD
Za jedno 1,5-2 meseca trebalo bi da bude završen prevod za Fantoma pa možeš onda ponovo pogledati sa mojim prevodima Big Grin
@Eleran http://myanimelist.net/forum/?topicid=414869 E, sad sam bas pretrazivao MAL i nasao sam objasnjenje kraja (samo pretpostavke, ali ima dosta logike).
^Nije uopste bilo potrebe da komplikuju ako su to hteli da prikazu sto ova osoba daje kao teoriju, ali to je po meni najgori moguci nacin da se zavrsi anime kod japanaca, sa time skip i slicnim zezancijama, pa mi moramo da se igramo resi rebus na osnovu 5-20 sekundi animea.
Upravo odgledala Phantoma. Kao i ostali što su naveli, teško je odgledati tek 1 ep na dan ovog anime-a. Priča je po meni jako dobra. Svaka epizoda nešto novo donosi. Epizode su lijepo uvezane. Bilo je dakako i glupih scena, ali progledat ću kroz prste.

Što se tiče likova, svi su mi nekako podjednako zastupljeni i svatko ima svoju priču i svoje ciljeve pa ih je bilo zanimljivo pratiti kako svatko svome teži i kako je sve uvezano. Zwei mi je u početku bio pravo moćan, još onaj pogled uff XD dok je poslije baš bacao na Yagamia L. Bilo mi je žao Zwei, baš mu se nekako zanedalo da se ispuni obećanje prvom a onda i drugom karakteru. Ne znam kako bih okarakterizirala Ein.
Drei mi je nekako na brzinu upala a isto tako nekako na brzinu otišla XD

Muzika mi je odlična bila, pogotova ona u početku. 10/10

Meni je kraj nekako baš bio tužan. Mislim kroz čitav se anime bore da prežive i pobjegnu i vrate svoju prošlost da bi na kraju shvatili da
nema smisla bježati i nekako kao da su se prepustili životu iz dana u dan pa dokle bude. I eto, onda ono na kraju....
Baš mi žao što su na kraju tako završili.

U svakom slučaju, dobar anime 9/10 po meni Smile