AnimeOverdose Forum

Full Version: One Off
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 89983.jpg]

One Off (AniDB|MAL)

Genre: Daily Life

Plot/Summary
Quote:Shiozaki Haruno and her friends Bessho Anri and Kaburagi Sayo enjoy effortlessly riding to school through the hilly countryside on their fetching scooters, much to Maezono Rie's dismay, who has to go by bicycle. Once Rie turns sixteen she vows to get her own license though.

One day Haruno's parents, who own the Niwa Café and a motorcycle repair shop, employ a lively motorcyclist from Australia, Cynthia B. Rogers, to help out. The often daydreaming Haruno only knows the country life, but is fascinated by Cynthia's motorcycle exploits in various countries, and slowly begins to be less pessimistic about a more adventurous future.

Comment:
Ko bi rekao da ovako blatantna reklama za Hondu moze da bude solidna i kao anime.

Malo planinsko mesto u kome zive Hondini radnici, koji jedu Hondu, piju Hondu, jednom recju zive Hondu. Salim se, u pitanju je prica o grupi devojaka koja zivi u pomenutom planinskom mestu, njihovim svakodnevnim dogodovstinama, i devojci koja je na svom putu oko sveta svratila u to mesto, i unela malo promene u njihove zivote.

U poredjenju sa drugim reklamama poput Houkago no Pleiades i sl. ovo je zapravo imalo neku agendu, nije imalo za svrhu samo da izgleda vizuelno privlacno i sladunjavo, nego je u sat vremena koliko traje, anime uspeo da isprica i neku pricu. U bilo kom produkcijskom pogledu, ovaj anime nadmasuje slicno zamisljene naslove, rezija, animacija, dizajn, glasovna gluma, pravi izazov za buduce poduhvate te vrste.

Lagao bih kada bih rekao da nisam biased ka Hondi, jos kao klinac sam vise preferirao Hondu od Kawasakija, koji je iz nekog razloga bio znatno zastupljeniji medju domacim ljubiteljima motora, either way, smatram da je ovaj anime sasvim solidan nacin da se utrose sat vremena. Nemate sta da izgubite, idite kupite Hondu, ovaj, pogledajte anime!
Dobro da si me podsjetio. Već ga planiram od onda kad sam vidio temu na AD. Stavljam odma skidat.
K-On sa motorima, bar sam ja takav utisak stekao gledajući i najveći minus što je previše pažnje usmereno ako onoj džukeli i njegovom vriskanju od čega prave neku kompoziciju i užive se u to kao da su Iron Maiden, a ne neki devojčurci iz neke vukojebine
Video sam taj pleiades, i jos jedan anime gde neka dva lika i devojka jure kolima nekog prodavca ramena, sto je isto valjda bila reklama za kola. Za ovo nisam ni cuo, sto me cudi, a nema ga cak ni na BakaBT. Skinuo bih da pogledam jer kratko + kola + moe zvuci ok za moj ukus. Bacite neki link ili preporucite fansub grupu.
Pa i nema baš nekih izbora. Našao sam na nyan batch sa sve 4 epizode: http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=375964
Odgledano! Stvarno super naslov u kojem se baš opustiš i nauživaš. U početku je na nekim djelovima bilo dosadno, ali kad se je počelo nešto događati, bilo je super. Prošlo je sat vremena, a ja se još uvijek pitam gdje. Stvarno sam uživao gledajući ovo. Preporuka svima. 8/10.