AnimeOverdose Forum

Full Version: Madlax
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 10850.jpg]

Madlax (AniDB|MAL)

Genre: Action, Gunfights, Military, Underworld

Plot/Summary
Quote:MADLAX is from the director and character designer of Noir, and shares many similarities. The writer for MADLAX is Yousuke Kuroda, famed writer of sCRYed, Infinite Ryvius and Gungrave. Kajiura is composing and Bee Train is once again animating.

The story revolves around two female leads.

The younger character, Margerette Barton, is a daughter in an aristocratic family in a peaceful European country. She has no freedom of her own and her only companion is her maid Elenor. It seems that some aircraft accident 12 years ago caused her to lose her memory before then.

The other character, MADLAX, is a nameless elite agent with no past who fights in war-torn countries filled with chaos. It's also mentioned that the war-torn country in particular is located in Asia with jungle enviroments. No one knows MADLAX's true name or age and she is a true combat specialist in the field.

The theme of MADLAX is supposed to be war and how it affects people and the consequence/tragedy of murder, violence and lawlessness. The two characters are supposed to be parallels of lifestyles.

Comment:
Generalno nisam bas neki fan gunfight stvari ali ovo je bio jedan od solidnih naslova sa takvom temom. Recimo ljudi kojima se dopao Noir i El Cazador de la Bruja mogli bi i ovo da pogledaju posto dele mnogo toga ukljucujuci isti studio, muziku za sva tri je radila Yuki Kajiura i imaju neku istu dinamiku radnje i broj epizoda.

Prica pocinje u jednoj high class porodici gde zivi Margaret Burton i njena sluzavka Elenor (koja je moj omiljeni lik u animeu). Paralelno sa njenim normalnim zivotom, Madlax, placenicki agent u drzavi Gazth Sonika koja je vec 12 godina zahvacena gradjanskim ratom. U pocetku to sve deluje nepovezano, Madlax i Margaret imaju rupe u pamcenju i tako prica odmice. Vremenom se stvara povezanost mada sve do same zavrsnice serije gledaocu ne bude jasno sta se tu dogadja zapravo. Ima i magijskih elemenata vezanih za knjige kojih se svi iz nekog razloga zele dokopati. Sem sto prica tece nesto sporijim tokom, konkretniju zamerku bih imao na neke filozofije koje su se pojavile na kraju animea i bilo je pojedinih nebuloza oko realnosti i imaginarnog sveta, think Matrix without machines.

Animacija nije bas vrhunska, crtez je bio prosecan, drugim recima nista pohvalno ali ni za neku kritiku. Jedino cega mogu da se setim u vezi toga je nesto losiji dizajn lica u pojedinim trenucima ali to je to. Muzika u ovom animeu je fenomenalna, mozda jedan od 10 najbolji OST-ova koje sam imao priliku da cujem. U mnogim situacijama muzika bas ponese radnju i sve to deluje odlicno tako da je sa te strane anime zaista flawless, sa odlicnom OP pesmom i solidnom ED.

Kada se saberu utisci, veci deo njih su dobri, bilo je nekih nedostataka ali niceg preterano. Iako je kraj animea nesto cudniji, bilo je tu zbrke kao sto sam napomenuo prethodno, odlicna stvar je sto nisu uradili neki [spoiler]master reset[/spoiler] i da sve to ispadne crappy mada mi je prilicno krivo posto je i [spoiler]Elenor nastradala mada su prakticno svi poginuli[/spoiler] tako da se protiv toga malo sta moglo nazalost :/. Ocena 7/10, nije za manje ali sigurno ni za vise

- - -

2010. februar, slicni su mi utisci, Madlax kao i ostatak Bee Train girls with guns triole su vrlo subjektivni naslovi, mistika, Bee Train naracija, odugovlacenje, ali i specificna atmosfera, koja opet kazem, svodi se vise na subjektivni dozivljaj nego na logicko promatranje.
Noir mi se svideo, pa sam planirao da i ovo pogledam, ali kao i za Utenu i ovo nikako da uzmem da odgledam Sad