AnimeOverdose Forum

Full Version: Innocent Venus
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: 2uzbkb9.jpg]

Innocent Venus (AniDB|MAL)

Categories: Action, Genetic Modification, Mecha, Military, Navy, Piloted Robots, Post-apocalyptic, SciFi, Violence

Plot/Summary
Quote:In the year 2010A.D., Hyper Hurricanes born concurrently all over the world caused severe damage. Five billion people lost their lives, decreasing the world's population to 3 billion. Existing economies and militaries were wiped out. North America, Russia, and Northern Europe were frozen under solid ice; plains sank beneath seas; the world's geography was changed dramatically. Human civilisation enters a chaotic era.

The Japanese Government created special economic areas which have achieved a limited degree of recovery pursuant to the disaster. Powered Assist Technology, which had long been under study, played an important role in this recovery.

However, poverty flourished outside of these ecomomic zones and slums were widespread. The ruling class called themselves "Logos" and maintained their position by force of arms, introducing Powered Assist Technology into the military. They call the poor "Revenus", who are exiled to live outside the special economic areas.

Time has passed since then. The main characters, Katsuragi Jo and Tsurasawa Hitoshi, escape from "Phantom", a special force organised to watch Revenus and to suppress renegade elements of the Logos, taking with them a mysterious girl, Noto Saya. There are many who are interested in her, all with their own personal motives.

Comment:
Kada bih sa nekim animeom poredio ovaj, to bi svakako bio Code Geass, s' tim sto je ovo prosecan anime a Code Geass je well... bolji od prosecnog Big Grin. Da me ne bi ljudi flejmovali bzv, neka pogledaju ovaj anime i procene zasto je to tako.
Uglavnom na pocetku prica krece nesto zustrije i brze, Jin i Jo koji su odmetnici iz svojih specijalnih jedinica cuvaju Sanu, koja je iz izvesnih razloga jako bitna za ljude koji su na celu vojske i vlasti tako da se tu malo jure do neke polovine animea. Uglavnom to je bolji deo animea, kasnije postaje prilicno prosecan mada ne i los znacajnije, jednostavno je prica isla pravom linijom ne napredujuci posebno a ni stagnirajuci. Kasnije bude i [spoiler]izdaje posto se ispostavi da je Jin imao svoje motive zbog kojih je putovao sa njima i ispostavi se da je on nesto kao negativac, mada se nije uopste proslavio u toj ulozi i zavrsio krajnje neslavno[/spoiler]. Kraj animea je prilicno meh iako je prica manje vise zaokruzena ali nije bilo posebno dramaticno i sve je to bilo prosecno nekako, da citiram Akai-ja, "moglo je to i bolje".
Sto se animacije i muzike tice, bio sam cvrsto ubedjen iz nepoznatih razloga (verovatno zbog izgleda robota) da je Gonzo animirao ovo a zapravo je u pitanju bio Brains Base, crtez i nije bio toliko los ali su CGI scene uzas zivi i ne uklapaju se bas u celu ideju u pojedinim scenama. Sto se muzike tice, bila je solidna da kazemo opet i opening je bio sasvim dobar ali u globalu prosecno.
Sve u svemu ovaj anime je solidan ali nista vise, ima pozitivnih tacaka i ideja nije losa ali jednostavno u nekim trenucima nije bio uzbudljiv da kazem. Dobra strana: Ima dobrih akcionih scena tu i tamo kada je u pitanju non mecha combat kao i solidna ideja. Losa strana: Lacks excitement. Od mene 3.5/5

- - -

2009. novembar, utisci su tu negde, mozda malo slabiji nego inicijalni, nedostaci i solidne ideje su i dalje tu, ostavimo ih dobrim secanjima.