AnimeOverdose Forum

Full Version: Takarajima
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: takarajima.jpg]

Takarajima (AniDB|MAL|Recenzija)

Genre: Adventure, Shounen

Plot/Summary
AniDB Wrote:Jim Hokins is a young boy lead by progressive events to embark on a search journey for the legendary treasure of the once dreaded pirate, Captain Flint. on their way to Treaure Island, John Silver, Jim's best friend, takeover command of the ship revealing his true self as the ruthless pirate who once was the right hand of Flint himself. feeling betrayed, Jim now has to deal with his mixed feelings and face Silver who still consider himself and Jim as friends.

Priča prati jednog mladića po imenu Jim Hawkins, koji se kroz niz događaja (ili nek gledalac sam odluči Anime) upetlja u avanturu potrage za legendarnim blagom zastrašujućeg pirata po imenu Kapetan Flint. Na putu prema ostrvu na kojem se po mapi nalazi blago, John Silver, Jim-ov najbolji prijatelj povede pobunu i preuzme kontrolu nad brodom pokazavši svoje pravo lice i skrivene ciljeve.
Saznajemo neke stvari o njemu koje ne bih da podelim ovde jer smatram da bi drastično smanjio užitak serije. Jim, koji se oseća izdanim ovim pobunom, sada mora da preispita svoja pomešana osećanja i suoči se sa Silver-om u čijim očima su njih dvojica još uvek prijatelji.
Ova anime serija je među boljim odlschool naslovima koje sam gledao u poslednje vreme i želeo bi da se zahvalim Takara Fansubs grupi koji su mi omogućili da je pogledam. U ovoj seriji sam našao po meni možda i jednog od najbolje odrađenih negativaca. Svakako preporučujem svima koji vole avanturu, akciju i misteriju sa piratima.
Planiram vec neko vreme da odgledam ali nikako da se nadje vremena. Nadam se samo da necu previse ocekivati, posto je ipak Tezuka u pitanju.
Jos jedna od mnogih adaptacija jednog od najboljih romana, poznatog skotskog pisca Roberta Luisa Stivensona. Uglavnom se ceo anime vrti oko potrage za Ostrvom sa blagom i velikim nizom avantura sa kojima se susrece likovi koji traze, vec pomenuto ostrvo. Prica je veoma fino uklopljena i fino tece i takodje, je bilo par zanimljivih obrta i celukopna radnja anime-a me uopste nije razocarala. Ali, su nekako najbolji segment ovog anime-a likovi, od kojih ima par zanimljivih negativaca, kao i pozitivaca. Gusari su prikazani na veoma dobar nacin i naravno, John Silver je jedan od najboljih likova koje sam ikada sreo u anime svetu. Iako sam ocekivao da ce klinac, Jim Hawkins biti dosadan lik i da ce me smoriti, ali ipak nije, stavise, bio je jedan od boljih likova. Mada su me kroz ceo anime nervirali onaj leopard Benbow i pogotovo, John Trelawney (i njegov glas i njegov lik uopste). I, nekako bih izdvojio Billy Bonsa, kao jednog od zanimljivijih likova, iako nema neki veliki udeo u prici. Animacija je za anime iz 70-ih godina odlicna i mnogo mi se dopadalo, kada se zamrzne slika i takodje, muzika je dobra i verno je priblizila tu karakteristicnu piratsku atmosferu. Gledao sam, kao mali dosta filmskih verzija ovog romana, ali trenutno mogu reci da mi je ovaj anime najbolja verzija, uz naravno stari film iz 1934-e. Sve u svemu, odlicna piratska avantura sa odredjenim primesama drame i misterije i naravno, sve preporuke za gledanje.