2013-03-15, 07:26
![[Image: 1763m.jpg]](http://img17.imageshack.us/img17/9118/1763m.jpg)
Mahou Shoujo Tai Arusu (AniDB|MAL)
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Magic, Parallel Universe
Plot/Summary
Quote:*Alice believes in magic. With all her heart, she believes that magic is possible and that it can be used for good deeds and fun games. But suddenly, she finds herself transported into another world, ruled by a mysterious elite of witches - and these witches don't seem to be in it for the fun. They're hard at work capturing sprites, the native magical beings of the world, and forcing them into slavery. Once Alice realizes that her new surroundings aren't just a dream, she sets out to change things.
Comment:
Licno do pre par nedelja imao sam totalnu averziju ka studio 4C naslovima posto su vecina njih kao reklame maltene (anime treba da ima bar 20 minuta konzistentne radnje da bi bio anime hurr durr) ali posle gledanja Sweat Punch "antologije" resio sam da vidim kako ovo izgleda posto je ovo jedina TV anime serije koju je taj studio radio ako ne racunamo Detroit Metal City na kome su imali vise asistentski posao.
Odmah da kazem nisu u pitanju magical girls nego vestice. Alice tj Arusu (DAT ENGRISH) je devojka koja veruje u magiju iako su njeni vrsnjaci sasvim normalni skolarci i sl. Jednog dana Alice je pala sa vrha zgrade u magical svet, tu je susrela magiju o kojoj je slusala cesto od oca ali magija nije bila tako lepa kako je ona zamisljala... Ona svojim optimizmom donosi promenu u tom svetu i ovaj anime je prica o dogadjajima kroz koje prolazi sa dve nove ortakinje Sheilom i Evom.
Sem nesto alternativnije izvedbe radnje ovaj anime ima taj alternativan crtez i da se uociti tu i tamo da je western animacija imala uticaja na stil,, dizajn likova i sl. Animacija na pojedinim mestima deluje losije ali je paleta boja koriscena i pejzazi (koji su alternativni) deluju jako zivopisno i interesantno. Zanimljivo je to da su epizode kratke (neke navike ne prestaju tako lako cak i za TV seriju izgleda) i da je to zapravo 20 "celokupnih" epizoda od 23 minuta. Na kraju svake epizode umesto ending-a postoji kratka animacija koja uglavnom nije vezana za radnju umesto preview-a, bilo je par njih koje se mogu klasifikovati u weird sh*t.
Svideo mi se puno razvoj pojedinih likova, pogotovo Sheile koja je classic definicija tsundere lika (za razliku od vecine bzv tsundere devojaka u danasnjem anime-u), ona bukvalno mrzi Alice na pocetku i kako vreme prolazi ona preispitava svoj karakter i odnos prema svemu. Alice isto sazreva kao osoba ali posto je njen karakter uvek vedar i veseo ne uocava se to na prvi pogled mozda. Reci cu i da muzika nije losa, ED pesma je u izvodjenju Kotoko i zapravo je pop arrange kompozicije "Na Lepom Plavom Dunavu" lol. All in all zadovoljan sam prilicno serijom, postoji i OVA od 6 epizoda koje su side story karaktera i ne otkrivaju nista znacajnije o glavnoj prici tako da se moze pogledati u svakom momentu trajanja serije.
- - -
februar 2011. i dalje mi studio 4C nije medju omiljenijima, ali ni ne izbegavam nuzno stvari na kojima rade.